Šta je novo?

AMIR LED RGB traka i generalno o LED trakama

Ma sve je dobro priključeno.

Ovako izgleda ova traka koja funkcioniše normalno:
Pogledajte prilog 307156

A ovako ova škrbava:
Pogledajte prilog 307157

Ova škrbava reprodukuje samo boju na kojoj ima lampicu, npr. na ovoj slici sa leva na desno zelena, plava, crvena, zelena i tako pet meteri, i na tim diodama ne može reprodukovati niti jednu drugu boju osim te, niti ih može kombinovati. Npr. kad se na daljinskom uključi bela boja on popali sve lampice (crvene-zelene-plave) jer je bela skup svih boja, ali svaka lampisa svetli samo jednu boju.

Ova prva je adresabilna led traka, a ova druga je obicna RGB. Osnivac posta takodje govori o adresabilnoj led traci.
Ne moze se kupiti adresabilna ispod 5-6$ po metru to je neki minimum i to iz Kine.
Adresabilna radi iskljucivo na 5V i moze da se programira da radi kako vi to zelite, recimo u taktu muzike ili neke seme koje sami zadate..
Jako je bitno izracunati potrosnju same trake po metru ( izmeriti amper klestima ), jer sve to sto pise iz mog iskustva nije nikad tako, sem ako se ne kupuju brendirane skuplje trake. Onda na osnovu toga kupiti napajanje odgovarajuce snage i voltaze kako ne bi dolazilo do pada i napona i struje u samoj traci, ukoliko je traka duza, spojiti na pocetku i kraju ili cak na vise mesta na traci onda ce napon i struja biti ravnomerniji kroz celu traku.
 
Ajd da pitan ivde,uzei sam onu traku iz lidla ,medjutim lepljiva traca na njoj i nije sjajna za tv,tj odlepljuje se,preporuka za neku traku da je prelepim?
 

Prilozi

  • Screenshot 2021-10-24 at 14-12-00 713479-900-100000 webp (WEBP Image, 1250 × 1795 pixels).png
    Screenshot 2021-10-24 at 14-12-00 713479-900-100000 webp (WEBP Image, 1250 × 1795 pixels).png
    947.7 KB · Pregleda: 65
Ma ne moze lepljiva,mislio sam na neku dvostranu,jaku.
 
Problem sa lepljenjem traka na tv je sto se tv generalno greje dosta i to ce da degradira lepak, bar je tako bilo kod mene. Najbolji bet ti je zaista siroki prozirni selotejp jer on ima dosta povrsine.
 
Ajd da pitan ivde,uzei sam onu traku iz lidla ,medjutim lepljiva traca na njoj i nije sjajna za tv,tj odlepljuje se,preporuka za neku traku da je prelepim?

Pre pandemije sam sa Alija kupovao trake od 5 metara, sve sa daljincem i ispravljačem maltene za iste pare.
 
Ne uspevam nigde da nađem 5V led traku koja je širine 4 ili 5mm. Sve koje sam pronašao su 8 ili 10mm. Potreban mi je domaći dobavljač/uvoznik jer bih uzimao veće količine. Hvala.
 
Lepak kao što rekoh drži muški, prošli put kad sam kupovao LED trake na kolut za benchmark kancelariju odlepljivala se veoma brzo, ovde je kvalitetniji 3M lepak. Zavisi naravno od površine na koju se lepi, ali na plastici i drvetu ne deluje kao da će da mrdne dugo, za zid nisam siguran.
Ja sam uzeo Gembird traku, vodotporna, kvalitetan daljinski, dobar ispravljač, 3M traka pozadi... Ali opet se odlepila. Pitanje - da li je zalepiti superlepkom ili postoji neko drugo dugotrajno rešenje?
 
Da li neko ima dobar link ka tutorijalu (forum ili nesto drugo) oko ugradnje LED traka u stanu? Ne pronalazim bas nesto tako na forumu, a ova tema je slična. Znači šta me zanima, u jednoj sobi bi postavio nekoliko LED traka koje bi se mogle uključivati nezavisno, a opet bi bile montirane blizu da pretpostavljam da bi mogle ići na jedan kontroler/napajanje. Jednom sam postavljao sam LED traku iznad kreveta i to je prošlo OK, ali ovo mi je malo kompleksnije, pa bi htio prvo da detaljnije izučim tematiku...
 
Nazad
Vrh Dno