Ljudi samo napred, ko god moze da natera staru graficku da pokrene novu igru ili program i ko god moze da sam proizvede ili popravi parce hardvera koje je nekada kostalo malo bogatstvo zasluzuje podrsku i postovanje... sta god mi svi mislili o nasem znanju o racunarima, ali ti ljudi su kompjuterska elita...
Riva i GeForce su se više oslanjali na procesor, Voodoo 2 je mogao da gura recimo Quake 2 i na P200 MMX-u u solidnom frejmrejtu... za Rivu ti je trebalo minimum 300 MHz.highlander82 je napisao(la):a da ne pominjemo voodoo2 koji je u sli konfiguraciji kostao preko 1000dm i zahtevao jaku masinu da bi se pokazao u punom svetlu...
highlander82 je napisao(la):E sad, taj sok koji je voodoo proizvodio kod igraca nije nista spram onoga sto su radili rendition verite v1000 i power vr prve generacije jer su to bile PRVE prave igracke kartice sa naprednim efektima (bilinerarno filtriranje, z buffer, 16bit teksture)..
Čuj ložimo, palimo se najstrašnijekovacm je napisao(la):drago mi je da kapirate i da se lozite na neke oldschool stvari-= amiga rulez =-
Danas je 180 € kao onda 180 DEMona. Jos kad uzmes u obzir globalnu inflaciju i kod nas PEDERVE koji se nije placao, na istom smo.Voodoo_NBGD je napisao(la):Ma ajde, Voodoo 3 kad je bio aktuelan je koštao oko 180 DM, što će reći ispod sadašnjih 100 evra. A mogao si da igraš sve nove igre ko gospodin čovek, što se ne može reći za sadašnje karte ispod 100 evra.
Znamo, TNT2 :d :smoke:gx-x je napisao(la):ja se secam:
diamond viper v770 (tako nesto, bese riva tnt2) je kostao ~450dm, a voodoo2 oko 250dm, znamo koja je karta bolje radila![]()
Apsolutno, Amiga rulez, najbolji komp svih vremena, tacnije najbolji koncept svih vremena, glupi PrC jos uvek nije dostigao Amigu u nekim stvarima... :d Zar ne? :type:kovacm je napisao(la):drago mi je da kapirate i da se lozite na neke oldschool stvari-= amiga rulez =-
Istina, bio je skuplji od shit kartica, ali je kostao isto kao Diamond Stealth Savage4, koji je bio ***** samo zato sto je Savage 4 - divljak. :crash:a c a je napisao(la):
drfedja je napisao(la):glupi PrC jos uvek nije dostigao Amigu u nekim stvarima... :d Zar ne? :
Ili Kernel u ROM-u t.j. Kickstart koji si mogao da ucitas i sa diskete u vidu novijeg ROM-a i da ostane rezidentan u memoriji i posle reseta, bas kao i RAD disk. Hehehe, sjajne stvari su to bile.delimir je napisao(la):Drugi primer, mada ne bas primenljiv kod PC-ja: sve PowerPC turbo kartice za Amigu imale su dva procesora. PPC CPU se koristio za PPC softver, a MC680x0 za stari softver koji nije bio PPC optimizovan...
Koncept RAM: i RAD: diska. RAM disk je bio extra korisna stvar, ali je izgubio na znacaju sa omasovljenjem hard diskova. RAD: je bio biser, jer je bio u pitanju RAM disk koji prezivljava reset...
Ma daj, sve ce to Micro$oft da "pozlati" :d LOL Oduvek sam se smejao glupostima na PC-u, a narocito u doba Amige, a onda su dosli zli i nabedjeni PCjevci i skinuli nas sa lica zemlje! :-devil-: Tako je nasa draga prijateljica zauvek nestala!delimir je napisao(la):PC jeste gomila krsha koju uglavnom pokrece jako los OS. Jednostavno, PC masina koja je jeftina po svaku cenu je poslednjih godina dovela nesretne korisnike u totalno apsurdnu situaciju: racunar pravi vise problema nego koristi.
samo da se nadovezemdelimir je napisao(la):Npr. koncept chip memoije koja se koristi kao sistemska i graficka memorija u isto vreme, ali se dinamicki alocira izmedju grafike i sistema. Znaci, ne ovako seljacki kao kod PC-ja: podesisi u BIOS-u 128 MB za grafiku i imas -128MB sistemske memorije, nego povecas rezoluciju smanji ti se kolicina chip memorije, a ostatak koristis normalno za sistem. Kada smanjih rez dobijes vise chip memorije...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari