Šta je novo?

Amiga emulator problem...

• Začetnik teme ubica
  • Datum pokretanja
U

ubica

Guest
Skinuo sam Amiga emulator i pokusao da sve podesim kako treba iz prostog razloga sto nemam iskustva sa emulatorima. Zapravo, procitao sam par tema ovde na benchmarku u vezi sa tim i tako sam i podesio.
Problem koji ja imam jeste sto kad pokrenem igru (superfrog) ucitava do jednog dela a posle mi izbaci prozor u kome pise:

The floppy disk (image file) in DF0: is not compatible witch the system ROM replacement functionality.

E sad, kontam ja sta on meni ovde hoce da kaze, lako je prevesti ali kad se bas ne razumem :D

Zamolio bih vas ako neko zna u cemu je problem i ako zna kako da ga otklonim da mi odgovori, bio bih vam jako zahvalan:)
Igra je stara, ako je se neko seca :)

Hvala unapred!!!
PozZz!

prvo: koji si amiga emulator skinuo??
drugo: ako je winuae on nece raditi bez kickstart romova..
trece: mnogi se secaju superfroga :banana:

WinUAE 1.3.4
To je moja verzija.
A sad posto vidim da ne mogu zbog kickstart romova, sta da uradim?
Da li da skinem neku drugu verziju, ili to moze da se u programu sredi?
Znas kako se bre mucimmm :mad:
Poludeh :d

pa potrazi kickstart i nije tako tesko.
mislim da ne znas sta znaci mucenje...

oooo da, nisi ti iskusio ni m od mucenja, : ), potrazi kickstartove na netu, skini par verzija obavezno 1.3 zarad kompaktibilnosti sa starim igrama i recimo 3.0 ili 3.1 za aga kompaktibilnost...

oooo da, nisi ti iskusio ni m od mucenja, : ), potrazi kickstartove na netu, skini par verzija obavezno 1.3 zarad kompaktibilnosti sa starim igrama i recimo 3.0 ili 3.1 za aga kompaktibilnost...

Ko te to namucio toliko :)
Ima li broj 600 neke veze sa tim mucenjem :)

ooooooo da, moja muka ima broj 600 u nazivu, mazohizam je divna stvar, buaxaxaxaxaxaxaxaxaxxa............... jbote prso sam!!! :banana:

huan_kv koristi pravi hardver, kakvi emulatori - only the real thing ,)

BTW, zna li neko jel' može kasetofon od C64 da se nabudži na C116 :p

Real men don't use emulators. :p

Može kasetofon, samo treba da otfikariš kabl i zalemiš onaj mali 7-pinski mini-din (koji ćeš btw. jako teško pronaći). Bolje (pro)daj nekome taj c116. :eyebrows: :wave:

p.s. ti baš imaš maler sa tim 7-pinskim din i mini din :d

p.s. ti baš imaš maler sa tim 7-pinskim din i mini din :d

Eh, da vidiš kako me gledaju u ovih par radnji sa elektronikom u NS kad dođem i tražim nešto kao "kablovski sedmopinski DIN konektor, ali ne kružni nego u obliku potkovice, muški" :)

Au koliko odgovora:)
Doduse samo par njih koje mogu da uzmem u obzir.
Mucio sam se juce ceo dan, zapravo jos i pre, dok nisam skontao da je igra za amigu :D
Devojka mi je dosla sa pricom za igricu superfrog, i nije mi se skidala sa glave, stalno je mlela da joj skinem :smoke:
Skinem, kad ono provalim amigaaaa :mad:
E sad predpostavio sam da mi treba amulator, uspem da nadjem skinem i budem blizu starta igre ali izbaci ono iz pomenutog posta ;)
Mucio se mucio, i setim se bencha, i reko ae da vidim, kad ovde mi ljudi objasnjavaju da trebam da sklopim ili kupim makinu :D
U svakom slucaju skontao sam sta mi treba za emulator i sad odoh u potragu :)
Ali ako se smorim i ako to bude zahtevalo i previse mucenja i truda... Jeste da volim svoju devojku ali toliko... :)

PozZz :wave:

Mucio se mucio, i setim se bencha, i reko ae da vidim, kad ovde mi ljudi objasnjavaju da trebam da sklopim ili kupim makinu :D
U svakom slucaju skontao sam sta mi treba za emulator i sad odoh u potragu :)
Ali ako se smorim i ako to bude zahtevalo i previse mucenja i truda... Jeste da volim svoju devojku ali toliko... :)

Ljubav nema cenu. :p
Sve što ti treba je da izbunariš fajl "kick.rom" veličine 256kb ili 512kb i iskopiraš ga u folder gde ti je emulator.

aaa, devojci treba superfrog.. ma ko zna na sta je ona stvarno mislila.

Xaxa, kako mi je ona rekla mislila je na zabicu koja ide i skuplja neke gluposti i tako skakuce i ide kroz masu nekih tajnih prolaza ili tako vec nesto:D
E sad, da li je nesto drugo u pitanju ne znam :D

Evo ljudi blizim se resavanju problema, uspeo sam da pronadjem site gde imaju da se skinu kickovi.

http://www.birdys.de/default.php?page=configs&menu=4

Skinuo sam upravo ovaj prvi:

UAE - A500 Kick 1.3 Slow

Kickstart 1.3, 512 KB Chip RAM, 512 KB Slow, CPU: 68000, Approximate A500 Speed; Slow but more compitable, Chipset: OCS, Correct aspect, Display 800x600, Doubled, Centering Horizontal; Auto Config off, DirectX6 support; Sound Emulated, 22050 Hz, 8 Bit, WaveOutLooping.

E sad kao sto je dag reko, da iskopiram pa da vidim kako sta...
Ali file se ne zove kick.rom pa me to malo plasi...
Sad cu probam ;)

Evo da javim sta se zbiva. Nadam se da ce mi se ovaj trud kod devojke isplatiti, inace :wall:

Ovako, UAE - A500 Kick 1.3 Slow koji sam skinuo mi po svemu sudeci ne treba ili ja ne znam kako da ga upotrebim...
Zapravo zahvalio bih se posebno dag-u posto je on najzasluzniji sto mi igra radi... Rece covek da skinem file kick.rom i iskopiram samo u direktorium UAE i to je to, i cudo radi ,)

Resih ja problem, zahvaljujuci svima vama, i jako sam zahvalan :D
Igra radi, samo jos da izvalim sta da uradim kad mi ucita igru i dodje do dela kad trazi disketu (accessing disk), i to je valjda to... ;)

Jos jednom hvala i puno pozdrava!!!
:wave::wave::wave:

Za daga gomilu raznih tipova konektora ces najlakse naci po radnjama koje se time najvise bave tipa radio klub "Nikola Tesla" u Bg ili m&g electronic iz Nisa odnosno itc electronic iz Svilajnca btw delovi se salju i postom samo sto obicno postarina izadje vise od cene dela(konektora u ovom slucaju).Nadam se da admini nece ovo obrisati posto samo zelim da pomognem oko nabavke a ne da reklamiram ikoga.

Zamislite da ga je terala devojka da joj nabavi Genetic species ili Breathless . . .

meni se chini da ta igra postoji i za PC, Dos, premda nisam siguran.
A kick.rom nije legalno drzati po sajtovima pa se moze naci naprimer kod nekog korisnika Dc++ ili na emule (Dobro, to si odradio)

Uostalom, nadji neku klinq pa igrajte pokemone

Poslednja izmena:
Genetic Species je sjajna igra, grafički verovatno najbolje urađen fps za Amigu, maksimalno ispolirana i prilično igriva.
Držim je na hardu godinama, tj od kad se pojavila na back2roots. Koga zanima još uvek je tamo i može se skinuti:
http://www.back2roots.org/Games/Files/Genetic Species,1/

Inače, stvarno postoji neka verzija za PC, mada je nikad nisam probao.
Evo šta se dobija kao drugi pik na guglu:
http://www.clickgamer.com/moreinfo.htm?pid=14830&section=WIN32

Drzis na hardu od PC-a i igras na emulatoru ili na Amigi?

Drzis na hardu od PC-a i igras na emulatoru ili na Amigi?

Koristim Amiga Forever paket na PC-ju, koji kad se sve lepo podesi radi sjajno.
Od real hardvera imam samo A500, tako da ovakve igre drugačije i ne bi mogao da pokrenem.
U stvari ovakvi naslovi kao GS, Quake i slični, traže žešće nabildane Amige koje su retke i skupe, tako da je emulacija skoro pa neminovna.
A greota je ne iskoristiti jedan takav biser među emulatorima kakv je WinUAE, jer osim što nije fizički "real thing", bukvalno podržava sve modele Amige, kao i hrpu dodatnog hardvera, koji ja kao pojedinac teško da bi mogao sve da priuštim.
Evo, pomenuti Quake je stvarno zahtevan, malo ko može da se pohvali da ima tako nešto, dok preko AF-a, radi kao podmazano, bukvalno sve klizi. :)

"AmigaOS 3.x and a full 040 or 060 CPU (+FPU) with AGA or a
graphics board (either CyberGfx or Picasso96). 16 or better
24MB RAM. wizard.library for the GUI.

A 68060 with a fast memory interface is strongly recommended. You
won't have much fun playing Quake on a stock A4000/040."

Da ne pominjem Cd32 recimo, milina je gledati kako radi npr. Microcosm i druge CD igre, a slično je i sa HD instalacijama jer na WinUAE, mogu da dodelim deo ili čitav PC hard za potrebe Amige, ako želim, napunim ih Whd igricama i vozi. :)

Nisam ni probao Quake,to cu kad mi stigne ona sa ppc-om.
A GS "radi" na 020 sa fpu i 8mb ram-a :)

U međuvremenu sam danas instalirao nešto još bolje od Amiga Forever, program AmigaSYS4 sa OS 3.9 i malo je reći da sam oduševljen. :)
Paket podržava kako prave Amige tako i dosta drugih platformi, uključujući i Win32, gde se instalira kroz WinUAE emulator.
Instalacija nije previše teška, ali se mora vrlo pažljivo pročitati uputstvo za konkretnu platformu na koju se instalira, jer ima par začkoljica, posebno kod ispravnog podešavanja putanja za romove i hdf fajlove.
Nakon prvog starta, program pita koji OS želimo da instaliramo, i za par minuta sve je gotovo.
Ko ima Amiga Forever instaliran, može bez po muke da instalira OS 3.1, dok se za OS 3.9 mora imati odgovarajući CD ili image ubačen u virtuelni drajv.
Za sve detalje, overite AmigaSYS home page na http://amigasys.extra.hu/
Šta još da kažem, OS 3.9 blista, a tek ću da vidim šta sve može, jer mi je ovo prvi put da ga instaliram, do sada sam na AF imao max verziju 3.5 ili starije.
Priključio sam dva svoja kreirana hd drajva sa igrama i demoima, pa ću da ga testiram natenane.
Evo i par sličica koje sam napravio, a posebno mi se dopada što već dolazi sa jednim brojem igrica i nekoliko emulatora.
Ovaj za Spectrum ću baš da probam, to će biti posebna poslastica. :banana:

Poslednja izmena:
Danas sam malo detaljnije testirao ovaj AmigaSYS4 paket i onaj prvi pozitivni utisak i dalje stoji.
Sistem se ponaša sasvim dobro, vizuelno deluje jako moćno, a ima i dosta već ugrađenog softvera.
Meni se posebno dopao iBrowser, daleko bolji od AWeb-a, koji sam imao instaliran na Amiga Forever.
Tu je i jako lep mejl klijent "Yet Another Mailer", nezaobilazni File Master 3.0 itd.
Probao sam i Asp Spectrum emulator, koji znam od ranije, s tim da je ova novija verzija još bolja.
Naravno šlag ide na kraju a to su igre. Nisam se mnogo bavio ovima koje dolaze uz program, već sam pokrenuo neke moje favorite, kojima testiram svaki emulator ili OS za Amigu.
U početku sam imao malo muke da namestim jedno setovanje, gde će mi najveći broj meni bitnih igara raditi, ali sam ipak našao neki optimum, tako da uglavnom mogu da podmirim najveći broj igara.

Neke igre, posebo one starije, rade tek ako se u Devs/Kickstarts ubace odgovarajući romovi, dok za one koje traže Whd Load nije bilo problema jer on već dolazi uz paket.
Još važnije je da se u sistemu već nalazi instalirana podrška za Picassso 96, grafičku kartu, tako da recimo Quake, može da se pokrene sa mnogo većim izborom rezolucija, nego kod osnovne AGA verzije.
Pošto podešavanje WinUAE, ume da bude prepreka za dosta ljudi koji bi želeli da osete čari Amige, naišao sam na jedan sajt sa jako lepim uputstvima, koji može biti od pomoći čak i iskusnim korisnicima: http://guide.abime.net/map.htm
Sve u svemu jako lepo parče softvera, a evo i nekoliko sličica iz Amiginih hit igara, kao ilustraciju ovoga o čemu sam pisao.
U pitanju su tri igre koje sam najviše koristio prilikom testiranja: Quake (Id, ClickBoom), Genetic Species i Burnout (Vulcan Software).

Poslednja izmena:
Sve to kod mene radi bolje :)

Ništa ne može da zameni osećaj pravog hardvera, ali ako je neki emulator uspeo da se približi skoro do tog nivoa, onda je to WinUAE.
A i red je da PC počne da radi nešto korisno. :)

@delimir

Kakva koincidencija, upravo sam skinuo AmiKit, a onda vidim i tvoju preporuku. :)
Hvala u svakom slučaju, izgleda da će biti velika konkurencija za Amiga okruženje, mada po slikama izgleda baš dobro.
Odoh da isprobam. ;)

Moras da obezbedis neke pratece fajlove - Amiga in a box je bilo resenje koje je sadrzalo sve sto ti treba, pa cak i stvari koje su nelegalne za distribuciju.

Nazad
Vrh Dno