Šta je novo?

Amiga emulator problem...

• Začetnik teme ubica
  • Datum pokretanja
Moras da obezbedis neke pratece fajlove - Amiga in a box je bilo resenje koje je sadrzalo sve sto ti treba, pa cak i stvari koje su nelegalne za distribuciju.

Probao sam AmiKit, ali izgleda da će ovde da važi ona izreka "nije zlato sve što sija.."
Sve to deluje moćno i šareno, ali je glomazno i zahtevno do bola. Sistem se podiže duže od mog XP-a, dok mi AmigaSYS spreman za rad posle samo 5 sekundi, a to mnogo znači kod testiranja i čestih restarta.
Ubačena je gomila koječega što opterećuje sistem , a nisu stavili ni Picasso ni RTG library, čak ni AHI ne radi kako treba u igrama, pa sam sve to morao da instaliram posebno i opet neke igre nije pokrenuo kako valja.
Da ne pričam o tome, kako je maltene svaki drugi program u demo verziji, onaj odvratni Magelan Opus stalno traži registraciju, a File Master nisam primetio ni da ima.
Čak i najobičniji VICE emulator za C64 ne dolazi sa romovima, iako uz Win verziju idu standardno.
Ne znam šta su utripovali autori ovog programa, jer umesto da iskoriste PC i Windows, da naprave brzo i elegantno Amiga okruženje, oni su krenuli da od Amige prave PC, sa nečim što liči na Linux, samo dosta sporije.
Dobra stvar je što posle instalacije, ne zavisi od drugih programa, jer i WinUAE drži u svom folderu, lepa je i podrška za Divx i druge video sadržaje, ali definitivno je prenatrpan, muka me uhvati dok se iz start menija otvori Preferences sekcija, koliko tu ima stavki.
Ne znam može li se bar onaj Magelan registrovati, vidim po nekim forumima da se taj program ne prodaje već duže vreme, a ovako kako je sad samo još više usporava i onako sporo butovanje.

Što se tiče AIAB, imam ga već nekoliko godina i po pitanju kompatibilnosti sa igrama, nema premca.
Tako uz njega koristim OS 3.5 i ranije, a na AmigaSYS OS 3.9, dok mi Amiga Forever sad uglavnom koristi samo zbog onog plejera koji je asociran sa adf fajlovima, pa mogu običnim dvoklikom na disketu da startujem igru.

Nazad
Vrh Dno