Šta je novo?

Amerika

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Ortak mi je u americi, pa me pita sta da mi donese?

Da li su tamo komponente tipa RAM jeftinije nego ovde i ako jesu za koliko?

Meni nista ne pada na pamet, aj predlozite nesto pametno?

uzmi neki bruka ram :D

Ortak mi je u americi, pa me pita sta da mi donese?

Da li su tamo komponente tipa RAM jeftinije nego ovde i ako jesu za koliko?

Meni nista ne pada na pamet, aj predlozite nesto pametno?

Zavisi sta ti treba :)

Uzmi neku do yaya XFX grafulju ako imas neku slabiju ili uzmi, kao sto kaze mastercula neki do yaya ram... I da, jeftiniji su... :banana:

I ja sam skoro imao slicnu situaciju, dolazio mi burazer pre 2 meseca.
Pita on sta da donese, ja sta cu, sve skupo, kazem donesi neki flash nek bude barem 512MB, a on sta je to... "ma to je ono sto lici na upaljac, speluje se, bla, bla, bla,..., itd, itd". Kaze on dobro.
Dolazi on i donosi flash od 1GB: "Evo doneo sam ovaj od 1MB" :D

Poenta price je da je taj flash kotao 49$, sto je ipak vise nego kod nas. Kaze "uzeo bi onaj od dva, ali je kostao 99$".

U pitanju je "LEXAR GEYSER JUMPDRIVE 1GB" po WINXP SP2.

Kod grafickih je najveca razlika u cijeni

I ja sam skoro imao slicnu situaciju, dolazio mi burazer pre 2 meseca.
Pita on sta da donese, ja sta cu, sve skupo, kazem donesi neki flash nek bude barem 512MB, a on sta je to... "ma to je ono sto lici na upaljac, speluje se, bla, bla, bla,..., itd, itd". Kaze on dobro.
Dolazi on i donosi flash od 1GB: "Evo doneo sam ovaj od 1MB" :D

Poenta price je da je taj flash kotao 49$, sto je ipak vise nego kod nas. Kaze "uzeo bi onaj od dva, ali je kostao 99$".

U pitanju je "LEXAR GEYSER JUMPDRIVE 1GB" po WINXP SP2.

Zato si trebao da naruchish ono u shta ti se burazer razume, ovako je igranje gluvih telefona koje se obilo o glavu :)

U usa se sve moze naci duplo jeftinije nego ovde, samo nije dovoljno ushetati u prvu prodavnicu i kupiti bilo shta, vec treba znati gde traziti (aka Ebay).

neka ti donese 2000 $ pa ti lepo kupi ovde sta zelis....

SD kartice, USB flash itd su jeftiniji ovde nego tamo
u Americi bih uzeo laptop, recimo
ako ti garancija nista ne znaci, neku graficku ili ram, kao sto rekose vec

sve sto ne stane u dzep, moze da zanima cika carinika, a onda ce da kosta kolko on kaze |>>

SD kartice, USB flash itd su jeftiniji ovde nego tamo
u Americi bih uzeo laptop, recimo
ako ti garancija nista ne znaci, neku graficku ili ram, kao sto rekose vec

Teshko da su kartice jeftinije nego kod nas. Ajde mi nadji 2GB SD za 25 evra :)

A shto se tiche usb flasheva, ne treba uporedjivati nashe kineshtine koje se prodaju za dzabe i nisu ni za shta, sa sandiskom, kingstonom itd, jer te su i kod nas skupe :) Ako neshto ima jeftino da se nadje tamo, to su bash sve vrste memorijskih kartica i takvih sitnih gluposti, sve iz kine.

driver, skoro sam burazeru uzeo 2GB SD Apacar 166x (ili 150x)
on je uporedio cene SD kartica u Americi i ovde i iznenadio se da su ovde cene manje nego tamo
i,da, ono sto pise na sajtovima prodavnica u Americi nisu krajnje cene, ima nekih zackoljica

laptop moze slobodno da uveze, cini mi se i digitalni fotoaparat (provereno moe brez problema)

zaboravih da, proed laptopa, preporucim i digitalni fotoaparat :)

moze, moze i laptop i foto |PP i traktor pride...

ko sto rekoh, samo sto staje u dzep...

sad su drugaru skoro na canona a620 naplatili carinu, ali je on bio srecan jer mu nisu skontali laptop... inace bi i na njega platio...

memorija je najsigurnija stvar... nadji na newegg nesto sto je na rasprodaji, obavezno lifetime i pretested dual channell (vrlo male sanse da je DOA) i vozi...
moze i neki mali foto... mali ne mora da bude jeftin, jel tako |)

driver, skoro sam burazeru uzeo 2GB SD Apacar 166x (ili 150x)
on je uporedio cene SD kartica u Americi i ovde i iznenadio se da su ovde cene manje nego tamo
i,da, ono sto pise na sajtovima prodavnica u Americi nisu krajnje cene, ima nekih zackoljica

laptop moze slobodno da uveze, cini mi se i digitalni fotoaparat (provereno moe brez problema)

zaboravih da, proed laptopa, preporucim i digitalni fotoaparat :)

To je zato shto je burazer gledao cene po prodavnicama. Ja ovo ne pricham napamet, sit sam se nakupovao kartica i flesheva u poslednje vreme, sa Ebaya naravno. Recimo 2GB MS duo pro sam placao 35e sve komplet sa poshtarinom (kod nas je tada bilo 100-150). Ista cena je i za CF, a xD koji je najskuplji, moze za 45e sa poshtarinom, dok je SD ispod 30e sa poshtarinom. I sve ovo vazi za brze Kingston kartice (MS duo pro je Sandisk), ne one najjeftinije koje se kod nas prodaju.

Poslednja izmena:
Btw, danijele, aparati naravno mogu, chak i neki veliki, niko ti to ne gleda, isto kao i laptop. Pravish se da je tvoj (kao kuckash neshto, fotografishesh carinike :)).

CORSAIR XMS 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) Unbuffered Dual Channel Kit System Memory

Cas Latency: 2
Heat Spreader: Yes
Manufacturer Warranty: Lifetime
Timing: 2-3-3-6

20-145-450-01.JPG

Svidelo mi se ovo, koliko ovo vredi ovde, tj. vredi li da cimam coveka ako je cena ovoga 120 dolara?

AMD Athlon 64 X2 3800+ Windsor 2.0GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 Dual Core Processor

$152.00

?

AMD Athlon 64 X2 4200+ Windsor 2.2GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 Dual Core Processor

$187.00

?

Sad mi vise nista nije jasno.

AMD Athlon 64 3200+ Manchester 2.0GHz 512KB L2 Cache Socket 939 Processor = 190$,

a

AMD Athlon 64 4000+ San Diego 2.4GHz Socket 939 Processor Model = 135 ili 3700 model je 100 $?

Ko je ovde lud?

Poslednja izmena od urednika:
@driver, ko sto sam gore napisao, sve zavisi na kakvog ciku naletis... mojoj kevi isti laptop upisuju vec 3 godine, a znaju da je njen...

sad razmisljam da joj trazim dslr, pa da mi napisu jedno 300eu carine, tacno bih sebi j*j* odgrizao.. naravno trebali bi da roknu 30% cene, ali uglavnom oni procenjuju tu cenu, pa moze svasta da ti se desi...

@Sumanut: Probaj da narucis, mada ne znam ako jos uvek ima, legendarni Corsair sa 2-2-2-5 latencijama.

@driver, ko sto sam gore napisao, sve zavisi na kakvog ciku naletis... mojoj kevi isti laptop upisuju vec 3 godine, a znaju da je njen...

sad razmisljam da joj trazim dslr, pa da mi napisu jedno 300eu carine, tacno bih sebi j*j* odgrizao.. naravno trebali bi da roknu 30% cene, ali uglavnom oni procenjuju tu cenu, pa moze svasta da ti se desi...

Iz USA se isplati samo polovan DSLR ili neki koji nije Canon/Nikon, a pretpostavljam da to nije sluchaj, tako da se isplati da "rizikuje" i pravi se da je njen (stavi ga na rame).

Poslednja izmena:
oly e500 je tacno duplo jeftiniji nego ovde u kulturnoj prodavnici... u ovim bezobraznim je jos skuplji |)
a za pare koje sam ovde platio nvgs27 sam mogao pvgs180 da dobijem, samo da je keva bila raspolozena da ga donese (tj ispalila me je ko niko...)
al i jedno i drugo su stvari koje ne staju u dzep i obzirom na njena dosadasnja iskustva sa carinicima, kontam da bi je ocarinili i to bi onako odoka sacnuli na 1000eu vrednost... tj upisali bi kao privremen uvoz u pasos i vozi misko...

Neka ti donese Core Duo, to može isto da stane i džep :d

oly e500 je tacno duplo jeftiniji nego ovde u kulturnoj prodavnici... u ovim bezobraznim je jos skuplji |)

Ako si mislio da uzmesh taj wannabe DSLR, to je druga pricha, vec sam rekao da sve shto nije Canon/Nikon, tamo je dzabe, a provaljujesh i zashto - niko to ne kupuje. Samo da te posavetujem da batalish to i kupish pravi DSLR, nemoj da se vodish time shto ti je C770 nekada bio dobar :)

Neka ti donese auto. Obojica ce te biti "dobri" bar po 500€. A za te pare graficka do bola i jedno 4G rama, ovde pazareno:D :D

driveru, ti mi bas opljuva oly |PP

e500 se meni bas svidja... ako nista kad ga uhvatim u ruku nemam osecaj da ce se raspasti (ko npr rebel...)
sto se slika tice, nisam mu primetio neku izrazitu manu u odnosu na canona/nikona, sa kit objektivima, a ovde dobijem 2 |))
ovde ako bih uzimao, uzeo bih nikona... za razliku od 100$ mi se ne isplati cimanje niti rizik oko carine/garancije... onda bih morao skroz da se odreknem oly-a...

driveru, ti mi bas opljuva oly |PP

e500 se meni bas svidja... ako nista kad ga uhvatim u ruku nemam osecaj da ce se raspasti (ko npr rebel...)
sto se slika tice, nisam mu primetio neku izrazitu manu u odnosu na canona/nikona, sa kit objektivima, a ovde dobijem 2 |))
ovde ako bih uzimao, uzeo bih nikona... za razliku od 100$ mi se ne isplati cimanje niti rizik oko carine/garancije... onda bih morao skroz da se odreknem oly-a...

Ne znam shta da ti kazem osim da probash neshto drugo, jer E500 je uzas :)

Pored toga razmisli kako cesh dolaziti do objektiva i opreme u ovoj zemlji i gde cesh ga servisirati. DSLR se ne menja svaki dan, i ne mozesh tek tako da skachesh sa sistema na sistem, poshto morash da prodajesh komplet opremu, osim ako necesh da izgubish prevelike pare.

E500 nema nishta shto krasi DSLR. Spor je, ima 4:3 format, viewfinder mu je uzasno mali, ISO preko 400 je nikakav, stvarno ne znam shta njega chini DSLRom osim shto ima izmenljive objektive :D Nece on praviti loshe fotke, niti ima loshe objektive, ali to po meni nije DSLR. Pored svega toga, olyju bash i ne ide najbolje.

Evo ja odo u offtopic :) Kada budesh odluchio da kupujesh, otvori thread, pa cemo da se isprichamo :)

driver, pa gde da gleda ako ne cene u prodavnicama?
poredio je cene u ovdasnjim i u tamosnjim prodavnicama
znaci, udjes u prodavnicu i kupis :) za eBay munje i slicno nije imao ni volje ni vremena (radi covek)

A lakshe je da ide 20 milja do prodavnice nego da sedne za komp i udari search na ebayu ? :D Ebay nije nikakva munja :), to je najbolji i najintuitivniji internet "servis" koji sam video, jednostavnije i logichnije od toga nema.

Tamo svako ima karticu, shto znachi da svako sa ebaya moze da kupi shta hoce, a da nije ni izashao iz kuce i potroshio bilo kakvo vreme.

Poslednja izmena:
Moja koleginica sa posla, boravila je u Americi (Missouri, Saint Louis) tri meseca gde je i kupila laptop dell inspiron e1505 (customize: opcija ultimate entertainment), cena 1000 dolara. Na carini kod nas platila je jos 200 dolara. Inace odabrana je da otvara prtljag metodom slucajnog uzorka. Pozdrav

Vrh Dno