Šta je novo?

Amelija Pulen subtitl

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Da li neko ima dobar srpski titl za ovaj film, i ako ima da li bi bio ljubazan da ga posalje...

p.s. nema na box-u, divxsubtitles.net-u, a ni kod piters.trip....

evo ga uzivaj
mada je po meni film neeveerovatno glup, a otvoren sam za nove stvari i bizarnosti, ali ovo mi je bas glup film, mnogo sam se razocarao, vise sam ocekivao od evropskog filma

Laza je napisao(la):
evo ga uzivaj
mada je po meni film neeveerovatno glup, a otvoren sam za nove stvari i bizarnosti, ali ovo mi je bas glup film, mnogo sam se razocarao, vise sam ocekivao od evropskog filma

pa nemoj tako ima i on nekih svojih kvaliteta :), npr novac koji je inkasirao, fotografija u filmu,.... a ja bih ga uporedio sa teletabisima :D
hvala na subtitle-u :wave;

'fala, ma vazno je da ga vole devojcice... :)

a da li je neko raspolozen za razmenu, ja bih bas voleo da imam aj film u svojoj kolekciji

Laza je napisao(la):
evo ga uzivaj

bas bih zeleo da cujem obrazlozenje zasto je "neeveerovatno glup"...

RasetaM je napisao(la):
a da li je neko raspolozen za razmenu, ja bih bas voleo da imam aj film u svojoj kolekciji

Raspolozen sam za razmenu i imam Ameliju (izmedju 70-tak ostalih filmova) da ti ponudim. Radjena je u [email protected] i traje 01.58h (ima titl, naravno). Ako hoces posalji mi mail, pa da ti dostavim katalog (da ne smaram forum).

valek je napisao(la):
Raspolozen sam za razmenu i imam Ameliju (izmedju 70-tak ostalih filmova) da ti ponudim. Radjena je u [email protected] i traje 01.58h (ima titl, naravno). Ako hoces posalji mi mail, pa da ti dostavim katalog (da ne smaram forum).

Hm, kasno vec nabavio, ali ajde posalji mi katalog da vidim sta imas?

iNCUBUs je napisao(la):
bas bih zeleo da cujem obrazlozenje zasto je "neeveerovatno glup"...

Ukusi su razliciti, i tu ne vredi raspravljati. Ono sto je nekom fenomenalan film za nekog je nebuloza. Ovo sto iznosim je moje subjektivno misljenje, i nikog ne ubedjujem. Meni se taj film uopste nije dopao. Ja u tom filmu nisam video nista vredno. Obicna smaracina. Mnogo sam se razocarao, i to zato sto uglavnom ne volim holivudske filmove (posebno ne tipa colateral damage, matrix itd), vec evropske, i ocekivao sam neki "inteligentan" film. Amelija Pulen mi jednostavno nije nista ponudila, osim gomile besmislenih bizarnosti. Nema radnje, nema znacajnih psiholoskih momenata, i sto je najvaznije nema poruku niti smisao (naravno neko moze da nadje i smisao, ja iznosim svoj pogled). Meni tu nista nije bilo interesantno, i da nisam platio 20din za iznajmljivanje ne bih ga ni odgledao celog, vec bih ga ugasio oko 5-og minuta.

Laza je napisao(la):
Ukusi su razliciti, i tu ne vredi raspravljati. Ono sto je nekom fenomenalan film za nekog je nebuloza. Ovo sto iznosim je moje subjektivno misljenje, i nikog ne ubedjujem. Meni se taj film uopste nije dopao. Ja u tom filmu nisam video nista vredno. Obicna smaracina. Mnogo sam se razocarao, i to zato sto uglavnom ne volim holivudske filmove (posebno ne tipa colateral damage, matrix itd), vec evropske, i ocekivao sam neki "inteligentan" film. Amelija Pulen mi jednostavno nije nista ponudila, osim gomile besmislenih bizarnosti. Nema radnje, nema znacajnih psiholoskih momenata, i sto je najvaznije nema poruku niti smisao (naravno neko moze da nadje i smisao, ja iznosim svoj pogled). Meni tu nista nije bilo interesantno, i da nisam platio 20din za iznajmljivanje ne bih ga ni odgledao celog, vec bih ga ugasio oko 5-og minuta.

Mozes li mi navesti neke filmove koji ti se dopadaju, neke za koje smatras da su dobri. Ovo me interesuje cisto da bih video koji zanr filmova te interesuje i kakav je tvoj filmofilski ukus.
drugarski :wave;

Marsovac je napisao(la):
Mozes li mi navesti neke filmove koji ti se dopadaju, neke za koje smatras da su dobri. Ovo me interesuje cisto da bih video koji zanr filmova te interesuje i kakav je tvoj filmofilski ukus.
drugarski :wave;

Noj filmofilski ukus, bas kao i muzicki, je totalno konfuzan. Odnosno, ne postoji zanr koji mi se dopada (sto se narocito izrazava u muzici, gde slusam od metala do klasike, folka, tehno, ali naravno samo kvalitetne stvari kojih je 1%). Od filmova mi se svidja sledece (nasumicno nabrajanje):
-Rocky (1. deo)
-Profesionalac (Sa Zan Pol Belmondom, a svidja mi se i ovaj sa Zan Renoom, inace filmovi su totalno razliciti, samo im je isti naziv, iako se u oba slucaja radi o placenim ubicama, fenomenalna muzika Ennio Morricone-a)
-Dobar, los, zao (najbolji vestern, sta reci o muzici, ponovo Ennio)
-Terminator 2 (ovo se ne uklapa u moju pricu da ne volim holivudske akcione filmove, ali ovaj mi se stvarno svidja, "inteligentno" napravljen, da cak ni Svarcenegerova gluma nije upropastila utisak
-Snatch i Dve cadjave dvocevke (filmovi bez dubine, odnosno bez poruke, osim da zivimo u ******om svetu, ali veoma dobro osmisljeni, inteligentno napravljeni, prava zabava, obozavam Guy Ritchie-a
-Top Secret (najbolja komedija svih vremena sa Val Kilmerom. Tek kad sam nedavno gledao obratio sam paznju da u jednoj sceni ide pop i prica neke reci na latinskom. E pa to su sve psovke, jer mi je par dana pre toga drugar dosadjivao tim latinskim psovkama)
-Usijane glave (isto odlicna parodija)
-Zivot je lep (kompletan film, od komedije do tragedije, sa pricom i dubinom
-suicide kings (dobar triler sa Kristofer Volkenom, u ovom filmu je bas "faca")
-Most na reci Kvaj (ovaj film odavno nisam gledao, al' sam se odusevio kad sam odigrao ovu misiju u commandosu, bas kao na filmu je napravljen nivo)
-Poslednji akcioni heroj (ovaj film je propao na americkim blagajnama, ali je odlicna parodija na akcione filmove, u kome je Svarceneger isparodirao samog sebe)
-bedazzled (simpaticna komedijica, u pocetku klasicno glupa, ali sto se duze odvija radnja, postaje sve inteligentnija, gluma biva sve bolja, prica interesantnija, a rasplet ipak uspeva da bude logican, fin filmcic, samo mi je naslov nerazumljiv)
-13. sprat - odlicna prica
-boiler room
-brazil - interesantan, pun metafore i dosta tezak, ima par briljantnih ideja
-STA MOZES U DENVERU KAD SI MRTAV - ovo je filmcina!!!
-od svih zanrova jedino ne gledam horore
-redosled filmova je nasumican, mnoge sam zaboravio, ovo uglavnom pisem sta imam na divx-u ispred sebe. Ovo je sto se tice stranih filmova.

Nadam se da vas nisam smorio duzinom, al' sami ste trazili.

Uzgred, titl za ovaj film koji jedini moze da se nadje na netu, isti ovaj poslat ovde, je blago receno uzas, i prosto je greota gledati film sa njim... uradjen je po engleskom titlu koji je bio katastrofalno uradjen, los prevod, ne preveden ceo text, isecene recenice, nema znakova interpunkcije, zareza, losa lica i td.
bas steta...

Top secret komentar

hic, hec, hoc, huius, huius, huiunt - sto pop govori
nisu psovke - u pitanju je promena glagola
(ne secam se bas mnogo latinskog, ali ovoga se, recimo, secam):D
nek me neko slobodno ispravi
No naravno, i ako nisu u pitanju psovke, fazon je odlican

ne mogu da se setim svega, odnosno zapamtio sam samo jedno da prica: coitus interruptus. To u stvari i nije psovka vec medicinski termin za prekinuto svrsavanje, odnosno svrsavanje van zenskog polnog organa ili tako nesto slicno. Ostalo ne znam, jer sam samo ovo prepoznao, vec sam pretpostavio i da je ostalo neka vrsta bezobrastine. Ovo samo govori koliko je ovo viseslojan film :)

Evo upravo nadjos ceo odlomak:
In domini patrum, spiritos mortrium dios madre. Ominia, Gallias, Divisa est en tres partes. Corpus dilecti. Quid pro quo. Veni vidi vici. No lo contendre. Habeas corpus. Rick Dureus. Ipzo facto. Pro forma pari passu. Hic hick hoc, huius , huius, huius. E Pluribus Unum. Oryay owingay ootay ehtgay. Eyedfray in the airchay. Tempus fugit. Caveat emptor. Coitus interruptus. Mitzi Gaynor ad nauseum, Amen."

sad radim na prevodu

Film ima 1000 fora/sec

Trudio sam se da koristim medicinske izraze.

Uglavnom su sve strucni izrazi. Sklopljeno zajedno cine gomilu gluposti. Obozavam film.

Sto se tice kvaliteta titla, nazalost vecina titlova za divx filmove je katastrofalna, a sto je najgore postoje prevodi nekih delova koji nemaj apsolutno nikakve veze sa izgovorenim ili su upravo suprotni. A naravno kad se francuski film prevodi sa engleskog, rezultat i ne moze biti bolji.

Najgora je stvar sto su i dosta engleskih titlova za engleske (americke) filmove pogresni (naravno delovi, uglavnom dosta se skracuje)!!??!

Da li koristis neki program za prevod, jer sam cuo da tako nesto postoji...

Amon_Ra je napisao(la):
Da li koristis neki program za prevod, jer sam cuo da tako nesto postoji...

Mislio sam na prevod ovog latinskog dela. Postoje na internetu mnogobrojne stranice za on-line prevod, npr na altavisti postoji translate deo. To je uglavnom lose za bilo kakvu ozbiljnu pripremu, ali nije lose da ukucas npr. neku nemacku stranicu ili forum i otprilike shvatis znacenje. Sto se tice ovog latinskog, postoje samo on-line prevodioci za samo jednu rec, ali postoji i neki program koji moze da prevodi tekst. Ja sam gledao znacenje ovih latinskih izraza, tako sto sam ih ukucavao u googlu i dodao meaning of ...
Na nekoj strani sam video da postoji i prevod na srpski i sa srpskog na brojne jezike. Naravno rezultati su losi, sve je dosta nerazumljivo, ali je ipak interesantno. Bice interesantno videti te programe za jedno desetak godina!

Evo ga i moj spisak.... Excel potreban....

Poz.

Laza je napisao(la):
Na nekoj strani sam video da postoji i prevod na srpski i sa srpskog na brojne jezike. Naravno rezultati su losi, sve je dosta nerazumljivo, ali je ipak interesantno. Bice interesantno videti te programe za jedno desetak godina!

Kad naletis na ovakvu stranu postuj da i mi malo porbamo...

evo je ovde

http://www.tranexp.com:2000/InterTran

Nije tesko doci od nje, mislim da postoji jos slicnih stvari koje mozete naci ako u google-u ukucate serbian to english translate.

Laza je napisao(la):
ne mogu da se setim svega, odnosno zapamtio sam samo jedno da prica: coitus interruptus. To u stvari i nije psovka vec medicinski termin za prekinuto svrsavanje, odnosno svrsavanje van zenskog polnog organa ili tako nesto slicno. Ostalo ne znam, jer sam samo ovo prepoznao, vec sam pretpostavio i da je ostalo neka vrsta bezobrastine. Ovo samo govori koliko je ovo viseslojan film :)

Evo upravo nadjos ceo odlomak:

sad radim na prevodu

Film ima 1000 fora/sec

Trudio sam se da koristim medicinske izraze.

To su koliko ja vidim sve latinske poslovice. Posto sam latinski ucio 1976-1977 sve sam uglavnom pozaboravljao.

Nazad
Vrh Dno