Šta je novo?

AMD X4 955 VS. X6 1055T

Pedja89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
229
Zanima me u chemu je bolji ovaj x6 1055t procesor od ovog 955, i zanima me ima li u igricama neke velike razlike?

1055 Bolji jedino sto ima 2 jezgra vise, ali to u principu neces ni osetiti

Trenutno je isto ali kada uzimas za buducnost bitna su ti ta dva jezgra, vecina igrica koriste samo dva jezgra ili cetri. Ali novije igrice ce moci da iskoriste sva jezgra.. tako da mislim da ti je pametnija kupovina X6.

Sad trenutno imam 955 razmishljam da predjem na x6 ali ne znam dali da chekam buldozher.

Nema šta, čovek već ima (iz potpisa se vidi) 955, tako da ako se dvoumiš da li da pređeš na 1055T, mislim da za sada nema potrebe... Sačekaj neku sledeću platformu

x4 955 vs x6 1055 = prakticno isti. u obicnom radu neces osjetiti rasliku
x4 955 vs x6 1090 = osjeca se razlika kad se cpu klokne

Da menjam ovaj moj za x6, uz doplatu 50evra?

Ako samo igras igrice nema potrebe

Pa samo igram igrice nishta drugo, nego ne znam dali bi mogao ovaj hyper 212+ da gura taj x6 na nekih 4ghz?

Pa samo igram igrice nishta drugo, nego ne znam dali bi mogao ovaj hyper 212+ da gura taj x6 na nekih 4ghz?

Mislim da si preambiciozan.....;)
Malo je primeraka koji mogu da idu na 4GHz na ispod 1,45V....s druge strane, veliko broj može do 3.8GHz na ispod 1.4V.....što implicira da bi mogao da ideš do 3.8GHz, ali preko, nikako....
Trebaće ti ozbiljniji kuler.

Mislim da si preambiciozan.....;)
Malo je primeraka koji mogu da idu na 4GHz na ispod 1,45V....s druge strane, veliko broj može do 3.8GHz na ispod 1.4V.....što implicira da bi mogao da ideš do 3.8GHz, ali preko, nikako....
Trebaće ti ozbiljniji kuler.

Koji ti imash kuler i na koliko si max uspeo da klokujesh na 1.39v?

Ja Pedja taj Cpu ne bih menjao za x6 1055. Ne bi dobio ama bas nista u igrama... Vec imas cpu na 3.8Ghz, a 1055 na 3.8ghz bi ti dao isti Fps u frejmcic, jer je jezgro isto. Kod tvog proca igre iskoriscavaju 3 od 4 jezgra, ovamo bi 3 od 6 i to je to. U bliskoj buducnosti ce se to promeniti, ali u jos blizoj izlazi Bulldozer ;) E sad, ako te svrbi lova i ako volis feel da sedis za 6 core makinom, da imas najveci u komsiluku, itd...pozdravljam odluku u potpunosti!:D

Poslednja izmena:
Ma zamenicu bar ce bolje da odradjuje winrar ako nishta drugo

Ako, ali onda pokusaj da uglavis neki 1090t ili 1100t :)

Pa isti su samo im je veca frekvencija, i onako cu da kloknem odma na 3.6 ili 3.8, nego nikako da promenim napajanje gura sve iz profila i ne zapucava uopste ali bi trebalo da ga menjam

Nije bas da su isti. 1090t ce da ide do 4.1, mozda 4.2ghz uz manje struje.. To je cpu iz najboljeg dela wafer-a. Jedino ako bas znas koji 1055 uzimas, pa da je extra primerak....

Poslednja izmena:
Ne znam valjda ce moci na 3.8 sa 1.39v

Tek sad videh da treba da das 50e. Ja da sam moderator, banovao bi te :p

Uzeo sam danas x6 1055t i u biosu imam samo x14 to je njegovih 2800mhz kako da sad klokujem?

Sad možeš da se slikaš, sa tom pločom thubana da klokneš nećeš NIKAD! Lepo smo ti rekli na onom drugom forumu gde si postavljao pitanje u vezi ploče, da je ploča shit. Ta naponske NE MOŽE da tera thubana. Imam je i ja i zato znam a igrao sam se sa još par primeraka. Ploča BSODuje, restartuje komp itd. Nisi trebao to da radiš...no tvoj pare, tvoj izbor (*****). Ploča ima ogromne fluktuacije napona na svim vrednostima preko 1.375V, jednostravno to je UD3 ploča i nije baš predviđena za OC phenom x6....

Ako baš hoćeš, probaj FSB na 250-260 na spuštenom množiocu množiocu, trebao bi da dobiješ oko 3.75-3.8. Takođe, obavezno digni napon NB na 1.8V inače ćeš da doživljavaš vrlo česte restarte. Obavezno ohladi naponsku inače nema ništa od stabilnog kloka preko 3.4GHz.

Poslednja izmena:
Meni radi stabilno na 3.8 GHz na ploci iz popisa sa TRUE-om, na 1.45V,
Probaj 260 FSB kao sto je Villy rekao, 1.45v, mada ne zaboravi da podesis memoriju i HT jer ti se verovatno nece upaliti bez toga.

Ne pratiš na času. Batali UD3 seriju! na nju se stavljaju najlošije komponente.

Memoriju mogu da ti slikam sutra, da vidiš kako da podesiš, ali ukratko, podesi napon na 1.66V iz BIOSa, udji u opciju za podešavanje timeinga i podesi po SPD pramaetrima ručno, nemoj da stavljaš na auto

stoji mi na 1.64 dosta je, nego ne znam latencije da namestim.

Trenutno je isto ali kada uzimas za buducnost bitna su ti ta dva jezgra, vecina igrica koriste samo dva jezgra ili cetri. Ali novije igrice ce moci da iskoriste sva jezgra.. tako da mislim da ti je pametnija kupovina X6.
a s'obzirom da u skorijoj buducnosti stize BD, nema potrebe da sada trosi pare na X6 (a on je upravo to uradio :D)

Ko ce da cheka sredinu godine? :) Hoce li neko da mi pomogne u vezi rama?

Prvo pusti linx da vrti par sati da vidis da li ti je to tako stabilno. A latencije spustas, imas temu o overclocku pa prelistaj

hahahah dobar mu ovaj copy/paste sa foruma na forum

stvarno, idealan način za nabijanje postova...

Vrh Dno