Šta je novo?

AMD X2 vlasnici...

Moguce je da je los primerak mada sam vido da ima jos ljudi koji se zale na visoke temperature.

Postoje i Inteli koji se greju,ali to nije zakonitost koja Intele svrstava u furune....Intel ima puno vise resursa i za razvoj i za proizvodnju pa se zadesi neki Preskot ili sl. ...
Potrebno je hardver i softver harmonizovati svojim potrebama,da sluzi onome cemu je namenjen,dakle objektivno topliji AMD X2 u dobrom kucistu i dobro prohladjen moze dobro da posluzi,sa standardnim temparaturama.Ja sam moga X2 4400 terao citavo (vrelo) leto na 2.85GHz,temperatura u load nikada nije bila visa od 65 stepeni,sa hardverom iz potpisa...

Ne mogu vise da se raspravljam sa budalama koje su na casovima fizike citale novine.

Ma vi cete i perpetuum mobile da napravite... Dzizis.

Po poslednji put.

NE MOZETE VAZDUSNIM HLADJENJEM DA SNIZITE TEMPERATURU PROCESORA ISPOD AMBIJENTALNE!

:) :)

A VODENIM MOZE!?!? :p :D

Pa moze... Sipash ledenu vodu i prvih 15 min cesh imate temperaturu ispod ambijentalne ( ako je ambijentalna 25 C ) :D Ili zimi bacish hladnjak napolje i provucesh cevi unutra i imaceh nizu temperaturu procesora od ambijentalne...

ILI, uzmesh 5m cevi smotash u kotur pustish dva metra sa svake strane a kotur u frizider il izamrzivach, ne treba ti hladnjak uopshte, moze i tako :D :D

Lepo se preselis u Sibir na -50c.

Valjda je svima jasno da sa vazdusnim hladjenjem nemoze biti niza temperatura nego sto je temperatura sobe.

Valjda je svima jasno da sa vazdusnim hladjenjem nemoze biti niza temperatura nego sto je temperatura sobe.

Iz prilozenog vidish da nije... Ima thread od 7 strana ( odakle je i taj citat ) a zadnje dve strane je objashnjavanje pametnjakovicima da nemogu da snize temperaturu procesora nize od ambijentalne sa vazdushnim coolerom.... Zato se i CooLa iznervirao i upisao tako velikim fontom :)

josh jedan glas za sibir!! :D

Sibir... :) i tako bi neki trebalo da se presele...

Smarate :)

Moj do skorosnji X2 6000+ windsore jezgro, je radio u idle na preko 50 stepeni. Oko 52 stepena recimo, a pod full load na oko 65 stepeni. Posebno iritirajuce je bilo sto se kuler chuo kao usisivach, pogotovo sto meni komp radi 24h/7.

Takav je taj Winsdor,znam i moj kum da ima....125W za dva jezgra,2MB L2 kesha,hteo sam i ja da ga kupim i bolje sto nisam!
Ovako cu na PH2 X3 ili PH2 X4 bar cu posteno da ga apgrejdujem!

Moj do skorosnji X2 6000+ windsore jezgro, je radio u idle na preko 50 stepeni. Oko 52 stepena recimo, a pod full load na oko 65 stepeni. Posebno iritirajuce je bilo sto se kuler chuo kao usisivach, pogotovo sto meni komp radi 24h/7.

Daj bre ovaj 6000+ je jos uvek zver.
Vise od dve godine radi mi kao svajcarski sat,u idle rezimu od 20-22 stepena a pod full opterecenjem do 50 stepeni plafon sa box kulerom.
Ne zezam se,ozbiljan sam.

Nisi ti lepo namestio kuler.Nemoguce da ti je temp. u idle 52, to nesto nije u redu

da nisi stavio neki dihtung izmedju, neku gumu, neki bakelit :D ni ja nisam chuo da je ijedan noviji cpu idle 50 i to 50+ stepeni..

da nisi stavio neki dihtung izmedju, neku gumu, neki bakelit :D ni ja nisam chuo da je ijedan noviji cpu idle 50 i to 50+ stepeni..

ma jok bre, nema tu mudrolije nikakve. Pasta je vec na dnu kulera, lako se stavlja kuler na proc. Nisam duduk nikakav. Mada ja sam ubedjen da vi sto imate manje temperature u idle, da ste koristili brisbane jezgro koje se daleko manje greje. Windsore je uzas, pogotovo X2 6000+. Vise trosi, i vise se greje.

Evo jedan od komentara sa itsvet-a.

"mnogo se greje, od 55 do 60 stepeni kad nista ne radim (samo winamp) ne funkcionise mi Cool&Quiet aplikacija sa CD-a, imam XP SP2 sa Vista izgledom. dajte neki savet, sta da radim? (da mu stavim bolje hladjenje? i koje?)"

Mozda zato sto nisam koristio cool & quiet, pa je brzina uvek bila maximalna, nije se spustao mnozilac u idle rezimu. Ali greske nema, tako je... jedino da je izbagovao everest ili ploca koja meri temperaturu.

Ја сам био уверен да ништа неће прочитати температуру са мог 4000+ али coretemp изгледа да ради, невероватно, а има само пар година од кад је изашао модел :d

Poslednja izmena:
CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+
CPU Alias Brisbane
CPU Stepping BH-G2
Original Clock 2700 MHz
Min / Max CPU Multiplier 4.0x / 13.5x
box kuler

IDLE
Core1: 16oC
Core2: 19oC
CPU T: 32oC

LOAD (20min 100% load sa Everest 4.50)
Core1:35oC
Core2:40oC
CPU T:56oC

Poslednja izmena:
Uh... nakon promene napajanja i zamene cooler zvake sa pastom i jednog zabrinjavajuceg zaglavljivanja kompjutera pokusavam da shvatim da li nesto mozda nije u redu. I sad,

Everest kaze
CPU 21 C
Core 1 10 C
Core 2 11 C

PC Wizard 2008 kaze otprilike isto.

CoreTemp kaze
Core 0: 32 C
Core 1: 33 C

Gigabyte EasyTune kaze CPU 21 C

Amd x2 6000, nikakav OC, ovo je sve u idle.

Everest stress test nakon 5 minuta
CPU 37 C
Core 1 26 C
Core 2 30 C

I kaze da je CPU voltage min 1.47V max 1.54 jel' to normalna varijacija?

Poslednja izmena:
skini taj EasyTune

Uh... nakon promene napajanja i zamene cooler zvake sa pastom i jednog zabrinjavajuceg zaglavljivanja kompjutera pokusavam da shvatim da li nesto mozda nije u redu. I sad,

Everest kaze
CPU 21 C
Core 1 10 C
Core 2 11 C

PC Wizard 2008 kaze otprilike isto.

CoreTemp kaze
Core 0: 32 C
Core 1: 33 C

Gigabyte EasyTune kaze CPU 21 C

Amd x2 6000, nikakav OC, ovo je sve u idle.

Everest stress test nakon 5 minuta
CPU 37 C
Core 1 26 C
Core 2 30 C

I kaze da je CPU voltage min 1.47V max 1.54 jel' to normalna varijacija?

:type:
ume da pravi probleme.
Kod drugarice je zabadao komp dokle god nisam Uninstalirao EasyTune.

Pa sad, u trenutku zaglavljivanja EasyTune doduse jeste bio aktivan + jos 2-3 programa koji prikazuju temperature, mozda je bas ta kombinacija bila uzrok, inace ga startujem samo po potrebi i ranije nije pravio probleme. Brine me zaglav koji je bio dosta cudan: reset nije pomogao, a kad sam iskljucio PC, ADSL modem je ostao pod napajanjem (nije se ugasila lampica niti pocela da trepce kao kad se veza prekine) sve dok nisam iskljucio prekidac na samom napajanju... Ako sam otisao u off, izvinjavam se.

Sta sa ovim nerealnim temperaturama u Everestu/PC Wizardu za Core0/1, pokusao sam da promenim u preferences TJMax temperature, bez efekta, a ne vidim drugu opciju koja bi mogla da ima veze sa temperaturom...

Pazite ovu razliku izmedju dva jezgra boze sacuvaj sta oni uvaljuju.

thumb-2105_49D739AB.jpg

Nista "oni" ne "uvaljuju" vec coretemp lose ocitava vrednost iz registra.
Poslednji Everest ima ubacen offset za temp. sensor kod G2/G1 procesora.

I everest isto ocitava uglavnom na ovom primerku je najveca razlika u temperaturi izmedju jezgara nenormalno velika ovo je bilo na box cooleru posle svega 1minut linxa, nisam smeo vise jer nije moj procesor mogu misliti dokle bi doguro.
Sad sam mu nabacio malo bolji cooler pa je situacija malo bolja ali djaba drug je vec popizdeo sto je kupio ovako los primerak.

Ps: sad je razlika 13c sa CM Mars coolerom i AS5 pastom.

Vrh Dno