Ne mogu vise da se raspravljam sa budalama koje su na casovima fizike citale novine.
Ma vi cete i perpetuum mobile da napravite... Dzizis.
Po poslednji put.
NE MOZETE VAZDUSNIM HLADJENJEM DA SNIZITE TEMPERATURU PROCESORA ISPOD AMBIJENTALNE!
To se,naravno,podrazumeva,pricamo o izuzetcima od tog pravila a i njih bude(izuzetaka) :d:d:d....
A VODENIM MOZE!?!?![]()
![]()
Valjda je svima jasno da sa vazdusnim hladjenjem nemoze biti niza temperatura nego sto je temperatura sobe.
Moj do skorosnji X2 6000+ windsore jezgro, je radio u idle na preko 50 stepeni. Oko 52 stepena recimo, a pod full load na oko 65 stepeni. Posebno iritirajuce je bilo sto se kuler chuo kao usisivach, pogotovo sto meni komp radi 24h/7.
Nisi ti lepo namestio kuler.Nemoguce da ti je temp. u idle 52, to nesto nije u reduMoj do skorosnji X2 6000+ windsore jezgro, je radio u idle na preko 50 stepeni. Oko 52 stepena recimo, a pod full load na oko 65 stepeni. Posebno iritirajuce je bilo sto se kuler chuo kao usisivach, pogotovo sto meni komp radi 24h/7.
da nisi stavio neki dihtung izmedju, neku gumu, neki bakelitni ja nisam chuo da je ijedan noviji cpu idle 50 i to 50+ stepeni..
Uh... nakon promene napajanja i zamene cooler zvake sa pastom i jednog zabrinjavajuceg zaglavljivanja kompjutera pokusavam da shvatim da li nesto mozda nije u redu. I sad,
Everest kaze
CPU 21 C
Core 1 10 C
Core 2 11 C
PC Wizard 2008 kaze otprilike isto.
CoreTemp kaze
Core 0: 32 C
Core 1: 33 C
Gigabyte EasyTune kaze CPU 21 C
Amd x2 6000, nikakav OC, ovo je sve u idle.
Everest stress test nakon 5 minuta
CPU 37 C
Core 1 26 C
Core 2 30 C
I kaze da je CPU voltage min 1.47V max 1.54 jel' to normalna varijacija?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari