Šta je novo?

AMD x2 5200 crko na 54c

najj

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2008
Poena
410
Neznam tacan razlog zasto je rikno ali mislim da je fabricka greska jer po AMD-u ovaj procesor moze da izdrzi 70c. Kako je onda mogo da rikne na 54c i jos da se zalepi za socet.

Overklok 3319 MHz
Cooler master mars hladnjak+ dve osmice
otvoren prozor napolju 10c
Prosao orthos 60 minuta bez problema posle restarta vise nije hteo kad sam ga hteo da izvadim on se zalepio za socet i kad sam ga napon izvadio otpalo osam pinova sa njega verovatno vec ranije se odlemili.:wall: :banana:

Tesko da je tu bilo 54c ;)

Tako je pokazivo everestultimate460 i coretemp jeste cudno da moze uopste na ovoj temperaturi da crkne.

Cudno je to sto se zalijepio na socket a kazes da je pokazivao 54C. Ja mislim da ti uopste nije pokazivao temp kako treba. Moguce da ti cooler nije dobro nalegao jer kako kazes skoro si mijenjao plocu a na staroj ploci kazes da ti je radilo ok.

Jeste na staroj je ploci radio ok ali nije bio u overkloku a cooler je bio dobro prikacen to nije box kuler koji se kaci na plastiku nego se safi na plocu, sigurno dobro namesten nije mi prvi put da kacim cooler najmanje 100 puta sam kacio razne coolere tako da to nije sigurno.

nije mi prvi put da kacim cooler najmanje 100 puta sam kacio razne coolere tako da to nije sigurno.

Pa pazi, i ja sam bezbroj puta mnozio 2x3 ali mi se desilo na ispitu da jednom pri mnozenju istih dobijem 5 :wall:

Tako da, shta da ti kazem :mad:

Taj ti pokazuje tacnu temperaturu istu kao i sto dobijas tacnu kilometrazu na auto pijaci... cim je on istopio socket taj je bar na 150 stigao... meni je jedan stigao do 103 i nije se nista slicno desilo...

Taj ti pokazuje tacnu temperaturu istu kao i sto dobijas tacnu kilometrazu na auto pijaci...

Ha,ha dobra fora ;)

Inace, nije mi jasno kako je mogao da dostigne toliku visoku temp da se zalepi za socket!? Zar nije trebala termalna zastita u procesoru da odradi posao!?

Ha,ha dobra fora ;)

Inace, nije mi jasno kako je mogao da dostigne toliku visoku temp da se zalepi za socket!? Zar nije trebala termalna zastita u procesoru da odradi posao!?

Do neke temp da :d , verovatno je i pasta isparila (sagorela :p ) :S:

Neshto tu nije valjalo, a sad umesto da lupash glavu kupi nov proc i pazi da ti se ne desi isto, dakle proveri ti da li je kuler vruc na dodir, za*ebi evereste i ostale gluposti ;)

:wave:

. . . ubio ga Gigabyte . . .
. . . k'o zeca :smoke:

Na 54 stepena ne moze ni kartonu nista da se desi, a kamoli da se bilo sta istopi i zalepi.

. . . ubio ga Gigabyte . . .
. . . k'o zeca :smoke:

Bice da je to,narocito ako znamo da je ploca "nova" a sa starom je CPU terao godinu dana.Neznam,ne bih ja stavljao novi CPU na tog Gigabajta...:trust:

U stvari,probaj ti Najj sa novim pa javi sta se desava...:d

Ma ljudi nije uopste izgorela pasta pasta je bila u dobrom stanju kad sam skino procesor nego izgleda da su se odlemili neki pipci pa se zaglavilo posto plastika nije se istopila. Ocigledno da na ploci manulna setovanja nisu bas precizna pa je mozda doslo do prenapona. To nije samo kod gigabyta ima lo je i primera sa drugim plocama am2+,ali sve u svemu danas cu kupiti novi procesor verovatno ovaj x2 5000+ videcu dal cu black ili obican jer po meni je isto jer oba mogu da se klokuju bez problema na 3.0GHz.

Ocigledno je doslo do kratkog spoja unutar procesora(isuvise dug),a onda nije ni stigao da pokaze pravu temperaturu jre mu je i temp.sonda crkla. Da li je maticna prezivela, mada su male sanse?

Videcemo da li prezivela i da nije ima garancija na nju pa je lepo vratim i uzmem asusa nekog boljeg, inace ploca ima dual bios i u onoj njihovoj knjizici pise da ima zastitu od kratkog spoja ali videcemo dali ce raditi kad ubodem novi procesor.

Budi oprezan,mozda je i naponska na ploci probila da ti nesprzi novi proc.Nadji neki 3000+ pa probaj manja ce steta da bude.

Za novi procesor ima garancija ko ih sisa moraju uvaziti garanciju, a ploca je pod garancijom pa i nju cu vratiti ako je nespravna.:D

Za novi procesor ima garancija ko ih sisa moraju uvaziti garanciju, a ploca je pod garancijom pa i nju cu vratiti ako je nespravna.:D

Lol, samo se ti nadaj... ali kazem cudni su putevi gospodnji.... bolje ti menjaj tu plocu odmah na garanciju pa ako oce da ti zamene tim bolje. Pa onda ti ubadaj procesore kolko oces...:D

Iz iskustva znam da takve havarije vrlo cesto ostave fizicka ostecenja na procu,i naravno retko ko ce da uvazi garanciju a i zasto bi sebe stetili !

yep, gigashit needs to go...
menjaj ne kockaj se, kakvi su prodavci danas. neki lik je pisao da ga je prodavac iznapushavao na mrtvo ime da je on sve to spalio i ko zna shta josh i nije mu uvazhio garanciju...
ali opet nije mi jasno, zalepio se, otpali mu pinovi :D:D:D:D shta si mu to radio???
josh da kad si ga vadio da si skinuo samo heatsink- to bi bio vrhunac! :)
sa srechom sa novim CPU-om

Do neke temp da :d , verovatno je i pasta isparila (sagorela :p ) :S:

Neshto tu nije valjalo, a sad umesto da lupash glavu kupi nov proc i pazi da ti se ne desi isto, dakle proveri ti da li je kuler vruc na dodir, za*ebi evereste i ostale gluposti ;)

:wave:

Bitno je da cooler nije vruc na dodir i da je lepo nalegao, everest i coretemp su ciste gluposti po meni.

Ploca je definitivno riknula sutra je vracam, uzeosam novi procesor isto 5200 samo nova revizija. Samo sto ovaj asus m2n tripuje temperaturu procesora naprimer u biosu pise 47c a windowsu kao na slici. Sad se pribojavam da ova pasta sto sam stavio nevalja neka titan TTG-S104 pasta imam jos malo ZALMANOVE ali hteo sam da je sacuvam jer nije losa pasta.

832Noname.jpg

Na CoreTemp i slicne programe slobodno zaboravi kada su X2 procesori u pitanju, posto termalna dioda nije ispravna i ocitava vrednosti daleko nize od realnih.

Najpribliznija tacnoj vrednosti je ona koju prikazuje Everest pod CPU (ali samo CPU), uz napomenu da to nije temperatura jezgara, vec na (recimo najpribliznije) heatspreader-u.

Kod mene je na primer 30-ak stepeni dok kucam, iako jezgra rade na 13 :D

I kod mene je isto 30 do 32c sada prvo je skakala ko luda dok nije pasta proradila sad je sve u redu.Samo neznam kako je moguce da temperatura jezgra padne na 6c to neda nije realno. Ova nova verzija brisbane izgleda da brze otvara programe bas se oseti. Nisam ga jos klokovo jer cekam da pasta proradi pa cu onda ga dici na 3.0GHz nema potrebe vise. A sto se tice gigabyte ploce sutra je vracam pa cemo videti sta je snjom sto mi sprzi procesor.

Nikad vise necu uzeti gigabyte plocu odsad samo asus.

Evo i dokaza da je temperatura jezgra 6c mada daleko od realnosti ako jos malo zahladni ima da ode u minus.
24626c.jpg

Evo Gigabyte ploca i X2 procesor,posle sat vremena orthosa temperatura nije prelazila 66 stepeni.Mislim da su ovo prave temperature jer sam dodavao ventilatore u kucistu i odmah se vide promene temperature.Ne znam zasto koristite druge programe kad ovaj sto ide uz plocu odlicno vrsi posao.

Prilozi

• X2.jpg
    X2.jpg
    190.1 KB · Pregleda: 143
Nazad
Vrh Dno