Šta je novo?

Amd x2 5000 bris..

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
280*11 (mnozioc) ili 236*13

U oba slucaja dobijem 3.06ghz, tj vise me interesuje sta se dobija povecanjem Bus speed-a?

Ploca je msi k9a2 platinum i moze ici stabilo bus do 300mhz ali proc nece vise od 3,1ghz na def naponu

Poslednja izmena:
Guraj napon onda, ako nece na def naponu. U principu taj cpu max sto moze da izvuce stabilno je nekih 3.2 po mojoj proceni. A i tih 100mhz ti nece znaciti nista spec ako se poseduje jaka graficka, on je svejedno usko grlo.

Guraj napon onda, ako nece na def naponu. U principu taj cpu max sto moze da izvuce stabilno je nekih 3.2 po mojoj proceni. A i tih 100mhz ti nece znaciti nista spec ako se poseduje jaka graficka, on je svejedno usko grlo.

Ma ne igram bas mnogo igrica nego me interesuje dali se dobija nesto koa je recimo bus na 280, tj dali da podesim na 280-300 sa manjim ili da stavim na 236 sa vecim mnoziocem, napon nebih dirao jer je i ovako dosta vruc proc a kuler mi i nije nesto

Onda nemoj nista da diras, jer se nista ne dobija. Guraj to kolko moze na def naponu i pevaj. Za neke vece klokove ipak treba bolje hladjenje.

Svejedno je, dobijas isti rezultat, mada da se ja pitam, ako je vec otkljucan mnozioc, stavi veci mnozioc i manji fsb

sve je manje vishe isto /nije da jeste/ ali ja preferiram dizanje magistrale :) brza komunikacija izmedju cpu i periferije = manja potreba za lv2 keshom / kesh se brze prazni / ostavi ga lepo na 280 * 11 sve na def i vozi ... tj probaj 300x10 ja bih ga tako ostavio. poz

Poslednja izmena:
Na takvim procesorima uvek je bolje kada je magistrala na što većem kloku.
+ što tada i memorija radi brže, u slučaju da ne obaraš množioc...

moze da radi na 10 x 300 stabilno, podesicu tako

koje su temperature na tom kloku?

Da ne otvaram novu temu...

Ja sam moj 5000+ brisbane klokno na 3.0 i sve je stabilno,temp su ok,max 50c u orthosu...

Nisam probao vise jer me plasi da mi nije mozda napajanje slabo? :trust:

Chieftec gps400a 400w...

ta nije guraj to jos ;)

Probacu ovih dana da ga nateram do max koliko moze na vendetti ;)

Nazad
Vrh Dno