Šta je novo?

AMD X2 3800+ am2 overcloking.

Mr.AMD

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2007
Poena
304
Vec danima pokusavam da overkl. moj :type:. ali bez uspeha!!!:crash:
Nemogu da uspem da memorija ostane 800mhz, i da fsb ne prelazi 1000mhz.
Trazio sam amd x2 calculatore ali nista...
pokusavao sam da stavim memorij na 400mhz.533mhz.667mhz... ali fsb i dalje skace preko 1000mhz
moj :type: je
amd x2 3800+ am2 2000mhz
asus m2n-e 570 ultra
2x 1gb sitec 800mhz 5.5.5 18 cr2
palit 7600gt pci-e
LC power 550w

Pa stavi memoriju na 667 Mhz za pocetak smanji HTT link na 800 Mhz tj. na 4x i lagano dizi FSB.
Utvrdi koju verziju procesora imas, da li je u pitanju Windsor F2 ili F3 ili je pak Brisbane G1 u pitanju.
Za F2 limit sa BOX coolerom je oko 2.7-2.8 Ghz.
Za F3 limit sa BOX coolerom je oko 3.0 Ghz, za veci oc. treba bolji cooler.
Za G1 limit je oko 2.9 Ghz sa BOX-om, a moze i manje da bude, primerci su saroliki.

Dakle, spusti memoriju u BIOS-u na 667, kad dignes procesor, memorija ce ti ponovo otici na 800 Mhz, mozda cak i vise.
HTT link 4x do 260 Mhz, a 3x na dalje preko 300 Mhz.

Meni ova masina iz potpisa maximalno moze da radi stabilno na 2.4 ide i na 2.6 ali je nestabilan i to sa naponom za cpu od 1.5, inace pre ovog primerka procesora imao sam isto x2300+ i nije mogao preko 2.3 ni da digne sistem.

Meni ova masina iz potpisa maximalno moze da radi stabilno na 2.4 ide i na 2.6 ali je nestabilan i to sa naponom za cpu od 1.5, inace pre ovog primerka procesora imao sam isto x2300+ i nije mogao preko 2.3 ni da digne sistem.

Meni "smrdi" na lose/nedovoljno jako napajanje.Mada moze i da je do ploce ili nekih podesavanja u Biosu.

Najveci napon koji sam probao je 1.4v i nije stabilan na 2.5, a temperature idu do 60 stepeni i preko (i to ne po onim vrucinama :S:) tako da sam batalio.
Zar nije 1.5v malo previse, cak i za neki dobar kuler?
Na kom naponu sad drzis, za stabilnih 2.4?

Najveci napon koji sam probao je 1.4v i nije stabilan na 2.5, a temperature idu do 60 stepeni i preko (i to ne po onim vrucinama :S:) tako da sam batalio.
Zar nije 1.5v malo previse, cak i za neki dobar kuler?
Na kom naponu sad drzis, za stabilnih 2.4?
Na 1.35

Moj Brisbane moze da udje u Windows na 2.9Ghz bez problema(1.55V vcore) ali nije stabilan.Ovako ga drzim na 2.7Ghz za svaki dan sa CM HyperTX,CnQ on.

Izgleda da su vam zapali neki losi primerci,jer bi trebalo da je 2.6Ghz prilicno ostvarljiv OC za te X2 3800+ procesore.

Poslednja izmena:
opet nista

Uradio sam kao sto mi je rekao ''drfedja'' ali nece preko 2.250mhz. sve preko 2.3ghz nece da udje u windows....:wall:
i kad htt link smanjim da je manji od 5x nece posle komp ni da se upali!!!

tako da sad neznam sta je sad u pitanju..:crash::crash:.
cooler mi je fenomenalan( artic cooling-freezer), temperatura ne prelazi 30c, a core voltaza je 1.250v..
U PITANJU JE WINDSOR - X2 3800+!!!

stavi ga na 240X10 HT X4 memoriju na 667 podigni malo voltazu na procesoru ako nece

Uradio sam kao sto mi je rekao ''drfedja'' ali nece preko 2.250mhz. sve preko 2.3ghz nece da udje u windows....:wall:
i kad htt link smanjim da je manji od 5x nece posle komp ni da se upali!!!

Ma mora da moze to vise, svaki ide na minimum 2.5ghz, ne postoji toliko los primerak. Nego koji ti bios imas na ploci!? Ako nisi joj nisi flashovao neki od novijih biosa mislim da je pravo vreme da to uradis. Ja imam tu plocu, i kad sam je uzeo stigla je sa 0402 biosom, i nije htela iznad 230 HTT, kada sam stavio 0602 propevala je ;)

E bas smo se usrecili. Posle nabavis dobar primerak proc., pa te j. mema, pa ploca i tako u .....:S:
Da menjamo nekako ove nase za Brizbu!:d
Bilo bi malo glupavo, samo zbog oc.
S obzirom na forum, ovo bi bilo sasvim normalno razmisljanje. :p

Mr.AMD da li si iskljucio sve spread spectrume u BIOSu?

Ja imam 3600 x2 Brisbane i najvise sto sam ja uspeo da izvucem je 2.8 ghz sa 1.5 vcore.Ali pri nekom ozbiljnijem benchu(Orthos),vista puca.Imam najnoviji bios 0802(cini mi se).
Mislim da je kod mene veci problem napajanje(frontier 400w).
Na 2.4 radi bez problema sa vcore na 1.375.

Imao sam 3800+x2 65W i išao je komotno na 2.6GHz bez povećanja voltaže, a dizao se Win i na 2.85 ali nije bio stabilan zbog memorije...
Zamenio sam taj procesor za isti takav samo EE 35W, i opet stabilno radi na 2.6GHz samo sam mu morao malo dići napon...
Sve to zavisi kakav te primerak zapadne...

Poslednja izmena:
evo i ja nisam imao nekog uspeha sa OC -om x2 3800 65W F2.

znaci iskljucio sam C 'n' C stavio htt linh na 800(4x) memoriju stavio na 667mhz i bukvalno pri svakom vecem podizanju fsb-a od 210 ja moram da dizem napon za jedan podeok. Na kraju je komp radio stabilno na 2.4 ali sa naponom od 1.45v

Ploca je asus m2n-e a bios 0802

Momci,spadate u jednu retku i nesrecnu grupaciju(ili nesto tu ne stima u vasim podesavanjima)

Probao sam dosta(>10) 3800+ F2 i samo 1 ili 2 nisu htela da idu preko 2.2Ghz i to su bili slucajevi sa Asus i MSI integrisanim plocama.Svi ostali su isli uz manji Vcore na 2.6GHz sa box-om.

Poslednja izmena:
Koja je to najcesca Vcore vrednost na kojoj su ti procesori radili na 2.6 sa box-om?

Oko +0.1V preko def.

Sad stoji na 2.3GHz 1.325 (bios) i teperatura pod opterecenjem (orthos) ide do 55 stepeni (CoreTemp 0.94 beta). Za 2.4GHz trazi 1.375v i tad temp. ide i do 60 stepeni (podnozje box kulera je vruce na dodir). Za 2.5 GHz probao sam sa 1.4v, ali mora vise. Mozda sam trebao jos malo povecati napon, ali temperature su i ovako visoke. CPU-Z pokazuje vece napone, ne znam vise kom programu da verujem.
Sa mnoziocem 9x normalno je radio na 260 magistrali, tako da memorija (iako Transcend) nije ogranicenje pri tako niskom FSB-u (230-250).
Mozda stvarno ne znam da podesim bios. :trust:

Moje ranije iskustvo sa istom plochom:

stabilan na 2.6GHz sa setovanjima:
290 x 9, Vcore 1,45V, HTT4, mem DDR800 -> 667 na 1,95V
Procesor 89W, F2 chini mi se
Plocha sa zadnjim BIOS-om tada, mislim da je bio 6.02

Probao sam danas sa malo vecim naponima.
2.5 GHz na 1.45v bios (1.49 cpu-z i speed fun), orthos (prioritet 9) stabilan zadnjih 5 sati. Temperature oko 65 stepeni-toplije jezgro, a ja se smrzoh u sobi. Sta bi bilo da sam probao na onim vrucinama. :S:
Sto je mnogo, mnogo je. Prevelik zalogaj za box kuler.
Preko 250 nece, restartuje se, puca orthos posle par minuta i td. Mozda bi hteo jos malo sa nekom drugom memorijom, ali dobro. Ipak ce biti 2.3 za svaki dan.

Planiram da uzmem BE-2300 (1,9GHz). Koliko mi Kingston KVR 677 CL5 moze biti ogranicenje za OC?

Verovatno ti neće biti ograničenje jer su na Kingstonu uglavnom Elpida čipovi a te memorije se dobro slažu sa AMD-om...

Koje se jos memorije dobro oc. na AM2 platformi, osim Corsair 667 i tog Kingstona sa Elpida cipovima, a da se mogu naci na nasem trzistu?

Da mogu da se nađu kod nas... KingMAX 1066 (treba da je Micron) ili onaj Geli Ultra 800 (narandžasti, i on je Elpida).

Nazad
Vrh Dno