npetar
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.01.2002
- Poena
- 679
r!sc! je napisao(la):Mislio sam na Intela 2.4 Ghz a ne 2.4 Mhz. Mozda je to napravilo neku zabunu. Sorry, moja greska.
Recicu nesto,a to je : "Necu nista da kazem"
:wave:
r!sc! je napisao(la):Mislio sam na Intela 2.4 Ghz a ne 2.4 Mhz. Mozda je to napravilo neku zabunu. Sorry, moja greska.
npetar je napisao(la):Dal' si ti svestan koliko si lupio?
Za dobrobit usera koji se kroz ovaj thread informisu sta ce kupiti,molim te da prestanes sa svojim cinjenicama.Lepo je sto se trudis da nekome pomognes,ali kad ne znas(ili to jos uvek nisi shvatio) , bolje da cutis i stojis po strani.
Znaci,nista licno...samo, iznosis neistinu i tome mora da se stane na kraj.
npetar je napisao(la):Bole,prijateljski savet...
Za procesor i plocu zelis da das 400e.
Kupi Abit NF7 NForce 2 + Barton 2500+ za 70+70=140e i dobices top masinu, a ostale pare potrosi na graficku(poslusaj Silvera) i DVD rezac, ili bolje potrosi ostatak para na kvalitetan monitor.
Naravno,uzmi i neko dobro napajanje(npr. Chieftec 360W ili jace)
silverglider je napisao(la):Tako da odlazak na najskuplje _sada_ u oblasti procesora i ploca znaci u prilicnoj meri bacanje para -
silverglider je napisao(la):Ne, nisam mislio da ceka - neka kupi. Ali nije isto kada uzima nesto za sto se zna da je na zalasku i nesto sta tek pocinje - ako nista drugo, moci ce da izvuce druaciju cenu kada bude prodavao.
silverglider je napisao(la):...ali 754 je najavljeno da ce ostati i dalje u produkciji; ako racunas da je memorijski kontroler u procesoru za te ploce, promenice eventualno procesor i memoriju za godinu, godinu i po - southbridgde danasnji nudi manje vise sve sta ce mu trebati i za godinu dana - ide, sata, usb, itd.
Koliko se ja razumem u igre, to za koliko ces da predjes igru, najvise zavisi od tebe koji igras, a ponajmanje od procesora, zar ne ? :dr!sc! je napisao(la):Ali, najbolji rezultati u igrama su postignuti sa AMD procesorima. Naime, moj drug je pre preso Wolfenstein na AMD-u nego drugi na Intel-u.
Koju sumu novca si spreman da ulozis?
r!sc! je napisao(la):Naime, moj drug je pre preso Wolfenstein na AMD-u nego drugi na Intel-u.
zeleni_zub je napisao(la):Ja sam recimo, pre par dana prešao sa Epox 8RDA3+ i Barton 2500+ na Asus P4C800E Deluxe i P4 3.0C i sistem je poleteo...iskreno nisam očekivao toliku razliku.
Originally Posted by r!sc!
Naime, moj drug je pre preso Wolfenstein na AMD-u nego drugi na Intel-u.
Vince Carter je napisao(la):Bas bi lepo lepo da konkretno napises u cemu je ta razika (tj sta ti pre... nije letelo :d).
...i onda Peca napise da je bolji Partizan i zakljuca topicURGH! je napisao(la):Predlazem da kao dopunu ove teme stavimo i ko je bolji Partizan ili Zvezda
Ccc, pa jel treba Peca da ti kaže da je Partizan bolji?[Mancha] je napisao(la):...i onda Peca napise da je bolji Partizan i zakljuca topic![]()
He, he, verovatno su poletele i pare iz novcanika, :d .Ja sam recimo, pre par dana prešao sa Epox 8RDA3+ i Barton 2500+ na Asus P4C800E Deluxe i P4 3.0C i sistem je poleteo...iskreno nisam očekivao toliku razliku.
ivica je napisao(la):Pa ovde nema kraja....vechiti AMD vs. Intel...uh video bih ja njih da se ne radi o x86 arhitekturi...Ko je bolji? Ima neshto AMD van toga. Nema!!!(x84-64..hm pa i to je x86,..budzeni tipa 2x32bitna registra i sl.)Ima li Intel?Ima!!!? No to nije bitno jer je tata je veci od bebe koja i tekako ima zubice i kricka put i tati!!!(intel usvoji AMD set 64-bit ins..)..Sato ce tata da ga asvaltira!!!!I microsoft ceka na Intel!!! ...o ovome moze i vecnost.....no..
Shto se tiche ostalog sve ostaje na choveku...shta vishe voli....ozbiljan rad ili Gaming i playing i bla,bla,...Shto ne znachi da ce i jedan i drugi dobro obavljati ali nemaju oba iste odnose cena/performanse....pa to nekim delom razreshava problem.
U poslovnom svetu ljudi uzimaju ono shto nima najvishe odgovara pritom probajuci i jedno i drugo ili barem izvshiti dataljnu analizu shta najvishe pashe za sada i buduci rad!!!
Shto se tiche celerona ja stvaro necu da komentarishem onakvo "pljuvanje" pa ko da je on sa 1GHz sporiji od ostalih. Ima mana (jer je Intel israo gov..no pa ga pojeo...rekao je za Tualatina cely da je prvi procesor sa 256k i da ce nastaviti ubuduce tako ali nije bilo tako...sve do evo prescott-a)
E sad taj Prescott Celeron ce najverovatnije imati neku prodju...trebalo bi...Ali 31 segmentni pipeline(nadam se da sam dobro rekao ako nisam neka me isprave....bolji poznavaoci materije) i mali takt ..bice gusto..ali zato ce oc da radi!!!.nadamo se svi tome!!!
Definitivno Celeron sa 128k L2 nije ok za malo ozbiljnije(sem ako ne radish divx..ona ce ti zavshi posao i nemoj da bacash pare na punokrvni P4..isto radi).
Ako si "neozbiljan" onda AMD...radi za te pare ali Pazi koju plochu uzimash!!!!!!!?
O)(O volike da su ti ochi!!!
Vidish i sam radi i na AMD-u e sad ako se bash nekom zalomi kao nekome(meni, i josh nekima...definitivno postajesh okoreli Intelovac sa nadom da mozda od AMD-a nekad(to nekad je mozda vec stiglo)bude neshto)
Meni se desilo sa K6-2 500-550mhz i bilo je dosta ...mashina je bila u kucishtu manje od mesec dana!!!Zamisli nije imao L2 kesh uopshte...i divx naravno secka...e sad mozda je plocha ali i taj CPU bez kesha...
E sad i ja bi zeleo jedan Athloh 64..vec je bolja situacija na tom polju!!!
Shta da se kaze vuce te i jedno i drugo u computer svetu. Morash znati sve i o onima koje "volish" i onima koje "mrzish" i u jedom i drugom taboru..Izgleda grotesno..npr kad pogledash cely-ja 128k ili duruon-a 64k ..ali shta da se radi na ovom svetu se tezi da shto manje bude u kanti a vishe u dzepu...pa jednog dana ce nam i pinove posebo naplacivati...kad precu preko 1-5000...
Tip koji je mrzeo AMD-a iz dna dushe je sebi sklopio mashinu(AMD 2500+)..al sa naglaskom za igru( ima cely 128k 2,6Ghz@3,@GHz za divx prodao P42,4C jer nije vredno tih para ono shto on radi) i zamisli kakav mu je bio test...mashinu nije gasio nedeljama!!! I uspostavilo se da radi stabilno...(AMD)....pa vremena se menjaju...
ivica je napisao(la):Tip koji je mrzeo AMD-a iz dna dushe je sebi sklopio mashinu...
zeleni_zub je napisao(la):Šta li mu je AMD skrivio pa ih je toliko mrzeo? Sigurno mu je njihov CEO zapalio kuću ili nešto slično....:beat:
kUdtiHaEX je napisao(la):OK, sve te price o spaljenim CPUima zbog lose montiranih kulera, problemimam sa plocama i slicnim donekle stoje.
kUdtiHaEX je napisao(la):I stoji sve to da se vise ljudi zali na ploce sa AMD procesorima nego na one koje podrzavaju Intel procesore.
kUdtiHaEX je napisao(la):Medjutim, i pored svega toga smatram da preostro sudite o AMDu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari