Šta je novo?

AMD vs. Intel (ako ima zainteresovanih)

Evo probao sam na mom ubogom kompu i nije mi jasno kako dobijam to sto dobijam?!
Winrar 3.71
vreme pre ovog 4:42 za pakovanje,normal kompresija,mozda bi moglo i bolje kad bi pozatvarao sve programe!
Nije mi jasno, ovo je stari sempron na 2.57Ghz,zar ovi AMDX2 ne bi trebalo da su bar duplo brzi?

Pa pozatvaraj sve programe i probaj sa Best kompresijom i Create solid archive, pa ces videti pravu razliku kad je WinRAR u pitanju.

OVERCLOCK
AMD Brisbane @ 2.52GHz
2x1GB Geil PC6400 Value @ 840MHz

WinRAR = 04:03 (Bilo je jednom 2 sec. manje, al' ne bi ga izvadilo ni 22.)

Evo sad sam na best i create solid archive spakovao za 5:06,velicina fajla posle pakovanja je 1.13Mb,ne znam da li nam se razlikuju podesavanja ali je mnogo mala razlika 1:03 prakticno na istom taktu a kompovi nebo i zemlja!?:trust:

Poslednja izmena:
aj nesto novo:

http://www.passmark.com/products/pt.htm

evo mojih rezultata (ovo je komplet test, dovoljno je i samo CPU odraditi)

156uzht.jpg

Pustio sam na poslu winrar 3.71
Pentium4 2.8Ghz,1GB kingston ddr400,gf5200
vreme 6:26,best,create solid archive
Zanimljivo kolika je razlika bila u korist AMD-a pre par godina,sempron64 2.57Ghz vs pentium4 2.8Ghz,5:06 prema 6:26
Sem, ako ja ne poredim babe i zabe,stvarno je tuzno da jedan AMDX2 na 2.52GHz postigne 4:03 a sempron64 na 2.57Ghz 5:06!
Naravno govorim samo o WinRar-u,u drugim programima bi razlika mozda bila i drasticno veca,pa cu istestirati cim stignem.

Poslednja izmena:
Pa sve do pojave Core arhitetekture Intel u vecini stvari nije imao shta da trazi pored AMD-a. Ali pojavom Core-a su ih stigli i prestigli. Ja sam puno ochekivao od K10 aritekture, koja jeste poboljshala AMD-ovo stanje na trzishtu ali nije uspela da mu vrati brzinski tron.

Inache nije nishta chudno shto tvoj sempron spakuje fajl za 5:06, a X2 za 4:03. I jedan i drugi procesor su bazirani na K8 arhitekturi tako da u osnovi funkcionish vrlo slichno, WinRar josh uvek ne iskorishtava drugo jezgro u potpunosti, tako da je ta razlika najvishe nastala zato shto X2 ima neke instrukcije koje tvoj Sempron nema i WinRar to koristi.

Poslednja izmena:
Pa sve do pojave Core arhitetekture Intel u vecini stvari nije imao shta da trazi pored AMD-a. Ali pojavom Core-a su ih stigli i prestigli. Ja sam puno ochekivao od K10 aritekture, koja jeste poboljshala AMD-ovo stanje na trzishtu ali nije uspela da mu vrati brzinski tron.

Inache nije nishta chudno shto tvoj sempron spakuje fajl za 5:06, a X2 za 4:03. I jedan i drugi procesor su bazirani na K8 arhitekturi tako da u osnovi funkcionish vrlo slichno, WinRar josh uvek ne iskorishtava drugo jezgro u potpunosti, tako da je ta razlika najvishe nastala zato shto X2 ima neke instrukcije koje tvoj Sempron nema i WinRar to koristi.

Pa da,verovatno je to,jer sempron se zakuca na 100% zauzeca,a kolko sam video ovi x2 rade na oko 50%.

Poslednja izmena:
Evo sad sam na best i create solid archive spakovao za 5:06,velicina fajla posle pakovanja je 1.13Mb,ne znam da li nam se razlikuju podesavanja ali je mnogo mala razlika 1:03 prakticno na istom taktu a kompovi nebo i zemlja!?:trust:

Il' si se zeznuo, ili moj WinRAR zabusava, posto je kod mene 2.11GB fajl zapakovan na 3.68MB.

gx-x, dobar ti je CPU u Moja masina :D

Poslednja izmena:
ajde ljudi skinite onaj app, besplatan i testira sve. nije tako tesko. Winrar je kesa, na c2d se performanse u winraru penju samo klokom. e2180 na 4ghz ce imati iste performanse kao i e840 na 4ghz...

Poslednja izmena:
648.4

ajde ljudi skinite onaj app, besplatan i testira sve. nije tako tesko. Winrar je kesa, na c2d se performanse u winraru penju samo klokom. e2180 na 4ghz ce imati iste performanse kao i e840 na 4ghz...

Bolje da se otvori nova tema PassMark 6.1, ali 'ajde, nek' ti bude :D

Prilozi

• PassMark.gif
    PassMark.gif
    83.3 KB · Pregleda: 137
kamikaze:
kakva ti je to masina zaboga ? :zgran: Daj spec da drugi mogu da porede. Mislim, naspram nekog klokovanog e2180 rezovi su ti uzas :)

kamikaze:
kakva ti je to masina zaboga ? :zgran: Daj spec da drugi mogu da porede. Mislim, naspram nekog klokovanog e2180 rezovi su ti uzas :)

Znao sam da ces da zezas :p

Nekoliko puta u temi sam napisao koja je konfa u pitanju - AMD X2 4000+ @ 2.52GHz, Geil Value 2x1GB PC6400 i ostalo sto sad ne vredi ni 200€.

Tuga... :(

P.S. Znaci taj CPU sto ti stoji u 'Moja masina' i sto je "Bolji od bilo kog AMD-a" je ustvari overklokovan E2180?

Shteta sto AMD i Intel ne koriste isti socket :trust:

Znao sam da ces da zezas :p

Nekoliko puta u temi sam napisao koja je konfa u pitanju - AMD X2 4000+ @ 2.52GHz, Geil Value 2x1GB PC6400 i ostalo sto sad ne vredi ni 200€.

Tuga... :(

P.S. Znaci taj CPU sto ti stoji u 'Moja masina' i sto je "Bolji od bilo kog AMD-a" je ustvari overklokovan E2180?

Shteta sto AMD i Intel ne koriste isti socket :trust:

Jok, covek ima E8200 na 4GHz.

C2Q6600 na 3200MHz

prvi ss x64 drugi x86

Prilozi

• Clip_4.jpg
    Clip_4.jpg
    128.6 KB · Pregleda: 100
  • Clip_5.jpg
    Clip_5.jpg
    113.4 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Nikad nisam bio pristalica ni jednog tabora, kupujem ono sto je najisplatljivije (cena-kvalitet), sada je to definitivni intel sa proceorima core...:smash:

ma konfuzan je do yaya al radi maya x64 brze jedno 20% mozda i vise. cinebench je tu negde 20% u x64. Najbolji su rezovi za graficku. 8600gt kao modovan u quadro 1700(do moga) daje jace rezultate od tvoje(9600gt ako se secam dobro vremena pre nego sto si resio da se pravis pametan u "moja mashina") u vecini testova.

Evo i nekog mog rezultata... Moja mashina... ;)

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    76.9 KB · Pregleda: 99
Nazad
Vrh Dno