Šta je novo?

AMD Sempron64 3000+ sa 128kb cache-a?!

Nedjo je napisao(la):
Ne razumemo se! Glupost je napisati da 64bitna verzija (a samo su E6 verzije 64bitne) ima duplo vise kesa!
Tačno, ne razumemo se.

Prvo: greška takve vrste nije glupost. Ja sam glup jer ne shvatam šta hoćeš da kažeš, a koleginica koja napiše pogrešan opis nije glupa nego neupućena ili nemarna. A ne može da zna šta je u kutiji jer nema na lageru. Preliminarna šifra služi samo za naručivanje, kad stigne roba opis se popravlja pregledom dotične.

Drugo: imaš isti taj 64bitni procesor E6 revizije sa 256kB cache samo nosi oznaku 3100+ (SDA3100AIO3BX), dakle opis odgovara njemu. Ovo je odgovor i na pitanje iznad - isključeno pola keša kod Semprona AMD vrednuje sa minus 100 poena.

Treće: verovatnije da je koleginica ipak kreirala šifru za SDA3000AIO2BX koji jeste naručen i jeste 3000+ i jeste E6 (kreirana magacinska šifra je zaista CPU.A.SEMPRON.3000.BOX.S754BX da se razlikuje od onog D0 steppinga koji već ima na lageru), samo je u opisu prepisano greškom 256kB. Dešava se, ali bar niko nije oštećen...

OK, sad je situacija mnogo jasnija, jos samo da apsolviramo da ja nikoga nisam "optuzio" da je glup.

S.Z.K-u imas u najnovijem Digitalu masovni test svih Semprona i Celerona, pa se mozes tamo uveriti koliko manjak kesa utice na sinteticke i realne performanse! Ukratko, mogu ti reci da je razlika u performansama u granicama akademske zanemarljivosti, tako da ko god je gore osuo drvlje i kamenje po AMD-u zbog "keshiranja" ne zna o cemu prica!

ZorMi je napisao(la):
isključeno pola keša kod Semprona AMD vrednuje sa minus 100 poena.

A zasto je onda razlika izmednju 2800+ i 2600+ 200 poena?

Air Jordan je napisao(la):
A zasto je onda razlika izmednju 2800+ i 2600+ 200 poena?

AMD se mnogo glupira sto se tice PR oznaka, da ne govorim za Semprone Socket A

Poslednja izmena:
ZorMi je napisao(la):
Što se tiče 64bit Semprona sa 128kB cache, po AMD šiframa i tabelama 2600+ model je E6 stepping i ima AMD64, a od 2800+ se razlikuje samo po L2 cache 128kB umesto 256kB. Negde tvrde da postoji i 3000+ Sempron sa 128kB cache i 64bit navodno ima sufix CV umesto BA, neproverena informacija.

Koliko sam ja video AMD sajt tamo se lepo kaze da E6 stepping semprona PR oznake se rangiraju po mnoziocu/kesu na procesoru. Sto ce reci:

Sempron 3300+/3400+ = ista freq ali 128/256k kesa
Sempron 3000+/3100+ = ista freq ali 128/256k kesa
itd.

Jedino se u celoj toj prici postavlja pitanje gde nestade Sempron 3200+ i kakav bi trebao da bude Sempron 2900+?

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
S.Z.K-u imas u najnovijem Digitalu masovni test svih Semprona i Celerona, pa se mozes tamo uveriti koliko manjak kesa utice na sinteticke i realne performanse! Ukratko, mogu ti reci da je razlika u performansama u granicama akademske zanemarljivosti, tako da ko god je gore osuo drvlje i kamenje po AMD-u zbog "keshiranja" ne zna o cemu prica!

Nisam video novi digital. Koliko mogu da shvatim A64 gotovo da nema prednosti nad Sempronom? Ako je tako kako onda objasnjavas razliku u korist A64 kada se radi o max fps u igrama?

OK, svi znamo da postoje programi kojima sirova snaga procesora (citaj: freq) znaci sve.... pa tako i neki klokovani Celeron na 4GHz potuce sve ostale, ali nece biti da graficki i mlatimudijalno najzahtevnije aplikacije (citaj: igre) ne postavljaju pred CPU najvece zahteve. Stoga je i realno pitanje sta znaci "akademske razlike" ako i klokovani Sempron izvlaci 10-tak % manje fps u odnosu na A64.

Vrh Dno