OP
OP
Deleted member 46590
Guest
Imam 8+2+1 rating 180W. za tih 8 Mosfet chipa za CPU. Siguran sam da može i više ali će se grejati,
Isto to cekam, pretpostavljam na prolece 9600, a nesto bez igpu tek tamo oko q3-q4.Da li se i kada ocekuje da izadje AMD 9xxx serija , koja ce biti ekvivalent 7500F ili 7600?
Potrosnja se moze ograniciti u BIOS-u ako vam je to potrebno zarad boljeg rada u nekom malom kucistu, ako ne, bolje je ostaviti na vece vrednosti, posebno ako imate malo bolje hladjenje.Kakva su vam iskustva sa 9700X? Gledam da li da uzmem njega ili 7700X?
Takodje me buni, on je 65W, ali kasnije AMD je izbacio update da moze ili postaje 105W?
Added experimental support for AMD Ryzen 9xxx CPUs:Isti slucaj je kod mene. Ne radi na 9000 seriji a Unwinder (autor) je zatvorio thread na Guru3D forumu. Mozes da probas da podesis da koristi podatke o senzorima od AIDA64 ili HWiNFO64. Za HWiFO64 mora da se ukljuci shared memory a ta opcija je aktivna samo kratko vreme u free verziji.
Izgleda da sam onda bio dovoljno srecan da zaobidjem metak. Trenutno sam na najnoviji bios od B650M HDV maticne ploce, pre neki dan flashovo, ali preko flashback dugmeta, ne biosa... Samo da obavestim ako nekog zanima sve radi bez problema, ali naravno to ne mora da znaci da ce svima isto biti..Ako imate Ryzen 9800x3d nemojte flešovati najnoviji bios, jer nećete moći da pokrenete računar čak i vracanjem starog biosa.
Izvor: https://www.guru3d.com/story/ongoin...a-1203a-patch-a-firmware-and-ryzen-7-9800x3d/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari