Šta je novo?

AMD Ryzen 9000

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Bome frka i kod AMD. Nisu po specifikacijama, biće kao i kod intela ludnica

Bome frka i kod AMD. Nisu po specifikacijama, biće kao i kod intela ludnica
Pomerili su release date za par nedelja. Kakav to veliki problem moze biti ako im je potrebno tako malo vremena da ga isprave? Strpimo se sa zakljucima dok ne izadju procesori ;)

Ja sam na poslednjem 2124. Nikakvih problema za sada. Apropo kasnjenja, interesantno je da procesori sa jednim CCD-om izlaze 8. Avgusta a ostali 15. Avgusta. Ono sto se provlaci kao problem je "packaging", sta god to znacilo. Neko je spomenuo da je problem sa IOD ali to su sve spekulacije. U svakom slucaju, treba sacekati da se prasina slegne i vidi kako ce da se pokazu procesori posle nekoliko meseci. Ja se sve nekako nadam da ce X3D modeli izaci sa 3D V-cache na oba CCD-a ali verovatno nema nista od toga pa cu da ih preskocim.

9950X [email protected] GHz
GB5 ST: 2795
GB5 ST TOP #1 SPLVE 14900KS (8P) at 8260MHz: 3390

Poslednja izmena:
Ian Cutress je napisao, da je u pitanju greška na kutiji, odnosno na pakovanju. Ne zna se, da li se zeza ili ne.

Ja mislim da je ono sto naslucujem vec duzi vreme itekako vise kod intel-a ali ako se prasina digne kod intela da se rade detaljne analize te analize i kod AMD mogu pokazat nedostatke, na primer u zadnjih par godina RMA na oba top modela je enorman u onosu na sta smo navikli na pre 4-5+ godina, ipon je uklonio defect rate sa sajta ali je problema itekako bilo i ima (zadnji put kad sam gledao top modeli kod oba proizvodjaca su bili oko 2-3% sto je po meni bas lose za nov proizvod)

Sad da li su ovi dodatni testovi zbog toga, mozemo samo predpostavljat, ali zbog intela postoji sansa da ce se sad raditi detaljniji test stabilnosti na review-ima i to ce neminovno pogoditi obe kompanije sto je i dobro, jer ja licno ocekivao da CPU jednostavno parkticno nikad ne crkava i pre bi zrtvovao voltazu i par 100 Mhz da se to vreme vrati

trenutno imam 12 AMD i jednog 13700k, radi sve ali daleko da mi nisu pravili problem i neki zavrsili na RMA (moje iskusto da pre ovoga mislim na pre 10 godina intel procesori prakticno nikad nisu crkavali, dok je kod AMD to bilo zanemarljivo ja sam licno video par AM2 sa mrtvim 1 kontrolerom i par durona ali te brojke su daleko ispod 1% nakon x godina koriscenja)

Ono sto je predpostavljam da ce prve ture procesora dodatno testirat na stabilnost, tako da sve problematicne izdvoje a mozda i da dodatna saznanja iskoriste da procesore dodatno optimizuju limite (i updatuju biose) kako bi sto manje problema bilo, pogotovo sto ce se prasina kao intel problema samo produbiti

Poslednja izmena:
Videli Baltazarov post od 9.9GHz.

X3D modeli sa 3D V-cache na oba CCD-a su trenutno najveca zelja.

Videli Baltazarov post od 9.9GHz.

X3D modeli sa 3D V-cache na oba CCD-a su trenutno najveca zelja.
To ako odrade, pucaju sebi u nogu sami... Treba ce im par generacija da nadmase tako nesto :D Bomba za pitaj koliko godina unapred.

Ovo bi bilo vrhunski, rado bih platio za takvu plocu.

Poslednja izmena:
A da ovo AMD malo ne troluje Intel? U fazonu vidi za šta mi obustavljamo isporuku. Naravno da je imaginacija, al mi dođe pomisao... Dobar je tajming baš.

Gledam 9900x za upoređenja sa mojim 7900x koji nije potpuno pušten sa lanca i CB23 je bešto viši od njihovog testa 30300 vs. njihovih 290300, sa potpuno opuštenim nameštanjima sam dobijao malo preko 31000, Ako isti odnos ostane, a verovatno hoće zbog manjeg grejanja to je baš dobar boost, moguće je da bude dobro preko 35000 ali nisu naveli PBO i memoriju.

Poslednja izmena od urednika:
Deepcool AG620, Ryzen 9950X, 44901 CB23:

Ako budu ove cene, možda sad postoji šansa za 9950X3D na oba CCD-a. Npr, 749-849$.

Pa izbaciće i 3d verzije kasnije, čemu poredjenje ovih i 3d procesora.

Mora se kukati eto čemu.

Poslednja izmena:
8ghz memorija lagano, gurao je i 8100.

Je l se zna kako radi sa 4x32gb ili 4x48? :)

Ja i kada budem testirao procesor, to neću testirati, jer me ne zanima to. :)

Nazad
Vrh Dno