Šta je novo?

AMD Ryzen 9000

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Verujem, ali kao sto i sam vidis razlike ima, iz nekog razloga, a ne bi trebalo da je bude. Cak ti je i SP skor manji za 2.63%, a treba da je isti.

Znali se kada Zen5 stići kod nas ili se čeka R7/9 ?

PBO sa temp limitom se meni loše pokazao na 7000 seriji. Custom podešavanja se najbolje pokazala i što se tiče takta i temperature. Dobijao sam više taktove, uz manju potrošnju i zagrevanje.

Isto ovde kod mene, probao sa temp limitom 85c ali dobijao bolje rezultate nego kada samo ograničim power limit a tempertura dođe jedva do 80c. Preko Ryzen Master-a ne ide tako dobro kao direktno iz BIOS-a, uvek nešto zezne. Na ovoj ploči sa ovim BIOS-om ima 3 Temperture. 85C sa 3 CO, 75c sa 3 CO i 65c takođe sa 3 CO opcije. Ni jedna od tih ne daje bolje rezultate nego sve ručno.

za Ryzen 7000 ima tema

Ima tema ali treba uporediti sa Zen5 zbog nasleđa. Za Zen5 možemo samo da nagađamo i čitamo.

Stoje u asbisu zbog nekih problema jos ne mogu da odu dalje ali su svi rezervisani za jednog kupca. Ja cenim da je Monitor to uzeo ali nemam tacan info. Moze da uzme sa druge strane ali se ceka 2 do 3 nedelje pa sad razmisljam sta da radim.

Monitor je još naj manji, koliko je to uvezeno, 10 -10 komada. ? Kada se prvi Ryzen pojaviom skoro svi su imali istovremeno, Ja sam 1600x nabavio drugog dana u prodaji u pecinoj bivšoj prodavnici.

A i pricao o manjoj i efikasnijoj potrosnji izgleda i ne pije vode bas ..,

9950X i 9900X reviews:

Poslednja izmena:
znaci X3D 700$ (900€ u srb)

i Stevica

Ako se dobro secam, ja sam 5900X nedugo posle izlaska platio oko 500eur/70 i neka hiljada...

Kakav snoozefest :sleep: Misam puno ocekivao i opet sam se razocarao

Ako se dobro secam, ja sam 5900X nedugo posle izlaska platio oko 500eur/70 i neka hiljada...
Evro preko 140? :) Ja sam pukao jos vise jer sam ga uzeo prvih dana. Ici ce cene dole brzo jer ovo nece bas da se prodaje kao hotcakes pored vec solidne ponude. Jedino da umotaju u 20EUR i bace, moza neko uzme :)

Poslednja izmena:
Pardon, 60* i neka hiljada. :)

Btw 7800x3D = 1080Ti
:)

"Odlicni" ovi novi procesori, moj 7950x3D castio pivom celi komsiluk.

Postoje glasine da će nekom narednom AGESA-om, 9600X i 9700X biti "vraćeni" na 142W PPT.

Zar nije 105W?

Postoje glasine da će nekom narednom AGESA-om, 9600X i 9700X biti "vraćeni" na 142W PPT.
Mozda ovo (vest od danas)?

ASUS X670/B650 Series Beta Bios 2302/3030
1) Update AGESA to PI 1201
2) Improve system performance

@MegaSkot
105W TDP -> PPT = 142W (1.35 x TDP)

Poslednja izmena:
Monitor je još naj manji, koliko je to uvezeno, 10 -10 komada. ? Kada se prvi Ryzen pojaviom skoro svi su imali istovremeno, Ja sam 1600x nabavio drugog dana u prodaji u pecinoj bivšoj prodavnici.
u prvoj turi uvek bude na kasikicu.

IPC je jos i ok ali sam mislio da ce biti i napredtka u frevenciji ali nista od toga :/ nekad su se ovakva unapredjenja dolazila sa revizijama a ne sa celom "novom" serijom. Poboljsace ga jos oni novi Agesa ma i ostalim ali opet i ja sam malo vise ocekivao.

Vrh Dno