Šta je novo?

AMD Ryzen 7

A možda da sačekate da AMD uradi ono što su od početka trebali, dovrše platformu da sve radi kako treba. Totalno sam se ohladio od kupovine Rajzena posle svih ovih bubica koje su se desile. Kada i ako naprave da sve radi kako treba, biće ponovo u razmatranju.

Ovo što su izbacili je realno na granici vraćanja robe i traženja para nazad. Lažni marketing ovo ono.

Ako je gaming primarna stvar i gaming masina je bazirana na grafama tipa 1070-ica i slabije, ja ne vidim zaista potrebu za kupovine rama "brzeg" od 2666mhz....E sad cinjenica je da je kod nas situacija takva da "brzina" ne utice direktno na cenu, ali opet...

Ja sam se nadao da će za ~15.000 moći da se kupi neki pristojan 2666 MHz komplet (2x8 GB). Ove cene totalno odvraćaju od promene platforme svakog ko je i dalje na DDR3. A i AM4 ploče nisu povoljne, još uvek ništa za 10-11.000 nema. Zapravo, cene procesora su jedino na šta nemam zamerku :|

Mislio si na domace radnje? Po trenutnim cenama u svetu,to je nemoguce...
Meni interesantno da je ddr3 skoro ista cena kao ddr4...

Poslednja izmena:
Ako je gaming primarna stvar i gaming masina je bazirana na grafama tipa 1070-ica i slabije, ja ne vidim zaista potrebu za kupovine rama "brzeg" od 2666mhz....E sad cinjenica je da je kod nas situacija takva da "brzina" ne utice direktno na cenu, ali opet...

Problem je sto memorija na 2666mhz kosta isto ko ova na 3200mhz.

16GB G.Skill RipJaws V schwarz DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit = € 133,53

16GB HyperX FURY Rev.2 schwarz DDR4-2133 DIMM CL14 Dual Kit = € 127,45

U cemu je fora ljudi? Taj Hyper je toliko bolji,toliko veliku razliku u real radu pravi CL14?

Pa prilicno sam siguran da taj 3200 CL 16 mozes da teras na 2133 CL14, a verovatno i nize tajminge.
Ja moju 3000 CL15 teram na 2400 CL12, jer nece takt na Ryzenu preko 2400.

U cemu je fora ljudi?

U tome da je Kingston i ovde i preko preskup, a na dnu kada je u pitanju DDR4 RAM. Naša nesreća je ta da se samo Kingston uvozi i da ga ima na svakoj trafici.

Sva 4 G.Skill kita koja su bila u Bench shop-u su bolja i jeftinija od low end Kingston kitova(Fury i Savage), pa čak i Trident Z RGB 3000MHz je bio jeftiniji od Predator-a i brzo je rasprodat.

I na KP su cene Kingston memorije približne onima koje imaju bolji kitovi.

Lakse se uhvate visi taktovi za memoriju sa nizim mnoziocem i visim bclk-om. Gledao sam test coveka i to je najbolja metoda za teranje rama. Do 120,125 bclk moze da se tera za svaki dan bez problema.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Kad sve saberes i oduzmes, ustedis na procesoru koji je bas povoljna cena za ono sto nudi, a oderu te na sugavim plocama i memorijama!!

Kada saberes i oduzmes, dobra je kupovina. A za to ce se vec ispeglati. X99 je isto bio strasno bagovit.

Čekajte, kako stoje stvari, trenutno, sa podrškom za 16 GB RAM module na Ryzen X370 platformi ??? Do koje brzine se može ići sa njima, da li je uopšte moguće preko 2800 MHz ???

B-die moze.

To se nikad ne zna, zavisi od ploce, IMC-a, samog kita rama. Juriti nizi mnozilac i visi bclk(do 125).

Da, ali na pločama koje imaju external clock generator. Većina želi jeftine B350 modele, tako da su osuđeni na 100 bclk.

Da se razumemo, nece ni B-die da ide na plocama koje nisu Z170, Z270 kod Intela. Ekskluziva se naplacuje.

Ne može ni na svakoj X370 da se menja bclk, bez veze...

Matija, nisam na cene mislio, nebitno.

Mislim na one koje sam ispratio, AsRock i Asus mogu.

Ma dranje, pogledajte kako je opremljena MB LGA1151 H270 MSI H270 Pro Gaming Carbon za intela za nekih 150 e, a pogledajte kakve krseve kod AMD-a mozete uzeti za te pare!!! Takav isti Carbon za AMD kosta 200e, 50e skupjli za nista!!!

Nova platforma, veoma trazena, proizvodjaci zele da isplate ulozeno u najmanjoj jedinici vremena i zato "рани усвајачи" placaju najvisu cenu, za par meseci ce sve to doci na svoje mesto. Dikatura korporatizma! ;)

@dakula74 Svaka čast za domaćinskom razmatranju i gledanju cena, mada ako zadržiš nekoliko godina tu ploču, 50eur gore dole na 48 meseca koliko ćeš je imati minimum je 131 dinar mesečno. A pošto radiš sa kompom profi stvari onda nije ni mnogo.

@dakula74 Svaka čast za domaćinskom razmatranju i gledanju cena, mada ako zadržiš nekoliko godina tu ploču, 50eur gore dole na 48 meseca koliko ćeš je imati minimum je 131 dinar mesečno. A pošto radiš sa kompom profi stvari onda nije ni mnogo.

Samo zaboravljas da imas ljudi koji bi da uloze u posao sto manje a da zarade sto vise.

dakula74 ovo se ne odnosi direktno na tebe, samo kazem da ima takvih ljudi.

Samo dakula74 zaboravljas da ekskluziva necega ipak mora da se plati nesto vise nego roba koja je na trzistu duzi niz vremena. Eto samo pogledaj mobilne telefone kod provajdera i bice ti sve jasno.

Bitno da je Carbon :)

Ima odličnih AM4 ploča za 150€ (ne kod nas, još uvek). Mislim da B350 Gaming Pro Carbon košta isto koliko i ta H270. A tu je i MSI X370 SLI plus i Asus X370-Pro. Cene ploča su manje više iste u poređenju sa "istim" modelima u intelovoj 200 seriji.

Nije u pitanju 50e niko nece crci, ali 50e te dernu na ploci, 50e te dernu na memari, na kraju imas odlicnu polaznu tacku sa odlicnom cenom, a to je procesor, a onda ostali igraci te oderu.
Pogotovu za ploce koje polovicno rade, prodaju ti nekompletnu stvar!

Kome se ne svidja, taj ne kupi i kraj.

Kome se ne svidja, taj ne kupi i kraj.

Ja sam bio poslao upit baš Bench shopu pre par nedelja i pitao da li mogu da mi garantuju da će raditi ram iz radnje koji je bio i na qvl listi msi tomahawka na toj max brzini i odgovor je bio da ništa ne mogu da garantuju. Znači momentalno sam zaboravio na Ryzen i nisam se pokajao. A bio sam spreman da kliknem u korpi za potvrdu r7 1700+ tomahawk i taj kingston. To je ta odluka da ako ti se nešto ne sviđa, ne kupuješ.

Nazad
Vrh Dno