Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Sa hardverom su krenuli kao sa igrama...izbace nedovrsen proizvod, pa ga krpe pecevima.

We have reduced DRAM latency by approximately 6ns. This can result in higher performance for latency-sensitive applications.
We resolved a condition where an unusual FMA3 code sequence could cause a system hang.
We resolved the “overclock sleep bug” where an incorrect CPU frequency could be reported after resuming from S3 sleep.
AMD Ryzen™ Master no longer requires the High-Precision Event Timer (HPET).

To je za AGESA 1.0.0.4 kod. Nista za stabilniji ram, brzi ram, ne samsung-b ram, ne bclk high speed ram u aprilu :)

Trend odavno, pogledaj samo W10, djubre neopevano i dalje posle 100 godina! :d
Pa sad, pretera ga samo tako sada... To je bilo nekada, još od Anniversary editiona je dosta poboljšan, a sada je upravo juče objavljen Creator Edition update. Kod mene radi bez ikakve greške!

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

LG radi za televizore, i takodje Corsair radi (al u zadnje vreme nacuh da traze postarinu cesce)

E upravo za LG sam cuo :)
Znaci i Corsair to ima, odlicno da znam koju memoriju da kupujem.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Ako procesor ili memorija rade kako treba po kupovini, mala je šansa da će se pokvariti u narednih 10 godina. Zato i daju one doživotne garancije na RAM.

offtopic:
AMD daje 10 godina (3 regularno + 7 ograničene) garancije na Radeon Pro grafičke :D

ontopic:
Znam da će sad proizvođači krenuti sa Ryzen sertifikovanim modulima (kitovima), ali kakve su šanse da neki stariji kompleti rade punom brzinom (bez BCLK gimnastike) nakon svih ovih silnih update-a BIOS-a?

Sta ce ti garancija za cpu i ram :) ?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Evo polako se guraju memorije sve vise i vise, pegla se. 3800mhz 12-11-11. Jeste za test, ali opet je bilo nemoguće na početku.

2e9ff582b0cbf6b82a2161d3e9840117.jpg

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

To je samo pokazatelj dokle se stiglo i sta su mogucnosti. U medju vremenu to nije mem 26666 nego je mem vev 3733 ili 4000 neki model sa samsung B die cipovima koji jedini mogu da idu na 12 11 11 latencijama

2666 mhz svakako nije. Znaci sve ide na bolje sto se tice memorije, moze fino da se zateze, makar sto se primarnih latenci tice.

Dobro, ne znam koji je tačno modul u ovom slučaju, ali ako dobro vidim, u slučaju da se ostavi BCLK na 100MHz, ta memorija bi imala ~43% niži takt. Tj. oko 2666 MHz. Mene zanima da li mogu da uzmem bilo koji 2x8 kit na 3000MHz i samo u BIOS-u odaberem opciju da radi 2933 MHz (znam da ne može 3000, već je sledeća opcija 3200MHz)

Takav je strap. Ne mozes da uzmes bilo koju memoriju, najbolje ce ici b-die sa najzategnutijim latencama. Ocigledno da uz novije biose memorije bolje idu, tako da ce moci fino da se nameste za svaki dan.

Zasto ne valjda BCLK overclock?

Dobro, ne znam koji je tačno modul u ovom slučaju, ali ako dobro vidim, u slučaju da se ostavi BCLK na 100MHz, ta memorija bi imala ~43% niži takt. Tj. oko 2666 MHz. Mene zanima da li mogu da uzmem bilo koji 2x8 kit na 3000MHz i samo u BIOS-u odaberem opciju da radi 2933 MHz (znam da ne može 3000, već je sledeća opcija 3200MHz)
KOliko sam ja za sada video to 90% moze ali naravno Asus croshair i asrock taichi. Ja sam na Tomahawku pre neki dan poterao mem na 2600.
Zasto ne valjda BCLK overclock?
Nije da ne valja nego Space beer nece nista da overclockuje hoce samo ubaci 3000 mem i da mu to radi na 2933

Poslednja izmena:

Pa ako je NB frequency 1906MHz, znaci da je memorija oko 3800MHz, ako si na to mislio. DDR = double date rate. Ako sam pogresno razumeo, izvinjavam se.

Poslednja izmena:
Uz novo hladjenje drzim r7 1700 na 3900MHz sa 1,38v. Sve preko toga trazi mnogo vise napona tako da mislim da cu ovako ostaviti 24/7.
S novim biosom memorija sada radi na 2666MHz.
Cinebench r15 daje 1705 sto je ok.

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

lepo si ga naterao na 3.9.
Kakve su ti temperature ?

Poslije duzeg vremena pod opterecenjem bude do 65°C. Dobro radi posao Arctic Liquid freezer 240 sa 4 ventilatora.

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Jel moze neka B350 ploca od 100-120e da izdrzi ~1.35V napon? Nisam pratio toliko u poslednje vreme..

Kakvo je hladjenje potrebno za takav napon?

P9 Lite TT

Svaka može 1.35. Te od 100-120 verovatno nemaju problema ni sa 1.4-1.45V. Nije da će 24/7 raditi na tom naponu, samo pod opterećenjem (na max. kloku)

Poslednja izmena:
Pa onda lagano svaki od ovih ide na tim plocama na 3.7-3.9GHz uz neko hladjenje koje ne ostavlja rupu u novcaniku :D

P9 Lite TT

3.7 idu svi. I to uz 1.2-1.3V. Tako da 3.7 moze se racunati za base clock dostizan najverovatnije na svim plocama. Tek preko 3.7 pocinje naglo da raste potreban napon.

Pa koja je razlika izmedju 3.7 i 3.9, nesto vise od 5%?

Za to ne vredi placati ni 30-40e vise..

P9 Lite TT

Nazad
Vrh Dno