Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Sta ce mu 16GB za gaming? Ako ce da se bavi video editing-om, grafickim dizajnom i slicno, onda ok.

Vec sada bf1 zahteva 16gb za igranje kako bog zapoveda, gta v takodje zna da rasiri preko 10gb. Nekih 12gb rama bi bilo savrseno, al kada nema 6gb stickova :)

BF1 i GTA V koriste 16/10GB RAM-a? Moze neki test toga? Ja iskreno prvi put cujem za to.

Ne znam koje su tacne cifre ali ide preko 10gb bf u multiju, za sp je 8gb dosta.

A gta v posle pola sata voznje gradom dodje do nekih 10tak gb i tu stoji. Ima testova na youtube, na fonu sam i jos na poslu pa mi malo tesko da linkujem xD

Za bf1 je bitnije da ram bude u dual channel nego kolicina istog.

To sto ljudi koji imaju 16GB pa kod njih igre koriste 10GB ne znaci da tim igrama treba 10GB.

Sa 8GB Gta V komotno, siguran sam da moze i Bf1 multi, ali nisam u prilici da probam.

P9 Lite TT

Najpre pitam zato sto sam gledao razne testove i nikada nije igrica presla nekih 6-7GB koriscene memorije. Bitno je uzeti procesor sa dobrim single-core performansama i graficku karticu. Za sada, 8GB RAM-a je sasvim dovoljan za gaming. Ako gresim, neka neko postavi testove kada stigne, zeleo bih da procitam zasto koriste vise.

Kada su u pitanju programi za koji treba renderovanje i slicno, tada dolaze do izrazaja i broj jezgara i tredova kao i vise RAM-a.

Poslednja izmena:
Kada imas 8gb kako da igra predje 6-7gb kada posle wina ni nema vise od toga free.

Tek kada imas vise rama vidis koliko igri zaista treba. Kada nema toliko rama dolazi do koriscenja swap fajla, sto nije toliki problem ako si na ssdu, ali opet.
Daleko od toga da nece sve raditi na 8gb, ali zasto ne izbeci pokoji potencijalni stuc kada se vec uzima nova platforma :)

Netacno.

Sa 16GB ce igra koristiti i vise nego sto joj treba, zato sto ima dovoljno slobodnog.

99% igara rade super na 8GB.

Naravno ds je bolje 16 nego 8, ali to ni u kom slucaju ne treba biti prioritet za gaming/kucnu upotrebu.

P9 Lite TT

ali zasto ne izbeci pokoji potencijalni stuc kada se vec uzima nova platforma :)

Zato sto je skuplje kada se gleda odnos cene i sta donosi u odnosu na 8GB za gaming. :D

Opet kazem, programi koji koriste sva jezgra i tredove, kao i RAM, onda je sasvim ok, ustvari i pozeljno je imati 16GB RAM-a. Za gaming se ne bih slozio.

Ali da ne idemo dalje u OFF, nije to tema.

Za bf1 je bitnije da ram bude u dual channel nego kolicina istog.

To sto ljudi koji imaju 16GB pa kod njih igre koriste 10GB ne znaci da tim igrama treba 10GB.

Sa 8GB Gta V komotno, siguran sam da moze i Bf1 multi, ali nisam u prilici da probam.

P9 Lite TT

Po mom ličnom iskustvu i GTA V i BF1 rade bolje sa 16GB, nego sa 8GB. Daleko stabilniji frame-pacing.

Kupiću ja lepo 32gb, 16 zadržim 16 prodam i opet će me tih 16 koje sam zadržao manje koštati :)

Dobro, nije baš katastrofa, samo nije ništa posebno. Kad tako kažeš pomisliće neko da će ploča eksplodirati na samu pomisao OC-a :d

Na temu RAM-a - memorije nikad na odmet. Bolje da ostane, nego da zafali :)

Poslednja izmena:
Takoje nemam ni vremena ni živaca da sad učim da klokiujem :D

Dobro, nije baš katastrofa, samo nije ništa posebno. Kad tako kažeš pomisliće neko da će ploča eksplodirati na samu pomisao OC-a :d

Na temu RAM-a - memorije nikad na odmet. Bolje da ostane, nego da zafali :)
Nece, ali treba kazniti proizvodjaca kad stedi 1 euro po ploci i napravi smece!

A update je inace jako bitan. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Tu je Simplix, ionako.

Da li je neko testirao najnoviji Beta BIOS odavde: https://rog.asus.com/forum/showthread.php?91413-Bios-5803-Beta

Za Crosshair VI ploču, podrazumeva se.
ako već ne umeš da pronađeš šta treba ne se frljaj sa levi linci.
Taj BIOS i sve pre 0902 je veliko NO-NO.
U temi o C6H na oc.net forumu ima sve objašnjeno u prvom postu od korisnika elmor(koji radi u ASUS-u).
http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/0_30#post_25889679

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk

Poslednja izmena:
Evo i corsair am4 mounting kit-a za h100i v2 (gtx)
d0b71f33a7c6b4d4e30e04e745cd2249.jpg
45a48335ca793f16e4cd98334bc1d623.jpg
08925f799182dce2d55f747d19d63f70.jpg

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk

Momci, ukratko, je l se nešto popravilo? Stabilnost rešena po pitanju memara i brzine?

Bice u maju, sa zvanicnog amd sajta:

We will continue to update you on future AGESA releases when they’re complete, and we’re already working hard to bring you a May release that focuses on overclocked DDR4 memory.

Ja kako sam čitao ovih dana, rečeno je da će novi AGESA 1.004 biti objavljen prve nedelje aprila, a druge nedelje Aprila pa nadalje pojaviće se novi BIOS-I sa njime.

Ovo sad za maj je verovatno još novija verzija.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Jedno off topik pitanje: ako kupim Rajzena na newegg-u da li mi i ovde vazi garancija?

Naravno da ne :)

Nazad
Vrh Dno