Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Ne brlja nVidia nista vec moraju svaki naslov da optimiziju za DX12 jer Pascali nemaju bas najsrecniju implementaciju DX12, sad im je ovde uleteo Ryzen, ispeglace oni sve to. Siguran sam da u svemu tome i neka "caka" ali posto se ne primecuje, nije ni bitno.

evo jos jedan:
https://www.youtube.com/watch?v=HTsGMQWnxqg
kao i prethodni video, pokazuje da je CPU dosta rastereceniji u igrama u odnosu na i5 ali i GPU zauzece je manje, T je veca. fps uglavnom manji iako je rec o kilavom i5-6400 na 2.7GHz. sada ce neko reci moze OC a i5 ne moze, pa ok, ali OC kosta, nije dzabe. i5 stavis i ne mislis, moze jeftinoza ploca, box, lala.

Samocitiram se iz druge teme:

Nastavite li sa etiketiranjem,prozivanjem,flejmovanjem i sl,slede rigorozne kazne.
Ne zanima me ko,sta,koliko... dosta je bilo... ili lepo ili nikako.
Smatrajte se upozorenim

Pa ok, bolje da se čeka update biosa pa da onda izvlačimo neke zaključke sa testiranja 1600x procesora.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Pa ok, bolje da se čeka update biosa pa da onda izvlačimo neke zaključke sa testiranja 1600x procesora.

?
Testiran je 1600, bez x.
Dakle sa moje strane, u odnosu na ovo sto sam video solidne performanse procesora u prilozenim testovima koji bas ne sluze na cast onome ko je testirao posto je Ryzen u odnosu na Intel u sintetici izgleda testiran obogaljen memorijom a nemamo informacije o sistemima koriscenim za testove u igrama gde nema ni 7700k.

Poslednja izmena:
Da, još uvek je veliki problem memorija... Nadam se da će sa ovim updateom BIOS-a stanje sa memorijom makar malo popraviti, a da do juna bude skroz sve ispeglano.

Windows Update ne verujem da moze da donese nešto puno, puno će doneti dalje optimizacije biosa i programa/igara

Odličan! Kao što sam i rekao, razlog kasnog izbacivanja R5 je da bi se dalo R7 vremena da se koliko-toliko proda.

I još su ga testirali sa 2400 MHz memorijom dok OC ide na 3.9 GHz.

Taman za $219 :)

+1
Bukvalno!
Za 200e imаš vrh CPU koji posle lako možeš zameniti a da ploča ostane ista, ko intela bi za to zadovoljstvo morao menjati i ploču!
...
Nego zašto ga testiraju na 2.4GHz???? Difolt klok je 3,6Ghz? I 1700 takodje na 2.4Ghz?????

Poslednja izmena:
U pitanju je RAM, ne CPU.

@Sam633

Zahvaljujem!

Poslednja izmena od urednika:
Za 200e imаš vrh CPU koji posle lako možeš zameniti a da ploča ostane ista, ko intela bi za to zadovoljstvo morao menjati i ploču!

Za 200e? Toliko će možda biti 1500X i to na KP. Očekujem da će R5 1600 biti do 250e, a 1600X oko 280e.

Iskreno, pre bih kupio R5 1600 za 250e nego i5-7600K za 235e, ali ne bih uzimao slabiju ploču od Asus X370-Pro i slabiju memoriju od G.Skill Trident Z(B-die).

Izašao bi kompletić blizu 600e, ali cilj je 4GHz za 24/7 sa 3200MHz memorijom. :)

B-die ispod 3600mhz ne vredi uzimati u razmatranje :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

3200 14-14-14-34 1T ako proradi na X370-Pro, sreća sreća, rados'. :)

Iskreno, pre bih kupio R5 1600 za 250e nego i5-7600K za 235e, ali ne bih uzimao slabiju ploču od Asus X370-Pro i slabiju memoriju od G.Skill Trident Z(B-die).

To bi bio slasan komp... :beat:

Nastavite li sa etiketiranjem,prozivanjem,flejmovanjem i sl,slede rigorozne kazne.
Ne zanima me ko,sta,koliko... dosta je bilo... ili lepo ili nikako.
Smatrajte se upozorenim

Ako cirkus i zaista ode iz grada, otićiće mnogi sa njim... smoriće se. ;)

Poslednja izmena:
U međuvremenu, evop šta kaže najnoviji changelog za AIDA beta verziju, koja je izašla prekjuče:

Whats New :
System Stability Test / new page for unified readings
System Stability Test / warning message when TdrDelay is too short
improved Windows product type detection
improved chipset information for Intel Skylake-E/EN/EP/EX
preliminary SPD SMBus support for Intel Skylake-E/EN/EP/EX
improved chipset information caching
CPU TDP limit detection for AMD Ryzen 5
CPU package temperature measurement for Intel Skylake-E/EN/EP/EX
CPU VDD and CPU VDDNB voltage, current and power measurement for AMD Ryzen
improved support for AMD Zen server CPUs
preliminary support for AMD Zen 12-core and 16-core HEDT CPUs
GPU information for AMD Radeon RX 570 (Polaris 10)
GPU information for AMD Radeon RX 580 (Polaris 10)
sensor support for Dell SMI of OptiPlex 5050
fixed: motherboard specific sensor info for EVGA E75x, E76x, E77x
fixed: CPU diode temperature measurement for AMD Ryzen (-20 Celsius offset on 1600X, 1700X, 1800X)

Prilično Ryzen orijentisan changelog, zar ne ?

I obratite pažnju, "preliminary support for AMD Zen 12-core and 16-core HEDT CPUs"...Dakle ovim je praktično potvrđeno da 12 i 16-core AMD Ryzen nije bajka.

A za nas koji nećemo da klokujemo koja ploča i memorija bi bila dobra? Imam varijantu da mi se donese iz USA pa razmatram nekog rajzena za normalnu upotrebu nista 4k gejming itd. Znači ono ubaci i vozi. Gledcu na newegg-u da obavim kupovinu.

Ako neces da klokujes ni malo onda 1500X ili 1600X zbog veceg kloka, ali kostace 20 i 30$ vise od 1400 i 1600 koji imaju po 300/400MHz nizi klok.

Edit: Prevideo sam da covek trazi savet za plocu i ram, mislio sam da pita za CPU :D

P9 Lite TT

Poslednja izmena:
@Moca, asrock najpovoljniji, b350 pro4 ploca 90$, ram neki gskill ripjaws V 2*8gb za ~110$. Uz tu kombinaciju moze i oc posle, ako zatreba.

Nazad
Vrh Dno