Pa da evo gledam bas na Amd redditu jos testova sa brzom memorijom posle zadnjeg win updejta.
![]()
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Pa ne znam valjda ce neko sada posle updejta da istestira sve ponovo sa brzom memorijom I da uporedi rezultate sa prvim testovima. Nadam se nekom Youtube snimku u skorije vreme posto je ovo slika od danas sa reddita.Koliko je ovo realno da se ovako Ryzen ponasa sa brzom memorijom nakon update-a
@Ivan
Ja bih se ipak malo zapitao da li su stvarno realni ti testovi ?
1700x sa samo 400mhz brzom memorijom da dobija 7700k sa 1ghz većim klokom i plus ima bolji ipc ?
Nesto tu ne stima .
Koliko je ovo realno da se ovako Ryzen ponasa sa brzom memorijom nakon update-a
Pa ne znam valjda ce neko sada posle updejta da istestira sve ponovo sa brzom memorijom I da uporedi rezultate sa prvim testovima. Nadam se nekom Youtube snimku u skorije vreme posto je ovo slika od danas sa reddita.
Zasto ovaj obelezava memoriju kao jezgra?Počela preventivna dehajpizacija R5
Zato ce normalni ljudi ostavljati Ryzen na 3.8-3.9GHz i ne uzimati duplo skuplje hladjenje da bi izvukli 100-200MHz vise i novac uloziti u brzi ram
@Ivan @Miki
A one sve igrice sa slike koriste 8jezgara ?
Ja ne bih rekao .
A i radi se o i5 6500 4.5ghz vs 1500x sa brzom memorijom ti si rekao da i5 moze biti samo losiji u gejmingu na osnovu ovog testa u koji sumnjam...Tako da je sa 1500x vs i5 8tredova vs 4 prava jezgra ...Mada kazem da ne verujem da one igrice sa testa koriste 8jezgara![]()
@Ivan @Miki
A one sve igrice sa slike koriste 8jezgara ?
Ja ne bih rekao .
A i radi se o i5 6500 4.5ghz vs 1500x sa brzom memorijom ti si rekao da i5 moze biti samo losiji u gejmingu na osnovu ovog testa u koji sumnjam...Tako da je sa 1500x vs i5 8tredova vs 4 prava jezgra ...Mada kazem da ne verujem da one igrice sa testa koriste 8jezgara![]()
Pa ne znam valjda ce neko sada posle updejta da istestira sve ponovo sa brzom memorijom I da uporedi rezultate sa prvim testovima. Nadam se nekom Youtube snimku u skorije vreme posto je ovo slika od danas sa reddita.
Gledajući 15 minuta gameplay klipa sa digital foundry, gde se sve vidi, frametimes su daleko stabilniji na 7700k. Jedina igra koja je ravnopravna je Crysis, ali tu u jednoj sceni je bollje pegla 7700k, u drugoj Ryzen.Kako koja. BF1 koristi do 12-14 niti ako sam dobro negde procitao. Krajzis mislim da moze svih 16 da uposli. Ostale igre verovatno do 8-10 niti. Stvar je u tome da kada 7700K sa svojih 8 niti udari u limit pri narocito zahtevnoj sceni po CPU pada fps i to se mozda ne vidi na grafikonu koji prikazuje avg fps ali se itekako oseti.
Skupa je ovo platforma ali iskreno, kada se sve uzme i oduzme mislim da je bolje uzeti Ryzen nego 7700K cak i ako ga planiras menjati za dve godine ili manje. Jer trend je takav da poslednjih nekoliko AAA igara sve bolje iskoriscavaju multicore. Linus ionako kaze da gsync efekat opada kada fps predje 100, naujjaci je izmedju 60 i 100 fps posle sa rastom fps sve manjes primecujes fluidnost. Njegove reci, ne moje. Ryzen kao i 7700K u situaciji u kojoj ga neces koristiti (1080p rezolucija) u novim igrama upareni sa 1080ti imaju razlicite rezultate uglavnom u korist klokovanog 7700K ukoliko uvrstimo starije igre. Ako igras samo novo uz 1080p uzeces neki gsync monitor minimum 1440p rezolucije (idealno ultrawide 34" sa gsync) a tu je Ryzen bolje resenje jer su sa oba CPU igre GPU bound ali Ryzen manje radi jer ima vise jezgara pa mu lakse pada workload.
Eriče, jel ovaj prošao bolje od Jayz2centa u CHVI biosu?
Bolje bolje! Zapravo zna sta je za sta
Nije mi skroz jasno kako nije uspeo 2933, ja sam sa 3 kit-a uspeo to da izguram, od cega nijedan nije bio Samsung B-die. Dva su bila Samsung E-die.
(cak nisam ni VDDSOC) morao da dizem, mozda je do IMC-a, on dobio neki corak.
P.S. strana imena sa 2 ili manje sloga se ne menjaju kroz padeze![]()
P.S. strana imena sa 2 ili manje sloga se ne menjaju kroz padeze![]()
Vokativ jednak nominativu imaće:
• muška jednosložna imena na -k, -g, -h, -c: Džek-Džek, Dag-Dag, Erih-Erih, Franc-Franc itd.;
Vokativni nastavak -e imaće:
• muška višesložna imena na -k, -h: Dominik-Dominiče, Šerlok-Šerloče, Hajnrih-Hajnriše, Abdulah-Abdulaše itd.;
Vokativni nastavak -u imaće:
• kao alternativni nastavak muška imena na -k, -h: Refik-Refiku, Abdulah-Abdulahu itd.;
Hvala, ja sam doduše više komentarisao Erikovu tvrdnju da se na strana imena sa odredjenim brojem slogova ne primenjuje deklinacija. Poučan link, evo jos jedan o novim trendovima dok ne bude nešto novo i o Ryzenu.Ima online da se vidi
Uglavnom je forumski (ne samo ovog foruma) konsenzus da 1700 jeste bolja kupovina. Medjutim nece svi 1700 na te taktove, traze bolje hladjenje i dobru plocu a za slicne pare imas 1800x i plocu sa kojom neces overklokovati a imaces slicne (ali sigurne) performanse.Evo poređenja sva tri R7 i analize čiče sa youtuba od pre pola sata
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari