Kasa5033
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.08.2013
- Poena
- 230
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
- Matična ploča
- ASUS ROG Crosshair X670E Hero
- RAM
- G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
- GPU
- Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
- Storage
- T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
- PSU
- Corsair HX 1000
- Kućište
- Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
- Monitor
- ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
- Miš & tastatura
- Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
- Ostale periferije
- Logitech Z623
- Laptop
- Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
- Mobilni telefon
- Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
- Steam
- Kasapin5033
- Pristup internetu
- Kablovski internet
U tom, meni sumnjivom, videu je ekstremni slučaj GTA5 na dvojezgarnom procesoru koji ima stutter i na dosta jačim procesorima i ne samo zbog frame time-a.
Slažem se da je frame time bolji pokazatelj, ali ima razloga zašto ga u testovima nema. Prosečan i minimalni FPS daje dovoljno jasnu sliku.
Bez obzira da li je on pisao ili ne, ja sam generalno odgovarao na tvoj post jer pises da je frametime striktno vezan za fps a ja sam ti samo dao primer koji mozda jeste ekstreman ali je tu. Kada je drug uzeo 1050Ti ja nisam verovao da ce GTA5 raditi normalno na FX 43xx (nisam siguran za tacan model, znam da je vishera) jer sam video kako radi na neklokovanom G3258. Evo sajta gde je test radjen i nigde ne pise da CPU ima problem sa GTA5. Resenje je da se ogranici fps na 30, ali kada ogranicis fps da bi mogao da igras, onda to vise nije veci fps...
http://www.techspot.com/review/1017-best-budget-gaming-cpu/page6.html
G3258 nije los CPU za svoju cenu ali u igrama koje su CPU intenzivne kao GTA5, taj CPU tu nema sta da trazi bez obzira sta kaze fps. Govorim striktno o stock jer je OC za neke ljude "prevara da bi sprzili CPU i kupili novi" (a jedva je i taj kupljen). Nije intel bezveze ukljucio HT na novom pentiumu...
FPS je odavno "neprevazidjen" jer su igre mnogo kompleksnije nego pre 10+ godina kada se jos uvek koristili i single core procesori. Svaka tvrdnja da je fps dobro merilo je pogresno jer vec postoji merenje koje daje mnogo preciznije podatke.
@kasa, ali ako ne potrosis 600 evra, neces imati speedswift/pure power ili kako vec to amd zove a bez toga se ziveti ne moze
Ako se ne varam kod tebe je u sigu stajao onaj delid podvig, ako jeste, mislim da bi trebalo da ides na ryzen da prepravis malo CPU da se skine ta limitacija za OC![]()
Jeste, stajao je taj podvig, a mucenik je jos uvek ziv and kicking ass :d Nazalost ili vec na srecu vecine, AMD za razliku of intela koristi Indijum za kontakt izmedju cipa i IHS-a