Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Vracamo se opet na pricu kako windows krade podatke, win10 je ******, Apple nas krade, Srbija propada.
Back na temu ako moze:

https://youtu.be/VWarC_Nygew

Sent from my A0001 using Tapatalk

Ma dal si ti blesav... Na tri ploce ponavljati testove, dobijati specificne ploce od vendora koji nemaju kancelariju ovde, specifican ram koji bi bas ti hteo. Ajde budi malo realan.
Nije moj posao official Ryzen tester.
Ajde razumem tred, razumem i benchmark umesto poredjenje al' vendor pobogu? Na ovom forumu sve sami benefiti i vendori.

*** IT industrija, koriste se engleske reci u svakodnevnoj komunikaciji. Mogao sam napisati proizvodjaci hardware-a, ali mi je ovo bilo krace, te vendori.

giphy.gif

Vracamo se opet na pricu kako windows krade podatke, win10 je ******, Apple nas krade, Srbija propada.
Back na temu ako moze:

https://youtu.be/VWarC_Nygew

Sent from my A0001 using Tapatalk
Ispada da je Joker ladno spustio 7700k na 4ghz i tako testirao naspram ryzena. Problem je sto je u opisu stavio da je 7700k bio na 5ghz. Strasno, ne znas vise kome da verujes. Ali za ostatak klipa se slazem, tj. da ce svakako ryzen biti bolji vremenom kad windows odradi ok drajvere i ovi iz game industrije odgovarajuce patcheve.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

U dilemi sam da li poruciti r7 1700 ili 1700x? Cini mi se da se oba podjednako overklokuju?

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Ma dal si ti blesav... Na tri ploce ponavljati testove, dobijati specificne ploce od vendora koji nemaju kancelariju ovde, specifican ram koji bi bas ti hteo. Ajde budi malo realan.

Kosta i dalje objasnjava, covek bi uporedni test 5-6 najskupljih cpu ali na 10 razlicitih ploca, sve to da se odradi u SRB, po mogucstvu u nekom penthausu u BG@H2O kuli i da se vodi racuna o variranju vazdusnog pritiska u toku testiranja :d

Poslednja izmena:
Ispada da je Joker ladno spustio 7700k na 4ghz i tako testirao naspram ryzena. Problem je sto je u opisu stavio da je 7700k bio na 5ghz. Strasno, ne znas vise kome da verujes. Ali za ostatak klipa se slazem, tj. da ce svakako ryzen biti bolji vremenom kad windows odradi ok drajvere i ovi iz game industrije odgovarajuce patcheve.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
I tako propade jedan od ta dva youtube klipa koji prkose rezultatima svih ostalih recenzija. :d

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Pa dobro, nećeš valjda ostati samo na ovom početnom testu? Kada ćeš dobiti Ryzen za drugi krug testiranja, natenane ovog puta?

Bar si to mogao reći.

A za ploču, ok, ali i dalje smatram da se treba dobiti makar MSI X370 Titanium, makar ona, e sad trajaće neko vreme dok dođeš do pravog kontakta ali nije nemoguće odraditi.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

I tako propade jedan od ta dva youtube klipa koji prkose rezultatima svih ostalih recenzija. :d

Strašno šta uradi bucko. Koliko li je ljudi naručilo procesor posle njegovog klipa. Posle ovih par dana i dosta vesti o problemima i nedostacima, ne bi mi na kraj pameti bilo da naručujem Ryzena i čekam da neko to reši.

Pa dobro, nećeš valjda ostati samo na ovom početnom testu? Kada ćeš dobiti Ryzen za drugi krug testiranja, natenane ovog puta?

To ces naci po forumima, najvise stranim. Tu se uvek moze steci celokupniji utisak o overclock mogucnostima, performansama u raznim situacijama i sl. raznog hardvera.
Retko ko od HW sajtova toliko detaljno ulazi u testiranje, pogotovo sto posecenost/isplativost takvog testiranja nakog inicijalnog hajpa i interesovanja opada.

To ces naci po forumima, najvise stranim. Tu se uvek moze steci celokupniji utisak o overclock mogucnostima, performansama u raznim situacijama i sl. raznog hardvera.
Retko ko od HW sajtova toliko detaljno ulazi u testiranje, pogotovo sto posecenost/isplativost takvog testiranja nakog inicijalnog hajpa i interesovanja opada.
Da! To znam i sam, naravno, samo problem je što ima toliko puno sajtova da se ne može sve ispratiti...

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Ja bih da saznam pre nego sto kupim :)

Upravo, kad kupim više mi ništa ne znači da li je Samsung ili ne. ( :
Šta ima za nas koji ne bi da jure OC rekorde u Srbiji ili od Mađara na 2400, 2666MHz da se kupi? Viđam samo Kingston, Apacer, Crucial modele.

Poslednja izmena:

Meni je neverovatno koliko ljudi nema sposobnost filtracije informacija. Ako covek koji radi za AMD kaze sporiji smo od Kaby Lake 6-7% po jezgru na istom taktu, a Intel 7700K se klokuje gotovo gigaherz vise od naseg najjaceg procesora pa onda bi trebalo svakom da bude jasno da ne postoji varijanta u kojoj klokovan R7 1800X tuce 7700K u igrama koje ne vide vise od tih cetiri fizicka i osam logickih/virtualnih jezgara. U nekim drugima testovima ga R7 dobija, ali u ovom specificnom scenariju (vecina igara ako ne i sve) nema sanse.

Poslednja izmena:
Upravo, kad kupim više mi ništa ne znači da li je Samsung ili ne. ( :

Skoro niko od proizvodjaca ne naglasava koji IC se koristi, jedino da trazite informacije na forumima od onih koji su vec kupili RAM ili u testovima koji obracaju paznju na takve stvari
Mozda bude od koristi: http://www.overclock.net/f/18051/memory
http://hw-db.com
Na primer u testu http://hw-db.com/memory/2895/patriot-px416g240c5k-review skidaju hladnjak i sa cipova ocitavaju Hynix H5AN4G8NMFR i dodaju:
Not too long ago, H5AN4G8NMFR were the best choice for memory chips on DDR4 but recently their crown has been taken by Samsung chips that can easily achieve speeds in excess of DDR4-4000. Still, any kind of Hynix is a welcome sight next to the Microns that Patriot were seen using before.
(gotovo sam siguran da se par clanova nece sloziti sa izjavom o Hynix MFR cipovima al dobro :D )

Ciljajte na neke od ovih sto je Erik naveo ovde ukoliko vam se uklapaju u budzet i velike su sanse da necete pogresiti, posebno ako vam treba overclock.
Od kada je izasao DDR4 birali su najkrs cipove. Na ddr3 jos i djene djene, DDR2 su bili super. Ali DDR4 za sada imaju najgore module.
1) Svi koji koriste samsung B-Die (G.skill, limited edicija HoF, limited edicija Corsair Dominator Platinum noviji)
2) Svi koji koriste samsung E-Die
3)-9) prazna mesta
10) Avexir
11) Po mom misljenju Microni D9
12) Hynix AFR koji mahom i ide u kignston.

Po osnovu i dokazu da od 100 top rekorda za ram, 95 drzi samsung ;)
Bez da pominjem licno iskustvo sa doticnima koje je odurno.

Bilo je i situacija gde RAM iz QVL maticne ploce (tj lista testiranih i podrzanih RAM modula od strane proizvodjaca maticnih ploca) ne radi kako treba na XMP, tako da ako nemate srece, nista vam nece pomoci :p

Ne mozete pogresiti sa G Skill Tridentima. GTZ su Samsung-B (bolji), GTZB su Samsung E-die ako se ne varam, u svakom slucaju losije binovani.
Kingston koristi Hynixe, koji su prilicno losi i slabo skaliraju sa naponom, takodje sam video najvise problema sa kompatibilnoscu.

Meni bi bili Microni drugi izbor, ako vec ne mozes G.skill da nadjes. Geil negde koristi samsung, negde Hynixe itd.. Bas je tesko povatati ko sta koristi.

Ne znam zašto se digla tolika frka oko rezultata u igrama i to u HD rezoluciji. Koliko vidim čak i tu rezultati nisu toliko loši osim u par igara. S druge strane u 1440P i većim rezolucijama gde je GPU bound situacija, tu je maltene isto koji god high-end procesor da se koristi. A ko hoće da se igra a cilja ovakav procesor sigurno ima i makar 1440P monitor.

Ja se i dalje držim onoga što sam rekao - snaga procesora se ne testira u igrama. U procesorski zahtevnim aplikacijama (encoding, rendering, encrypting..) Ryzen je jako dobar, 1800X je rame uz rame sa 6900K, negde malo brži, negde malo sporiji. Zašto kažem jako dobar a ne odličan? Pa zato što i dalje nije najbrži (cenu za sada po strani), Intel ima 6950X a uskoro izabuje još jače. Osim toga, IPC i clock su i dalje na strani Intela. Naravno kad se u obzir uzme cena, nema šta da se priča, Ryzen daleko bolja kupovina.

Za sada ova tri Ryzena su idealna za workstation upotrebu.
Za all around upotrebu (Office, game...) Intel mi je i dalje bolje rešenje. Ovde mislim na cene 'za nas', jer recimo 6700K je odavno mogao da se pazari za ~250 e.

Treba da se vidi kakvi će biti 4/8 i 6/12 Ryzeni, tj. da li će clock ići dalje od najjačih Ryzena. Ako se dobro klokuje, 4/8 može da bude best buy za ~200e.

I ja sam kupio memoriju prije 10tak dana za Ryzen i to 32gb Kingston HX Fury 2666MHz. Da li sam pogrijesio?

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

To se nikad nezna, pogledaj kako lepo rade na ryzen sistemu hynix cipovi( na corsairu), možda su i kod tebe isti !

2933.png

Ne znam zašto se digla tolika frka oko rezultata u igrama i to u HD rezoluciji. Koliko vidim čak i tu rezultati nisu toliko loši osim u par igara. S druge strane u 1440P i većim rezolucijama gde je GPU bound situacija, tu je maltene isto koji god high-end procesor da se koristi. A ko hoće da se igra a cilja ovakav procesor sigurno ima i makar 1440P monitor.

Već sam juče pisao. Titan X zna u pojedinim naslovima da bude gpu bound i u 1440p čak i sa overkokovanim 7700k, takvih primera sigurno ima daleko više i sa Ryzen-om, iako se niko nije potrudio da ozbiljno istestira Ryzen sa Titan X, već su svi testirali sa 35% sporijom kartom, sa gtx 1080. Sad već imamo GTX 1080 Ti koji daje performanse Titan X za 699$, za manje od godinu dana stiže volta i imaćeš GTX 1170/2070 ili kako ga već budu zvali, koji će davati takve performanse za 370-400$. Ono što je danas cpu bound na 1080p, već sutra će postati gpu bound na 1440p, a cpu tehnologija ne napreduje doboljno brzo kao gpu tehnologija da to adekvatno i isprati.

To možda nije bitno onima koji se igraju na 60Hz monitorima, ali onima na 144Hz itekako znači.

Poslednja izmena:
Pozdrav kolege.Nisam pratio u poslednje vreme novine "novosti" oko Ryzen procesora...Koliko se isplati preci na to koja je razlika Intel-Ryzen vidim velika buka je sad oko toga? Moze nesto ukratko..

Pozdrav kolege.Nisam pratio u poslednje vreme novine "novosti" oko Ryzen procesora...Koliko se isplati preci na to koja je razlika Intel-Ryzen vidim velika buka je sad oko toga? Moze nesto ukratko..

Sumirao je DAS par postova iznad:

U procesorski zahtevnim aplikacijama (encoding, rendering, encrypting..) Ryzen je jako dobar, 1800X je rame uz rame sa 6900K, negde malo brži, negde malo sporiji. Zašto kažem jako dobar a ne odličan? Pa zato što i dalje nije najbrži (cenu za sada po strani), Intel ima 6950X a uskoro izabuje još jače. Osim toga, IPC i clock su i dalje na strani Intela. Naravno kad se u obzir uzme cena, nema šta da se priča, Ryzen daleko bolja kupovina.

Za sada ova tri Ryzena su idealna za workstation upotrebu.
Za all around upotrebu (Office, game...) Intel mi je i dalje bolje rešenje. Ovde mislim na cene 'za nas', jer recimo 6700K je odavno mogao da se pazari za ~250 e.

Treba da se vidi kakvi će biti 4/8 i 6/12 Ryzeni, tj. da li će clock ići dalje od najjačih Ryzena. Ako se dobro klokuje, 4/8 može da bude best buy za ~200e.

Тo možda nije bitno onima koji se igraju na 60Hz monitorima, ali onima na 144Hz itekako znači.

Ima par testova i sa Titan X kod ovih poznatijih YouTubera i tu su razlike jos vece naravno. Ali iskreno, ljudi koji se igraju na 144 Hz i ne razmatraju AMD za procesor i odavno su uzeli odgovarajuceg Intela i bile bi potrebne zaista velike razlike na strani AMDa da oni uopste i razmotre takvu kupovinu. Da oproste ovde pojedini entuzijasti, ali to su dosta specificni ljudi i veliki fanboysi, odavno su zaradili OCD i veliki je njima rizik "skok u nepoznato". Ko je ikada bio na nVidia forumima da bi resio probleme sa drajverima, video je postove takvih ljudi, za njih je to pitanje zivota ili smrti...

@rAMA: Moguće..ja sam pratio guru3d za igre gde su koristili 1080.
Biće sigurno testova 1080Ti i sa Ryzenom za koji dan pa ćemo videti kako se ponaša u 1440P i 4K.

Strašno šta uradi bucko. Koliko li je ljudi naručilo procesor posle njegovog klipa. Posle ovih par dana i dosta vesti o problemima i nedostacima, ne bi mi na kraj pameti bilo da naručujem Ryzena i čekam da neko to reši.

Ma dok ja ne uradim testove iste vrste... Nema postenijeg od mene oko rezultata :d samo *** nema se pare za sve xD Jos se dvoumim izmedju 6800k i 1700. (sta reci koju posluku porati :d )

Ja samo gledam erikov potpis...nikako da 5820k postane ryzen :)

Mnogo para bi me izasla zamena. Ostao bi mi monoblok od 150e koji tesko da bih prodao uopste.

Pa nije lud sa konja na magarca.......cccccc :d

Vrh Dno