Koji je najbolji nacin da se undervoltuje 2600x?Hocu da mi bude sto hladniji,a da ne gubim previse na perfomansama!Najvece temperature koje sam do sada video je u proseku oko 63 c sa LC Power 120,dali je to ok za ovaj hladnjak!Probao sam sa Ryzen Master programom,ali nista je tu ne shvatam!Napon i klok su dve razlicite stvari, mada kad si fiksirao napon, fiksiraj i klok. Probaj 1.35V 4.2GHz recimo, igraj se, trazi sto veci stabilan klok sa 1.3-1.35V. Naravno, mozes fiksirati napon i staviti klok na auto.
Imas u onom zipu koji sam linkovoa LinX za AMD i uputstvo kako testirati stabilnost procesora i memorije.
1.38V nije mnogo za DDR4, mozes fiksno uneti DDR napon ako ti smeta tih 0.03V vise nego sto treba da bude. 1.35V je standardni napon za overklokovanu DDR4 memoriju.
Ne postoji fabricki napon za procesor, napon daje ploca, sto se procesora tice, za Ryzen, do 1.4V se racuna da je bezbedno za 24/7 koriscenje na duze staze.
Ja ne updateujem nista do daljnjeg, sklopio, stavio memoriju na 3000MHz i teraj, sve radi. Masina iz potpisa.
Ne diraj nista, odlicne temperature.Koji je najbolji nacin da se undervoltuje 2600x?Hocu da mi bude sto hladniji,a da ne gubim previse na perfomansama!Najvece temperature koje sam do sada video je u proseku oko 63 c sa LC Power 120,dali je to ok za ovaj hladnjak!Probao sam sa Ryzen Master programom,ali nista je tu ne shvatam!
Video sam to, toliko skapiram. Nego, generalno mislim da li gubim na nečemu ako nemam bolju/noviju ploču za 3600/3600x? Najlakše mi je gugl da pitam i klipove da gledam, ali mi je pouzdanije kad se ovde postavi pitanje. I da li je uopšte isplativo prelaziti u mom slučaju sa 1600x..
Realno, R5 2600 je greota ne kupiti po ovoj ceni za koju se nudi. Od kraja 2012. godine, kada se i5 3570K mogao kupiti za nepunih 200 evra, nisam video da je neki CPU toliko povoljna kupovina.
Eno ga jedan za tu lovu al čovek ima samo jednu pozitivnu. Malo rizično...
Da nisi slučajno iz Apatina? [emoji48][emoji16]
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Koji si bios stavio ?Evo i mene u klubu.
Pogledajte prilog 272906
2771 def klok, 3030 oc na 4.0 sa 1.275v. Ovo je ono na brzinu, kroz sat-dva šta sam "naštelovao". Sutra ću sa ram kalkulatorom da se igram.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari