Mislim da si baš kreativno rasteglio tumačenje poruka i ne bih sada pisao knjigu Interpretacije forumskih postova, neka protumači svako po savesti. Stojim pri tome da je 4/8 veoma komforno sada. Nemam kristalnu kuglu da bih video šta će biti za 5 godina.
Mojih starih 4/4 je jako tesno. Nekome bi i to radilo. Radilo bi i meni na moranje da nisam imao para. Ok je onome ko nije probao bolje

4/8 je sada ok. Radice on godinama. Ali nema ni priblizno lufta koliko ima 6/12 za jako malo vise para. Ta masina ce sluziti mnoooogo bolje i duze nego 4/8.
Kokan je gore sazvakao u jednom zalogaju ono sto pricamo u nekoliko tema uporedo. Treba uzimati best buy uvek. 1200 do 100e za budzet masinu, 1600 za mid range masinu koja ce raditi apsolutno sve i jako dugo. 1700 kao high end, za one koje pare vec svrbe (kao mene), moze i render na njima... Ali onaj ko stvarno zaradjuje pare uzece reapera.
1600 je u toj zlatnoj sredini sa najboljim odnosom ulozenog i dobijenog i sa dobrim potencijalom za sledecih 5-6 godina lagano. Ali bas bas lagano. Neverovatno dobra kupovina.
SW i sve je stajalo nekoliko godina zbog Intelove politike da korisnicima ne da vise od 4 jezgra (bar ne za normalne pare). To ce promeniti sigurno. AMD je ryzenom pustio 6 i 8 core u mase, Intel se ceka samo. Onog trenutka kada intel bude imao dovoljno dobre procesore oni ce sami pogurati da SW koristi sva jezgra, izmedju ostalog i igre.
E sad, da je neka veca doplata pa da kazemo da se trenutno ne isplati davati pare na ono sto se nece koristiti pa i ajde. Ali ovde je bas mala doplata, steta je ne kupiti. 20e ce toj masini produziti upotrebnu vrednost za nekoliko godina bez problema.
Ja kapiram da je 90% nas prosecno stanovnistvo koje ne zna na kolimo je strana busno i koje nema bas para da se menja komp odmah po isteku garancije. Ako ovakve kupovine propustamo na kraju nas samo izadje skuplje. Ja sam bio resen odavno da necu uzimati nista ispod 8 jezgara i to je bio jedini razlog kupovine 1700. Sa zadnje masine sam duplirao broj jezgara i to je meni jedini ispravan put. Ali naglasio sam da je 1700 neisplativ, da je ne opravdana tolimu doplatu. 1600/1600x su zlato! Ne pristajte na manje od toga. Imace i Intel slican model ali za malo vece pare i s vecim klokom pa ko se gde uklopi.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk