Šta je novo?

AMD Ryzen 5 (razrada FAQ-a u II i III postu)

Za CM mislim da nije frka, ovde ce ti obezbediti isti. Sa sada je frka za sve vrste coolera, vodena i vazdusna. Neki su vec krenuli da pakuju kitove unutra ili da izbacuju am4 verzije ali ne znam kakva je dostupnost kod nas. Meni je jutros iz madjarske stigao.
Box ce ti raditi posao bez problema dok ne uzmes nesto malo bolje. Ne moras ni preterivati s coolerom za 1600. Videces i sam kad uzmes ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Zavisi koliko je koji primerak "frišak" u prodavnici, baš juče sam pričao sa nekim tipom u Americi, otvarao je desetak kutija sa H100 dok nije našao jedan sa AM4 kačenjem.

Nisam probao nista :D
Za utiske iz prve ruke moras nekoga drugog da pitas. Ja sam svoje izvlacio u odnosu na testove. Ali za tebe je super sto ti nece trebati neki suludi cooler za 1600. Svaka voda ce ti zavrsiti posao a i neki iole krsteni vazdusni.

Nisam probao nista :D
Za utiske iz prve ruke moras nekoga drugog da pitas. Ja sam svoje izvlacio u odnosu na testove. Ali za tebe je super sto ti nece trebati neki suludi cooler za 1600. Svaka voda ce ti zavrsiti posao a i neki iole krsteni vazdusni.

Meni licno ce stock cooler zavrsavati posao. Pricali smo vec da 200-300MHz ne znaci nista u realnom koriscenju tako da ne vidim razlog za vodom ako pricamo o performansama trenutno..

Sent from my A0001 using Tapatalk

Bas to, za 3700 ce ti box raditi posao bez frke. Odlicno je dizajniran, sasvim korektan cooler. Prvi put u zivotu da vidim tih box.

Nova ploca, malo jace od dva meseca, poprilicno problema, barem prema stranim forumima...
Koji konkretno problemi? Ono što sam ja video je da za ne X procesore nema opcije da se direktno upisuje vrednost voltaže već mora preko Offset-a i naravno, kompatibilnost sa različitim memorijama. Prvi problem bih rešio preko Ryzen Master Utility programa, kako i sugerišu ljudi a drugi, ***, da se nadam da ce vremenom to ispeglati, ipak imam vere u Asus. :)

Inače poručio sam je :).

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Lepo pokazuje koliko 4/4 nema vrednost, cak ni za gaming.

Za 4/4 maksimum maksimuma je 170-180e, mada je i to diskutabilno.

Kad se poredi po slicnoj ceni, AMD definitivno vise nudi. Mene jos uvek odbija preskup DDR4.

Sta bre prvi put? To je globalno tako, ne samo u Srbiji.
Seti se samo onoga kad je poplavljenja fabrika hardova, vidi cene grafickih... Ima primera koliko hoces.

To je bila ironija, bazirana na čestim izjavama našeg dragog PS-a :D

A tržište memorije (RAM i SSD) je poremećeno zbog neplaniranog rasta (na tržištu telefona), tako da će se stabilizovati. Mada je opet bila neka havarija u nekoj fabrici. Tako da je sad baš loše vreme za PC korisnike. I potrajaće bar još koji mesec.

Skocilo je duplo u odnosu na proslu godinu i za sada se ne pomera nesto primetno. Ja sam svakako kupio 32GB odmah tako da me bas briga vise za ram, zavrsio sam posao za ovu masinu.

@[SAJ]ber Kurajber

D15 SE ima samo AM4 kačenje?

Uspeo si 4 modula da nateraš na 3066 MHz? Pa to je odlično. Ja sam mislio da 32 GB (bilo 4x8 ili 2x16) nema šanse da ide preko 2666 MHz
Od update 1.0.6 agesa moguce je 2933 i to mi je stabilno kao stena ali samo ne 2800 htelo sa xmp2, morao sam da cacnem mrvicu za 2933. 3066 ipak nije najstabilnije, moracu jos da se poigram. Treba vremena dok otkrijem sta zeza. Mada, nisam bas ni vidjao da je neko stabilno poterao 4 stapa na preko 3000. Obzirom da normalno dize win na 3066 mislim da mogu stabilno je ustelujem.

Samsung B-die cini svoje.
Aha, stvarno pravi razliku ;)

@[SAJ]ber Kurajber

D15 SE ima samo AM4 kačenje?
Da, SE je samo za AM4 i ide sa 2 ventilatora.

Još jedan dokaz koliko je Ryzen u ovoj klasi trenutno najbolja kupovina. Za onoga ko kupuje sada računar ili radi upgrade ploče, memorije i procesora je jasan izbor.

Best buy je moj komplet,ne smem da kazem kolko me izaslo malo :D

Malo je samo ako si dobio grafičku na poklon.

Misliš, grafičk-e.. a i ostalo nije izašlo malo. Neša je "okrenuo" bar 10 xeon kompleta, da bi ubo ovaj na kraju... :D

Stigao i moj Radiša. Sad da dočekam ploču i ram i da šaljem 2500k u penziju.

Crvene procesore nisam koristio od, čini mi se 2002. Sada sam se odlučio za R5 1600 iz više razloga. Frekvenciju mogu nekako da nadoknadim, jezgra ne. Izgleda da AMD ostaje posvećen AM4 dok evo intel za Cofee Lake traži nove ploče tako da će apgrejd biti lakši kod crvenih. I što se tiče igara za sada je barabar sa 7600k dok bi u budućnosti prednost trebala da ide 1600.20170808_181813.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Dobar izbor u ovom trenutku. Za koju ploču si se odlučio?

Nazad
Vrh Dno