Kako si to zakljucio kada nema tog rama na sajtu ili im search ne radi.
Stigao Asus, Ryzen 5 1600 i memara. Večeras ga sklapam, sutra najverovatnije ide u kućište i da vidimo da li fercera.
Odlican i prikladan avatar morbiuse [emoji4]
@dejan87dex
Pa bolji je Ryzen 4/8 od FX 8350 sigurno, pogotovo u ST.
Sad, koliko je isplativo prodavati plocu i ram i uzimati Ryzen 1400 i ram i cpu, to je diskutabilno.
Od ulozeno-dobijeno odnosa mozes u startu da se oprostis ako radis tako nesto. Na tvom mestu bih uzeo polovan 8xxx za 90-100e max, bocnuo u plocu, kloknuo lepo na 4.3-4.5 i ne bih se razmisljao.
Ako te ne bude mrzelo, baci utiske kako se mašina ponaša u radu, kako kompajlira programe i tako te uobičajene Linux stvari.
Edit: Prešao sam na Arch a možda ću opet posle mnogo godina na Gentoo pa me zanima kakvo je ubrzanje kada se postavi -j4, -j6 ili više. Koja je najoptimalnija varijanta za Ryzen pošto bih hteo maksimalno da ubrzam apdejt programa koji se kompajliraju iz sorsa. Naravno treba mi i za poso ali apdejt više smara.
Meni je bilo smesno sto je sama ploca uza od normalnih atx ploca pa ne nailazi na sve standoff-ove xD
Nisam još dobio kit za Neptona ali sam u međuvremenu ispolirao contact površine. Trenutno fabrički cooler sa FX 6350. Temperatura oko 75c posle jedno pola sata OCCT. Boost ide do 4050MHz Iako je nameštanje za vodeno hlađenje, neće na 4100 nikako, verovatno zbog memorije na samo 2400. Nedostatak BCLK na ovoj ploči znači da nema finog podešavanja memorije. Nisam još probao latencije da menjam.CountMike
Do koliko ide teptemratura u piku sa CM 140xl ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari