Pa nije toliko bliska. Ryzen 5 5600G ima IGP sa performansama na nivou R7 260x/GTX750 Ti. Jedino sto ima prednost za velicinu VRAM memorije. Bilo kako bilo, daleko je to od performansi RX560/1050(Ti). Mislim da su IGP u ovim novim procesorima super, samo ipak nisu na nivou ovih kartica. Mislim, Vega kartice imaju manje vise istu arhitekturu kao RX560, a daleko manje shadera, treba biti realan. Sto se tice potencijalne Navi24 IGP varijante, ne bi trebalo da ima mnogo manje mem protoka(barem ne u dual channel-u). Ako se ne varam, dual channel se manje vise "prevodi" kao 128-bitna mem magistrala, a desktop varijanta te graficke ima 64-bitnu magistralu. E sad, problem je sto tu magistralu mora da deli sa procesorom.rx 560 je upola slabija od rx 570, i kao takva polovnjača, veoma bliska trenutnim vegama.
iskreno se nadam da sni i napravio lapsus.
Mora mnogo da padne cena, bukvalno 50%.Skoro sve Asrock X370 ploce imaju bios za Vermeer 5000 seriju sad (beta bios). Ako padne dovoljno cena za 5600x, Alder Lake nece biti best-buy vise (za one koji rade upgrade).
![]()
Nema, bar koliko sam ja uspeo da istražim. Uglavnom saznaš od drugih šta su sj3bali, ili u gorem slučaju lično.EDIT: Ima li gdje dostupan AGESA changelog?
Nema. Prevrnuo sam sve. Nisam jedini:Na mojoj MSI je ubačena nova opcija da biraš pozitivan ili negativan frequency offset. Jesi tražio u AMD OC sekciji u BIOSu ili u Gigabyte OC sekciji?
Inače, moraćeš ponovo testirati CO vrednosti, menjali su voltage/frequency vrednosti
Interesatno. Iz Ryzen Master moze da se menja boost do max 200MHz i sto je interesantno, setovanje ostaje permanentno. Ocigledno je Giga..... nesto zeznuo.Uh, baš su ga... da ne kažem. Videću da se vratim na 1203b sa 1205 i vidim da li se vratilo ponašanje napona od ranije (tj da nema više voltage cap ako promeniš EDC limit), pošto sam čitao da su neke promene permanentne.
A koliko izvlači sa DX12?Performanse integrisanih Vega grafika u Ryzen procesorima mnogo variraju u zavisnosti od brzine i setupa memorije. Single channel je neupotrebljiv, dual channel je već druga priča. Ja imam Ryzen 5 3400 uparen sa 2x8GB Kingston Hyperx 3600. Za GPU se izdvaja 2GB memorije. I takav setup daje za nijansu bolje performanse nego RX 550 2GB DDR5 grafika. U prevodu, igram Fortnite u Performance mode 1080p low setup sa 3D na 100% u 120-140fps. Isto to, samo DX11 mode u 100-110 FPS.
Ne znam. Sad ni 60-70 fps. Instalirao sam zadnje drajvere koji su katastrofa. I performance mod mi pao na 100fps prosek. Mora da vratim stare drajvere - 21.8.2. Oni su se najbolje pokazali. Prosto je neverovatno koliko drajveri mogu da utiču na performanse.A koliko izvlači sa DX12?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari