Ljudi, imam jedno pitanje, da vidim da li se ja tripujem ili je nešto drugo u pitanju. Naime, kada sam sređivao svoj stari komp za prodaju, a u pitanju je bio komp sa 4790k procesorom, GTX960 i 32 giga rama, reinstalirao sam Windows na njemu da pobrišem sve podatke i prosledim čist komp.
Kada sam ušao u Windows, odmah u startu mi se činio kao da Windows na njemu radi mnogo "glatkije" nego na ovom mom 5950x sa 64 giga rama i RTX3080. Možda se i tripujem, ali kao da vidim neke microstutter-e, tipa kada minimizujem prozor, onda kada skrolujem po Youtube-u i prelazim između komentara i videa, kao i na primer u Excel-u, gde su mi ranije sve animacije i prelazak po ćelijama bile fluidnije na starom računaru. Ovo je nevezano za PBO i Curve Optimizer. Vratio sam sve na default, pa pokušavam da nađem nekog krivca.
Pošto je kompjuter bio pod ogromnim stresovima i grafičkim i procesorskim, a i testirao sam i memoriju i sve što se dalo istestirati, i nikada nisam imao ni neki ispad iz softvera a kamoli neki BSOD ili WHEA, pa pokušavam da nađem nekog krivca, i mislim da je do nekog drajvera ili eventualno do nekog podešavanja u BIOSU. Da li neko ima iskustava sa ovakvim nečim? I da li je ovo uopšte vezano za procesor, ili može biti i grafička ili ploča?
Nije da mi smeta jer su sirove performanse tu i komp služi za posao, ali mi se čini da bi ovi nezahtevni programi i neke sitnice trebale da lete opasno i da budu baš baš fluidne.