Pa kao sto rekoh volim hladno overklok mi nije od vaznosti 😀 cak ni bust a i tiho je...Onda si mogao i neki jeftiniji procesor da uzmeš, ako nećeš sve performanse da koristiš.![]()
Jel se samo meni cini ili lik ne deluje kao neko ko je tehnicki potkovan?
Deluje kao neko ko je samo stavio cpu i tako tera (jer nema znanja). Bar iz njegove price mi tako deluje.
PS: Mozda samo trola...
Nisam znao da na 300 i 400 plocama ne radi skroz PBO. Malo sam gledao i stvarno je tako i boost ide vise na 500 plocama."Stari" PBO na 300 i 400 pločama ne radi na Zen3 isto kao na starijim Zen, potreban je PBO2 na 500 pločama. U svakom slučaju, PBO/PBO2 nije overclock sam po sebi. Ni boost nije OC niti je išta između default frequency i full boost neki OC,
Meni više fali Core optimizer u BIOS-u, čak sam nešto razmišljao da pređem na 550/570 ploču gde bi možda dobio nešto bolju optimizaciju ali i ovako sam uspeo da svedem napon i struju (a sa tim i dobre temperature) Probao više puta sa Ryzen Master-om ali rezultati nisu baš toliko dobri. I ako drži napone na ispod 1.2v, ne greje se ništa manje a CBr23 (all core) i 1000 poena manje sa frekvencijom samo oko 4200MHz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari