Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

• Začetnik teme Začetnik teme GoranM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam baš koliko je proizvođač memorijskih čipova bitan faktor kod izbora kartice. Po ovom testu, kad se mere temperature čipova termometrom, skoro da su identične, ali interni senzor u Hynix čipovima prijavljuje dosta višu temperaturu, nego Samsung.

Pa sto meni prikazuje drugacije cene? Asus model 100e jeftnija, prvo pomislio da je obican 9070 model, ali nije, XT OC je. Cena je realno smesna za ovu vrstu kartice.

Ako nisi ulogovan ili jesi ali sa adresom iz Srbije, mozda zato.

Nisam ulogovan, ali pise delivery to Serbia neka smesna cifra od 30-40e, sto mi je takodje cudno, obicno bude 5x vise, pa se nikada ne isplati porucivati direktno.
Ali ako je realna cena carine i slanja, to je onda ok, ali nesto ne verujem.

Kod tebe je bez poreza, idi na checkout pa vidi.

to je cena bez poreza i carine, platis jos 32% kada ti donese postar

za Nemacku 699eur
za Srbiju 587eur + 43eur shipping i 32% od tih 630eur sto je 201eur, znaci izadje kartica 831eur ovde ili 700eur u Nemackoj

Taman htedoh da kupim 9070XT Hellhound za 725e kod nas i prodalo se.
Sad su po 770e naviše a to je već 5700Ti teritorija...

Odlicna cena za tu karticu, na primer ja sam XFX platio dosta vise, doduse u domacoj radnji sa domacom garancijom

to je cena bez poreza i carine, platis jos 32% kada ti donese postar

za Nemacku 699eur
za Srbiju 587eur + 43eur shipping i 32% od tih 630eur sto je 201eur, znaci izadje kartica 831eur ovde ili 700eur u Nemackoj
Ne, Amazon ti odmah naplati carinu i PDV i isporuku DHL-om i sve to za tu karticu ispadne malkice manje od 765€.

1763767291503.png

Ne znam gde da okacim, pa cu ovde jer je AMD u pitanju.
Da li je ovo prost problem, samo do drivera ili neki ozbiljniji problem sa procesiranjem slike...pogotovo sto izgleda kao da sve odradjuje, samo ne prikazuje.

Poslednja izmena:
Pozdrav
Zanima me kolika je podrska drajvera za graficke, koliko AMD godina daje podrsku za graficke da mi neko kaze, imam rtx 2060 i dalje imam podrsku za drajvere, a ne znam kako je kod amd

To niko ne zna. Već su hteli da ubiju podršku za 6000 seriju (koja još može da se kupi) pa su se predomislili nakon revolta raje koja i dalje misli da im je AMD prijatelj. Tako da...sve zavisi kako je baba-Lisa raspoložena.

AMD AI avantura je pocela od RDNA 4, i mislim da bi oni najjradije ukinuli podrsku za RDNA 2 i 3 jer hardversko ubrzanje za AI nije u istoj meri kompatibilnosti kao Tensor jezgra kod Nvidia.

Naravno da bi ukinuli. Za razliku od NVidije, nemaju toliko ljudi i resursa da pokriju i gejmere i AI, a AI im je preči. Ali onda će raja da pišti a AMD se još nije otresao maske koju je nosio zadnjih godina dok je bio u buli kao što je Džensen neskriveno otkačio pleb segment, pa će još neko vreme morati da nam povlađuje...

Подсећам да је пс5 нави 2, тј серија 6000. Мислите ли да ће тако битан финансијски сегмент да остане без подршке ?

Konzole možda i neće. Možda. A možda bi Sony voleo da nekako primora ljude da kupe PS6...ko zna.

PC je druga priča. Mislim, dele tu arhitekturu ali ne znam da li Radeon može da priušti paralelnu podršku unedogled i na istom nivou, konzole i Sonyjeve/MS-ove pare i ugovori su im sigurno veći prioritet, a kad u računicu ubacimo AI nešto mi govori da im je ona šaka jada od udela na PC tržištu i ljudi sa RX 6000 kartama zadnja rupa na svirali...

Подсећам да је пс5 нави 2, тј серија 6000. Мислите ли да ће тако битан финансијски сегмент да остане без подршке ?
U ovom slučaju ne možeš staviti u istu korpu PS5 i RX6000.

Због Виндозе, не ?
Људска злоба је фактор ког никад не треба подценити, али то није разлог због ког поштен човек неће мирно да спава.

Nazad
Vrh Dno