Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Mozemo i bez dizanja drame.

Nece da koriste AMD reference plocu. MSI modeli sa njihovim custom plocama izlaze posle nove godine.

Danas otišao da pokupim SSD za ps5iz Cyberporta u Beču i lik ispred mene uzima Sapphire 7900xtx...
Pitam "pa vi ih već imate na lageru?"
Kažu mi "više ne, ovo je bio jedini primerak..."
Cena prava sitnica... 1659e

^ znaci cene kod nas barem 10-15% jače

za tigrove, tigrovske cene

Ima i kod nas za 1300e XT i 1600e XTX Powercolor

^ na žalost jesu, šteta za amd.

Techpowerup opisi su jasno naznacili kakva je procedura oveclockovanja RDNA3 grafickih. Nije lako i dugo traje, ali rezultati su primetni.

Zbrljali su marketing koji je bio previse optimistican sto se tice performansi. Nije AMD kriv sto se ljudi tek uce kako se OCuje nova arhitektura...
Tipično za njih.

Osim toga, ne prodaješ mainstream grafičke karte s očekivanjem da će ljudi da sednu i da troše vreme da ih overklokuju. To će možda 0.1% populacije da radi. Ljudi hoće da sednu, uključe kompjuter i igraju igre.

Kako god okreneš, uprskali su launch...

Pa koliko sam video, niko se ne žali da ove karte imaju problema sa tim, tj. kupci mogu da sednu, uključe PC i igraju igre. Problemi se svode "samo" na performanse, koje su ispod očekivanja

Da je samo ispod očekivanja, nije problem, internet može da gleda u pasulj koliko hoće.Problem je što je sam AMD reklamirao te performanse...
A sad se kao očekuje od kupaca da se sami mlate overklokom (i dodatno dižu potrošnju i temperature) da bi dobili obećano.
Stvari su takve kakve jesu, ali ne vidim zašto bi iko pokušavao da to predstavi kao nešto što je ok, jer nije.

Nikada reklame/zvanični slajdovi ne predstavljaju stvarno stanje ni kod jednog proizvođača. Uvek se ograđuju sa zvezdicama, up to i slično. I uvek se može izabrati/namestiti neka situacija gde će se videti veći pomak i reći to je to. Slagali su toliko da u jednom testu nije x1.7 nego x1.62.

Danas otišao da pokupim SSD za ps5iz Cyberporta u Beču i lik ispred mene uzima Sapphire 7900xtx...
Pitam "pa vi ih već imate na lageru?"
Kažu mi "više ne, ovo je bio jedini primerak..."
Cena prava sitnica... 1659e

Dabome kad imaju jednu na stanju. Kad bude 200 bice cena ispod 1200. Pratio sam 4080 u prodavnicama u Nemackoj bila je cena 1700-1800 da bi se smirila na oko 1430.

Sto se mene tice za 1440p mi se 7900xtx cini kao best buy, naravno ne po ovim cenama vec 1200 i nize. S’obzirom da igram vecinom Battlefield na osnovu toga cu i bazirati kupovinu, ako 7900 XTX na 2k/4k ima isti Fps kao i 4090, a koliko sam video tako je i slucaj u dosta igara onda je amd daleko bolja kupovina pod uslovom da srede drajvere kako valja. Znajuci njih i procesori su im imali problema u pocetku ali je to sve ispeglano do perfekcije.

Pojavila se kod nas 7900xt za 150.000, polako stižu u prodaji.

Ako bi se ASUS TUF OC 7900 XTX pojavila kod nas za 140 000 din, bila bi zanimljiva...

Navodno je orijentacija u kućištu problem, ili je vezano za vapor chamber ili za nedevoljno čvrsto držanje samog kulera na čipu

Može biti da je ono zadnje...
Sećam se da su ranije imali problema sa Vega kartama, gde chipleti nisu bili iste visine pa kuler nije pokrivao sve ravnomerno, tako nešto...

Nazad
Vrh Dno