Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Bogami, xtx deluje kao dobar upgrade u odnosu na 3080, ali neću juriti odmah. Neka se malo stabiliše situacija sa svime, pa tek onda.

Po našim standardima biće XTX sigurno jedno 1300-1600€ zavisno od modela sapphire, Strix, gigabyte…

^ spremi lovu i nema brige 😀

Nema, otislo na zamenu krova. Ujutru dolaze majstori da krenu da rade.

Inace da nije bilo ove zaezancije sada bi u racunaru vec imao 6900xt ali ipak neki prioriteti se moraju postovati.
Poštujem, ipak je kuca prioritet. Taman za određen period ćeš ići odmah na 7900 pa barem XT verziju

Tek će i da bude posle nove godine.
Možda i ne...
Siguran sam da trenutno dosta ljudi još uvek čeka da povuče obarač sa kupovinom grafike dok ne izađu nove karte, ali kad budu videli cene Radeona 7000 i RTX 4700 i kad skontaju da će se načekati za jeftinije modele, porašće interesovanje za RTX 3000/RX 6000 a možda i cene...

Neće porasti ni za novim ni za starim. Očekujem najgoru prodaju kartica u poslednjih 10 god recimo, ako ne i više. Starih kartica previše prodato zbog mininga, a pošto je mining gotov i ništa isplativo novo se neće skoro pojaviti, biće rasprodaje po niskim cenama.

Poštujem, ipak je kuca prioritet. Taman za određen period ćeš ići odmah na 7900 pa barem XT verziju
Mozda u nekom period ali u skorije vreme ne. Uzeo sam rx 6600 xt sapphire nitro+ i za sada sam zadovoljan. Mozda je ovo i bio pametniji potez pa u nekom periodu kada budem dosao u situaciju da menjam delove da promenim sve komplet.

^ nisi pogrešio ni sa tom karticom, možda i bolje je ispalo kao sto si rekao pa u nekom periodu uzmeš celu masinu novu

Siguran sam da trenutno dosta ljudi još uvek čeka da povuče obarač sa kupovinom grafike dok ne izađu nove karte, ali kad budu videli cene Radeona 7000 i RTX 4700 i kad skontaju da će se načekati za jeftinije modele, porašće interesovanje za RTX 3000/RX 6000 a možda i cene...
a onaj ko ima preko 1000eur da da za gpu, sigurno ce ici da uzme najjace, a to sigurno nece biti 7900xtx, a ako performanse ne budu duplo jace od 6950, zasto bi uopste neko i prelazio sa najjace 6xxx na 7xxx
7900xtx je morao da bude jaci (ako vidimo leaked stats), ovako ce se sve nekako stabilizovati i imacemo ultra skupe kartice stare generacije....

Poznavajući AMD drivere, vremenom će rasti performanse, posebno na XTX modelu.

Imam 1000e za novu grafičku ali ne želim da dam preko 2000e, tako da će 7900 serija imati dosta kupaca.

pa jedino ako zelis da ima das 1500eur da budes beta tester za njihov chiplet gpu :)

dok im drajveri "sazru" izaci ce nova generacija gpu

Slažem se ali će ljudi kupovati. Meni više miriše neka 4080.

Inace da nije bilo ove zaezancije sada bi u racunaru vec imao 6900xt ali ipak neki prioriteti se moraju postovati.
Zamena krova u decembru? Ti bas volis da zivis sa rizikom 😀

Jos samo par sati pa cemo da vidimo. Mislim da je ovo AMDov Zen moment za GPU, kao sto su i drugi rekli. Performanse ispod konkurencije, ali adekvatna cena i tehnologija koja je dobra osnova za dalji napredak.

Kad je doslo do toga da moras da biras izmedju graficke i zamene krova 😄

Kad službeno kreću testovi?

Da. Trebalo bi da je 09:00 po EST vremenu, tj. 15:00 po našem vremenu.

Koliko vidim očekivano nešto bolja od 4080 bez Ray tracing sa Ray tracing 20 posto lošija od 4080...nivo negde oko 3090...uzimajući u obzir i cenu nije loše. Mada je i ova cena fijuk ali značajno manje od nVidie...ako stvarno bude 1000 evra (mada ja tipujem da nije bez 1200) mislim da je bolja kupovina od nVidie...naravno kome netreba baš sve top top...

^ bez 1500€ na žalost neće biti kod nas. Ako porediš da Tuf je 1700$ a kod nas 2500€ znaci skok od 50%.

Ali tu je uvek Tetka iz Nemačke :)...a ako stvarno bude 1500 mogu slobodno da je čuvaju ka i taj TUF od 2500...

Nije loša XTX, između 4080 i 90.
XT model mu dođe kao neki neželjeni tupavi džindžer u porodici.

Da, ima skok u performansama u odnosu na 6900, samo bih voleo da je još veći u 1440p !
Možda I bude sa peglanjem drajvera...

Prilozi

• Screenshot_20221212_153523_YouTube.jpg
    Screenshot_20221212_153523_YouTube.jpg
    89.7 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20221212_153447_YouTube.jpg
    Screenshot_20221212_153447_YouTube.jpg
    153.9 KB · Pregleda: 38
Nazad
Vrh Dno