Šta je novo?

AMD RX 6600 problem

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Konfiguracija

Asus tuf gaming B550 plus

RX 6600 8GB Saphhire nitro+

CPU R5 3600

Ram 16 Gb

Napajanje FSP 750W

Juče sam zatekao računar da bruji i crn ekran. Odmah sam posumnjao na grafičku. Restartovao ga obrisao stare drajvere i ponovo instalirao nove AMD adrenalin. Nije bilo promene, čak i gore. Sada posle par minuta pozeleni ekran i računar se ugasi. Uđem u BIOS posle minut ekran počne da menja boje i ugasi se. U kućištu grafička je na 6+2 pina. Utvrdim da su 2 pina skoro ispala iz ležišta. Ali kad sam ih gurnuo opet isti problem.

Srećom imam prošlu grafičku RX470, obrišem stare i instaliram nove drajvere i sve radi dobro. Ali je dosta slabija. RX 6600 sam prošle godine platio na KP 130 evra. Nečujna prezadovoljan sam bio. Žao mi je da je bacim. Jel ima šanse za neku popravku

Konfiguracija

Asus tuf gaming B550 plus

RX 6600 8GB Saphhire nitro+

CPU R5 3600

Ram 16 Gb

Napajanje FSP 750W

Juče sam zatekao računar da bruji i crn ekran. Odmah sam posumnjao na grafičku. Restartovao ga obrisao stare drajvere i ponovo instalirao nove AMD adrenalin. Nije bilo promene, čak i gore. Sada posle par minuta pozeleni ekran i računar se ugasi. Uđem u BIOS posle minut ekran počne da menja boje i ugasi se. U kućištu grafička je na 6+2 pina. Utvrdim da su 2 pina skoro ispala iz ležišta. Ali kad sam ih gurnuo opet isti problem.

Srećom imam prošlu grafičku RX470, obrišem stare i instaliram nove drajvere i sve radi dobro. Ali je dosta slabija. RX 6600 sam prošle godine platio na KP 130 evra. Nečujna prezadovoljan sam bio. Žao mi je da je bacim. Jel ima šanse za neku popravku
Neko ce mozda vec dati konkretniji odgovor, ali ovaj lik radi popravke svakakve elektronike pa i grafickih karti, mozda da mu se javis pa da vidis sta i kako moze? Okacicu link od njegove popravke konektora na 5090:

Nemam vremena sada, neke obaveze. Otvoriću grafičku u ponedeljak, da vidim da li je nešto pregorelo.

Ajd da pitam ovde, da ne otvaram novu temu.
Necaki sam sastavio nov PC, amd cpu nema graficku Ryzen 5 7500F, jer je ona htela bez graficke, i kupili smo polovnu gigabyte rx 6600 eagle 8GB.
Prvo sam instalirao windows PC bio nakacen na internet. Prilikom instalacije i updejta je povukao drajvere za graficku, medjutim crni ekran. cekao sam 15/20 minuta, stalno crni ekran. Pokrenem ponvo win instalaciju, sve izpocetka, otkacen sa interneta, i cekira i dont have internet, sve proslo, podigao se sistem, ali bez drajvera za graficku. Odem na sajt gigayta potrazim drajvere, medjutim prilikom instalacije opet isti problem, crni ekran. Restarujem windows u safe mode, pomocu DDU uklonim drajver i windows opet radi. Odem na amd sajt i potrazim starije drajvere, krene instalacija, i ponovo crni ekran. I tako da sam ponovo iz safe moda obrisao drajvere, i sada radi windows ali bez drajvera za graficku.
Sta bi to moglo da bude? da li je falicna?
promenuli smo nekoliko hdmi kablova. Nema dipsplej port kabel. probao sam i drugi monitor,...

Samo da kažem da sam rešio problem. Otvorio grafičku, ništa nije pregorelo, zamenio pastu iako se nije pregrejavala. Vratio sam bekap sistema napravljen pre mesec dana sa Hasleom, kada su drajveri bili dobri. Zamenio sam kabl iz napajanja 6+2 pina. I evo celi dan sve radi dobro. Bekapom sam eliminisao eventualni problem sa drajverima. Ipak mislim da je problem bio do kabla, jer su 2 pina bila malo van grafičke i tu se napravio problem. Ja sam ih kasnije gurnuo ali nisu htela da rade kao da su pregorela.

Ajd da pitam ovde, da ne otvaram novu temu.
Necaki sam sastavio nov PC, amd cpu nema graficku Ryzen 5 7500F, jer je ona htela bez graficke, i kupili smo polovnu gigabyte rx 6600 eagle 8GB.
Prvo sam instalirao windows PC bio nakacen na internet. Prilikom instalacije i updejta je povukao drajvere za graficku, medjutim crni ekran. cekao sam 15/20 minuta, stalno crni ekran. Pokrenem ponvo win instalaciju, sve izpocetka, otkacen sa interneta, i cekira i dont have internet, sve proslo, podigao se sistem, ali bez drajvera za graficku. Odem na sajt gigayta potrazim drajvere, medjutim prilikom instalacije opet isti problem, crni ekran. Restarujem windows u safe mode, pomocu DDU uklonim drajver i windows opet radi. Odem na amd sajt i potrazim starije drajvere, krene instalacija, i ponovo crni ekran. I tako da sam ponovo iz safe moda obrisao drajvere, i sada radi windows ali bez drajvera za graficku.
Sta bi to moglo da bude? da li je falicna?
promenuli smo nekoliko hdmi kablova. Nema dipsplej port kabel. probao sam i drugi monitor,...
Skines poslednji recommended driver sa zvanicnog sajta AMD-a, raskacis net, da ga nema.
DDU, clean and shutdown, upalis racunar, pokrenes instalaciju koju si skinuo, i gledaj sta ce biti.
Jel kabl zakacen na graficku kartu, a ne na maticnu plocu?

Skines poslednji recommended driver sa zvanicnog sajta AMD-a, raskacis net, da ga nema.
DDU, clean and shutdown, upalis racunar, pokrenes instalaciju koju si skinuo, i gledaj sta ce biti.
Jel kabl zakacen na graficku kartu, a ne na maticnu plocu?
Skinuo sam i taj poslednji drajver, isti problem. Krene instalacija. Pise da ekran moze da zatrepti, i pocme da trepti i onda skroz crni ekran. Sa displeja ima poruka no connection. Kad iz safe moda izbrisem drajvere preko ddu, windows se normalno pokrene. Nema nikakvih zvukova, nista. Kabel je iz napajanja zakacen za graficku ne na maticnu.
Bez drajvera sve radi ok

Skinuo sam i taj poslednji drajver, isti problem. Krene instalacija. Pise da ekran moze da zatrepti, i pocme da trepti i onda skroz crni ekran. Sa displeja ima poruka no connection. Kad iz safe moda izbrisem drajvere preko ddu, windows se normalno pokrene. Nema nikakvih zvukova, nista. Kabel je iz napajanja zakacen za graficku ne na maticnu.
Bez drajvera sve radi ok
Ne ne, jel kabal koji ide od monitora zakacen u graficku kartu ili na port od maticne ploce?

Ne znam da li je rudarila. Ona amd adrenalin je prepozna. Napajanje je fsp hydro g pro 650w

Probaj ovo sto Djole kaze, drugi racunar ili ako nemas u servis, pa da probaju i tamo.

Uspeo sam instalirati na istom kompu, drajver 21.10.03 ne znam da li sad mogu neki updejt?
Edit.
Evo uspeo updejt na najnoviji drajver. Sretan sam 😀. Ne znam zašto kod necake nije htelo. Ovde kod mene sve ok

Dajte neki stres test? Video sam da ste pisali , ali sad ne mogu pronaci

Poslednja izmena:
Ja koristim furmark + occt (vram).
Onda je neki drugi problem ako je kod tebe sve ok

Možda. Možda hdmi.
Evo 10 minuta furmark.

Prilozi

• 20250723_222704.jpg
    20250723_222704.jpg
    474.4 KB · Pregleda: 5
  • 20250723_223539.jpg
    20250723_223539.jpg
    268.2 KB · Pregleda: 4
Ja to palim u isto vreme occt vram,furmark ne opterecuje vram,vidiš i sam...ali vrv je ok

Ma ok mi je. Probat cu i occt ali sutra. Sad sam se sav umorio. Ceo dan pokusavam resit problem 😀

Updejt. Vratim danas komp necaki. Ukljucim sve periferije, struju... Kad ono crni ekran. I onda skontam da na kućištu oni otvori nazad gde treba da su ulazi za hdmi i displej port na grafickoj nisu , nisu bas najbolje odradjeni , vec skoro da je hdmi u ravni sa tim limom od kucista, tj hdmi od necake ne udje do kraja. Onda sam izvadio graficku , odsekao taj lim na kucistu, i sad sve radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno