Šta je novo?

AMD RX 6600 problem

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Konfiguracija

Asus tuf gaming B550 plus

RX 6600 8GB Saphhire nitro+

CPU R5 3600

Ram 16 Gb

Napajanje FSP 750W

Juče sam zatekao računar da bruji i crn ekran. Odmah sam posumnjao na grafičku. Restartovao ga obrisao stare drajvere i ponovo instalirao nove AMD adrenalin. Nije bilo promene, čak i gore. Sada posle par minuta pozeleni ekran i računar se ugasi. Uđem u BIOS posle minut ekran počne da menja boje i ugasi se. U kućištu grafička je na 6+2 pina. Utvrdim da su 2 pina skoro ispala iz ležišta. Ali kad sam ih gurnuo opet isti problem.

Srećom imam prošlu grafičku RX470, obrišem stare i instaliram nove drajvere i sve radi dobro. Ali je dosta slabija. RX 6600 sam prošle godine platio na KP 130 evra. Nečujna prezadovoljan sam bio. Žao mi je da je bacim. Jel ima šanse za neku popravku

Konfiguracija

Asus tuf gaming B550 plus

RX 6600 8GB Saphhire nitro+

CPU R5 3600

Ram 16 Gb

Napajanje FSP 750W

Juče sam zatekao računar da bruji i crn ekran. Odmah sam posumnjao na grafičku. Restartovao ga obrisao stare drajvere i ponovo instalirao nove AMD adrenalin. Nije bilo promene, čak i gore. Sada posle par minuta pozeleni ekran i računar se ugasi. Uđem u BIOS posle minut ekran počne da menja boje i ugasi se. U kućištu grafička je na 6+2 pina. Utvrdim da su 2 pina skoro ispala iz ležišta. Ali kad sam ih gurnuo opet isti problem.

Srećom imam prošlu grafičku RX470, obrišem stare i instaliram nove drajvere i sve radi dobro. Ali je dosta slabija. RX 6600 sam prošle godine platio na KP 130 evra. Nečujna prezadovoljan sam bio. Žao mi je da je bacim. Jel ima šanse za neku popravku
Neko ce mozda vec dati konkretniji odgovor, ali ovaj lik radi popravke svakakve elektronike pa i grafickih karti, mozda da mu se javis pa da vidis sta i kako moze? Okacicu link od njegove popravke konektora na 5090:

Nemam vremena sada, neke obaveze. Otvoriću grafičku u ponedeljak, da vidim da li je nešto pregorelo.

Nazad
Vrh Dno