Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Pa rekao je onaj sa OCUK da su losiji u bencmark varijanti, ali u igrama su tu negdje Fury i 980Ti. Tako ce vjerovatno i biti.

Zadnji deo kucista, da izduvava.

Sutra možete da očekujete test odmah po isticanju NDA, osim ako se ne desi nešto bezveze, tipa nestane struja i slično :d Ne znam ni sam da li da pričam o rezultatima, ionako jedni ne bi verovali a drugi bi likovali.

Pa s obzirom kako je rekao, Fury je lošiji.
Pa da previse je hype-a bilo pa su ljudi razocarani sada, svi su ocekivali da ce na defaulty razbiti titanax, a takodje posle amdove izjave da je oc beast ispalo voltage zakljucan i sad svi testeri ne mogu ni propisno da oc kartu.

Kao da će biti ovako:

amd.jpg

Sutra možete da očekujete test odmah po isticanju NDA, osim ako se ne desi nešto bezveze, tipa nestane struja i slično :d Ne znam ni sam da li da pričam o rezultatima, ionako jedni ne bi verovali a drugi bi likovali.

Mislim da manje vise svi znamo rezultate, ko ocekuje "veliku pobedu" ili fail Fury-a nije realan, siguran sam da su rezovi unutar -/+ 5% Fury X i 980Ti. U 1080p 980Ti vise pobeda a u 4K Fury i eto :D ...to je moja prognoza (sto vec svi i manje vise znamo po procurelim rezovima).

Sve je to ok, samo mi nisi jasni ostrašćeni tipovi kojih u ovoj temi ima na pretek. Od 1998 koristim nvidia grafike počev od riva 128 preko tnt i prvog gforce sa ddr osim u periodu od 2002 do 2006 kada sam koristio radeon 8500 i xt1650 i od 2006 do danas ponovo nvidia. Imaju bubice i jedni i drugi. I jedni i drugi klepaju po ušima kad god mogu, tako da nema mesta navijačkim strastima.

^ Retko dobar konentar u ovoj temi...

Gledam ljude kako se ponašaju, ko klinci u predškolskom sa onim čiji je ćale jači. Pitam se uopšte koje je prosečno godište učesnika teme.

Prica se prica da Qualcomm dolazi :)

Zeleni se vec raduju, ja sam iznenadjen prosto ocekivao sam vise pohvala za bench redakciju :wave:

Utisak od vmodtech-a, nekako meh.

Nego, što se napona tiče:

Radeon Fury X voltage locked

fury-x-vrm.jpg

Prema priloženoj slici, VRM je IR3567B. Ukoliko nije nešto zaključano na hardverskom nivou, mislim da će biti lako promeniti napon u hex-u, bez problema. Ali bi trebalo bi da se vidi VBIOS, da li se sve poklapa. Ako se poklapa i ako VBE7 može da uredi checksum za VBIOS od Fury-ja, granica za napon je 1,55 V. :-devil-:

Poslednja izmena:
...

Prilozi

• d91Yjaq.png
    d91Yjaq.png
    64.3 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
Te velike razlike su sigurno do drajvera, u 1080p na istom testu stock Fury ima bolji skor od stock 980ti
gtav-full.png

:zgran: ? ako je u većini slučajeva tako onda bolje da se pokriju ušima :) ...mislim na onaj slajd gore...

Eh drajveri...pa opet je to neozbiljno, ako nemaju spremne drajvere na izlasku ;)

edit - na ovom slajdu sa full hd overklokovan Fury ima manji ima niži min fps tako da je verovatno throttlovao..pretpostavljam

Poslednja izmena:
@ Uruk - moguće..al onda je blago rečeno čudna situacija jer neće valjda ljudi da kupuju Fury samo za full hd :). No hajde da sačekamo neki pravi test pa da vidimo...

OC ima slabiji min FPS?

Mora da je zbog power tune implementacije koja ogranicava potrosnju karte pa spusta klokove... Mada su ocigledno po prvim rezultatima drajveri kanta, stvarno je neverovatno koliko dugo ne mogu da se saberu i izbace kompletan proizvod prvog dana predstavljanja... Ali videcemo kad se pojavi vise testova, gde je zlatna sredina :D

Sve mirise na jedan velik fajl :d kao sto gorth kaze zar ne mogu nakon toliko kasnjenja da naprave dobar driver na lansiranju ma imali su sve vrjeme svjeta da popeglaju ispeglaju sta su zeljeli.
Gta V jede VRam vjerovatno je malo 4GB tj sigurno je malo za UHD ali ajde da sacekamo 13:00 mada realno ne izgledaju stvari nimalo dobro po crvene :)

Samo da javim, borat je na mobilnom ima benchmark aplikaciju i prati prve rezultate...

Vrh Dno