Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Samo zato sto su ga nazvali drugacije ga ne cini drugacijim. Mizerne su razlike u odnosu na 980ti.
Nema nista sto 980ti nema, tako da ne moze biti "zasebna klasa" osim u mozgovima ljudi koji bace te pare na isti.

Bespotrebna filozofija. Karte nisu iste, nije isti cip. Tu se prica zavrsava.

Zasebna klasa je jer postoji ciljna grupa. Da li je takvim ljudima koji to kupuju bacanje para to ces morati njih da pitas.
Za mene licno je nenormalno da jedna karta kosta 1000$ i da se tako nesto provlaci iz serije u seriju.

Najgore od svega je sto za sve postoji objasnjenje a za to je kriv kapitalizam i sistematsko unistavanje srednje klase, zapravo srednja klasa je vec unistena.
Cene ce ici progresivno sve vise, nadajmo se samo da ce se taj proces bar malo usporiti.

Zasebna klasa je jer postoji ciljna grupa. Da li je takvim ljudima koji to kupuju bacanje para to ces morati njih da pitas.
Za mene licno je nenormalno da jedna karta kosta 1000$ i da se tako nesto provlaci iz serije u seriju.

Najgore od svega je sto za sve postoji objasnjenje a za to je kriv kapitalizam i sistematsko unistavanje srednje klase, zapravo srednja klasa je vec unistena.
Cene ce ici progresivno sve vise, nadajmo se samo da ce se taj proces bar malo usporiti.

kako nisu iste ... cip je identican ? samo je na 980 i 980ti imaju "odsecen" cip o odnosu na Titan X kartu ? ali sam cip je identican ... tj svi cipovi koji su uspeli da izadju sa svim tranzistorima ispravnim su otisli kao Titan X .... sve ostalo se prilagodjava da udje u nize serije 980ti 980 .... ali sam cip je isti ? zar ne ?

Sta ima da gledam. Dovoljno je ovo pogledati i sve je jasno.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?357294-AMD-Radeon-R9-390X-tema

Sa onog linka sto je DAS dao, u odnosu na 980 GTX je katastrofalna kupovina a uz to je rebrend.
To ti je kao da kupujes staru ladu zamaskiranu da izgleda kao da je bmw :d

A kolicina rama je potrebna za sta konkretno? Za 4k? Ta karta je preslaba za 4K. Za 2k, i dalje nedovoljno jaka za neko ozbiljnije igranje ali uzmimo u obzir
da moze da sluzi svrsi stim sto ni tu ne treba tolika kolicina, retko koja igra predje 4Gb, bas retko. Mozda Dying Light i koja jos?
A sta cemo kad DX12 bude zaziveo i kad sabiranje memorije dodje do izrazaja? Sta tek onda. Sta ce ti tolika kolicina? Mislim kada se dve karte povezu.

aj aj ... poredjenje ti je kao kad ga radi autisticno dete ;)

vise je kao da je prethodna BMW serija zamaskirana da izgleda kao nova serija ;)

kad izadje DX12 nemoj da se zacudis ako ubogih 512MB na gtx970 napravi problem kod sabiranja .... ali videcemo i to ;) setices se valjda ljudi koji su ovde na forumu to pominjali ;)

@smarac

Da te ne citiram iz prvog posta, samo cu reci da se slazem.
Cinjenica je to sto si naveo. Zelim samo da me razumes sta sam hteo da kazem.
Sa strane poslovanja i biznisa oni su pronasli nacin da izmisle novi brend. Svi mi znamo sta je to
ali marketinski to vise nije ista karta i stoga ne nosi istu cenu i ima zasebnu ciljnu grupu.

Envidija je verovatno dobro procenila i analizirala trziste i da im se to ne isplati sigurno to ne bi radili, pogotovu ne kompanija
koja voli novac kao sto su oni. Ja kapiram da je to ono u fazonu, dacemo narodu nas Ferrari, Lamborghini. To je ta filozofija. Shvatas sta hocu da kazem.

Sto se tice tvog drugog posta, cim cipovi nisu istu nisu iste ni karte, to bi isto bilo kao kad bi rekao da su 290x i 290 iste jer fizicki nisu iste ali je ista arhitektura kao sto je ista i kod
Titana/980 Ti. Ne moze tako da se posmatra. Naravno da je to sve GM200 ali nisi dobio istu kartu, shvatas? Mislim da se razumemo samo ne mislimo na iste stvari.

P.S. Nije u redu da vredjas, ako sam se malo nasalio zbog tog poredjenja.
Nije lada ali je Moskvic. :d Sad je ok nadam se? ;)

Poslednja izmena:
nisam se uvredio :) nego mi zanimljivo da se prepucavam ovde ... a realno trebao bi da radim :)

Vidi ... takodje su 290x i 290 isti cipovi samo je 290 osakacen tj ne rade mu svi delovi dobro pa je prodat kao slabija varijanta ... mogoa je i AMD da izmisli neko ime i da pod njim prodaje full cip ;) a sakate da prodaje u Radeon R9 seriji (hebi me ako ovo ne krenu da rade za godinu - dve)

Ali cip je isti ;) samo usled procesa pravljenja neki deo ne radi pa se isljucuje

zato sam ti rekao da je Titan i 980Ti isto ****** drugo pakovanje ;) dok je prvi titan imao DP FP postojalo je nesto sto ga razlikuje od GTX serije ... tj taj feature koj ne postoji na GTX seriji zato sam ti i postovao onaj citat da vidis razliku.

Poslednja izmena:
Haha. Ti i ne treba da budes uvredjen vec ja ;)

Ja sam ti objasnio sve u prethodnom postu ti i dalje vrtis istu pricu.
Jasno je da je isti cip kome se pogase odredjeni broj jedinica i ostali delovi i tako nastaju sporje
karte koje se spustaju u nizi rang. Zar o tome treba da pricamo? Mi ne govorimo o esenciji vec o fizickoj strukturi cipa i sa te tacke
ti cipovi nisu isti kao sto nisu isti ni troskovi proizvodnje. Da li se iskljucuje ili su skart ni to nije bitno. 980 Ti i TitanX nisu fizicki isti jer nemaju isti broj jedinica dok su 290x i 390x apsolutno isti cipovi bez i jedne jedine razlike.

A to sa prvim Titanom vec sam ti rekao da se slazem, a po meni ni to nije bilo neko opravdanje za onakvu visoku cenu ali svi smo to progutali, neki adut je postojao.

Poslednja izmena:
Izvini ako sam te uvredio :)

Elem ... Cipovi su isti ... tj ... Titan je full cip ... a 980 Ti je skart ostao od proizvodnje Titana i izbacili su je kad su nakupili dovoljno skarta sa malom greskom,

E sad .... da li je ok da naplacuju ceo cip tj cip koj je ispao kako treba 1000$ po meni nije i klasicna je prevara jer je to cip kakav treba da bude i kakav je projektovan, tj aj ovako ... ako skart prodaju za 650$ full cip treba da bude max 750$ a ne 1000 ;)

Tako da evo ponovo ... cipovi 980Ti i Titan karte su isti samo prilikom proizvodnje Titana neki deo nije radio i umesto da ga bace oni ga prodaju kao 980Ti (sto jeste jedino logicno)

Zasebna klasa moze biti samo ako ima druge performanse ili nesto sto ova druga nema, tipa DP performanse. Isti je chip, 980ti je minimalno oslabljeni gm200. Znaci varijanta istog chipa.

To sto je neko uzeo i dao joj drugo ime, ne moze da znaci da je druga klasa. Ovo ostalo se slazem sto si napisao, ali nema veze sa onime sto smo pisali gde se goran zali za 50$ skuplje karte jer imaju duplo vise rama, gde nvidija to isto radi samo 350$ skuplje jer su je nazvali drugacije.

Sta ima da gledam.
Ako odnos cena/performanse nije bitan, ja ne znam šta je bitno. Ne samo za GPU, već za bilo šta drugo.
I kao što je već rečeno, cene 390(X) su nampumpane da bi se očistile zalihe 290(X). Naravno zbog više memorije moraju biti malo skuplje, bez obzira na sve. A toliko je stavljeno zbog marketinga 8GB vs 3.5GB. A i CAD/GPGPU korisnicima će značiti

Pustite Darka malo troluje :d sta ce biti drugo bitno nego performance/price?
Nego zna li se u koliko ce 24 juna procuriti testovi mislim u koliko sati ne nalaeti na taj podatak da se pripremim emotivno :D

Zasebna klasa moze biti samo ako ima druge performanse ili nesto sto ova druga nema, tipa DP performanse. Isti je chip, 980ti je minimalno oslabljeni gm200. Znaci varijanta istog chipa.

To sto je neko uzeo i dao joj drugo ime, ne moze da znaci da je druga klasa. Ovo ostalo se slazem sto si napisao, ali nema veze sa onime sto smo pisali gde se goran zali za 50$ skuplje karte jer imaju duplo vise rama, gde nvidija to isto radi samo 350$ skuplje jer su je nazvali drugacije.

Moras malo dalje baciti pogled, van svog dvorista da bi shvatio o cemu pricam. Ovde je rec o poslovanju a ne kako ti ili ja to osecamo da treba da bude.

Uradi se analiza trzista, nadje se ciljna grupa, ponudi se proizvod i zavrsi se krug. To prodje dobro, ide se dalje.

Ako ti nije jasno kako marketing funkcionise i zasto je Titan posebna klasa ja sam zaista tu nemocan. Zato sam napomenuo njihovu suludu ideologiju o Ferrari i Lamborghini jer moze da se napravi
paralela, iako su luksuzni automobili i da kazem neki prestiz ne vrede ni blizu kolika im je cena. To mi znamo ali nismo mi ta ciljna grupa, nismo ti kupci. E istim sistemom se vodi Envidija samo sto se ovde radi
o hardveru a svaka roba ima svog kupca. Zato postoji GTX980 Ti, ni zbog ceg drugog, da se "normalnom" narodu ponude slicne performanse za dosta manje novca.

Sve vreme pricam o biznisu a ne o kartama zasebno. Zato i jeste apsurd pominjati taj Titan, to nema veze sa normalnim kartama, kao sto neko rece to je papirna karta.
Zato primer nije precizan i zato se samo mozemo osloniti na 980 GTX Ti koja je normalna karta za siru narodnu masu.

@smarac

Ne znam da li shvatas ali sve vreme govorimo o istim stvarima samo smo predstavili iz drugacije perspektive a sve smo mogli to da stavimo u jednu recenicu.

Isti cip, GM200, fizicka razlika u broju jezgara, 3072 naspram 2816. Nesto veci troskovi proizvodnje kod ovog koji je kompletan ali ni blizu opravdano ceni koju Titan X ima sa dodatnih 6GB vise.
Cela sustina je u tome.

E razlika u ceni prooizvodnje 980Ti i Titana sigurno nije uslov za toliku razliku u ceni. Baš me zanima trend prodaje Titana do i nakon pojave 980Ti modela

Zato AMD normalnom narodu (meni) nudi kartu sa 8GB memorije (390) po duplo manjoj ceni od profi karte (W7100) :D

Moras malo dalje baciti pogled, van svog dvorista da bi shvatio o cemu pricam. Ovde je rec o poslovanju a ne kako ti ili ja to osecamo da treba da bude.

Uradi se analiza trzista, nadje se ciljna grupa, ponudi se proizvod i zavrsi se krug. To prodje dobro, ide se dalje.

Ako ti nije jasno kako marketing funkcionise i zasto je Titan posebna klasa ja sam zaista tu nemocan. Zato sam napomenuo njihovu suludu ideologiju o Ferrari i Lamborghini jer moze da se napravi
paralela, iako su luksuzni automobili i da kazem neki prestiz ne vrede ni blizu kolika im je cena. To mi znamo ali nismo mi ta ciljna grupa, nismo ti kupci. E istim sistemom se vodi Envidija samo sto se ovde radi
o hardveru a svaka roba ima svog kupca. Zato postoji GTX980 Ti, ni zbog ceg drugog, da se "normalnom" narodu ponude slicne performanse za dosta manje novca.

Sve vreme pricam o biznisu a ne o kartama zasebno. Zato i jeste apsurd pominjati taj Titan, to nema veze sa normalnim kartama, kao sto neko rece to je papirna karta.
Zato primer nije precizan i zato se samo mozemo osloniti na 980 GTX Ti koja je normalna karta za siru narodnu masu.

@smarac

Ne znam da li shvatas ali sve vreme govorimo o istim stvarima samo smo predstavili iz drugacije perspektive a sve smo mogli to da stavimo u jednu recenicu.

Isti cip, GM200, fizicka razlika u broju jezgara, 3072 naspram 2816. Nesto veci troskovi proizvodnje kod ovog koji je kompletan ali ni blizu opravdano ceni koju Titan X ima sa dodatnih 6GB vise.
Cela sustina je u tome.

e tu se slazemo ;) ali ne slazem se sa "nesto visi troskovi proizvodnje jer ... troskovi su isti ... samo "skart" ide u 980Ti :) tako da su smanjili troskove proizvodnje Titan X karte :)

elem neko je ovde postovao da KitGuru nece dobiti Fury X na testiranje ... i onda je ispala drama zasto .... evo vam razlog ... nadam se da dobro razumete engleski pa ce vam biti jasno:

https://www.youtube.com/watch?v=QFWgc8qjQwk

Lik je klasican ***** ne bi mu dao ni kosacicu za travu da mi testira .... nisam mogao do kraja ni da ga slusam ... ZNA ON KAKO CE BITI lololololol !!!

E razlika u ceni prooizvodnje 980Ti i Titana sigurno nije uslov za toliku razliku u ceni. Baš me zanima trend prodaje Titana do i nakon pojave 980Ti modela

Zato AMD normalnom narodu (meni) nudi kartu sa 8GB memorije (390) po duplo manjoj ceni od profi karte (W7100) :D

Ma bar da je Titan X profi karta ali nije .... tj nema sunkcije koje Quadro serija ima ... totalni fail

Kod AMDa se izgubila razlika izmedju Fire Pro i Radeon kartica (u nekim stvarima), ja sam dobro razmislio sta da uzmem za posao a da mogu da se i igram ko covek i zakljucio da je 290x pravo resenje, htedoh verziju sa 8GB ali je preskupa bila, a bilo ovde na oglasima extra ponuda za sapphire Tri X pa reko sto da ne ... i odusevljen sam za Auto CAD nema bolje varijante (radi bolje i od gomile profi kartica) ako hoces da se igras pride ... bilo je jeftinijih kombinacija koje rade tipa GTX 580 ali em je furuna koja srce ko nezdrava em je inferiorna u gamingu u svakom pogledu i totalno prevazidjena tehnologija.

Poslednja izmena:
e tu se slazemo ;) ali ne slazem se sa "nesto visi troskovi proizvodnje jer ... troskovi su isti ... samo "skart" ide u 980Ti :) tako da su smanjili troskove proizvodnje Titan X karte :)

elem neko je ovde postovao da KitGuru nece dobiti Fury X na testiranje ... i onda je ispala drama zasto .... evo vam razlog ... nadam se da dobro razumete engleski pa ce vam biti jasno:

https://www.youtube.com/watch?v=QFWgc8qjQwk

Lik je klasican ***** ne bi mu dao ni kosacicu za travu da mi testira .... nisam mogao do kraja ni da ga slusam ... ZNA ON KAKO CE BITI lololololol !!!

Tužno je ko je sve "novinar" u današnje vreme.
Za trenutak sam pomislio da je AMD napravio ogromnu grešku prema Kitguru sajtu time što ih je možda diskreditovao ne dajuči im Fiji ali sada mislim da ne da ne treba da dobiju karticu već na svaki event koji budu pravili treba posebnog izbacivača da stave na ulaz da sačekuje predstavnika ovog medija.

Ironično je koliko se u izjavi pozivao na "nepristrasno" i "nepotkupljivo" trestiranje uređaja a u ovom je videu, nedelju dana pre nego što im je AMD udario packu izneo 50% netačnih informacija i 50% nagađanja koja nemaju veze za životom.
Čovek je pomešao arhitekture, godine, nazive. A time se bavi godinama.
Bože moj, nisu ga pustili da vidi Fiji pre svih. Strašno.

Patetično iritantan lik. Ne vezano za AMD, ovakav lik više pripada žutom novinarstvu.

To je diskutabilno iz razloga jer da bi se ostvarila masovna produkcija kolicina skarta nije dovoljna.
Tu mora laserski da se oslabljuje cip i samim tim ih proizvodnja izadje jeftinije.

Oni namenski prave "TitanX" sa iskljucenim jedinicama. Deo skarta naravno da ide u distribuciju ali je to jako mali broj da bi jedna serija mogla da se oformi.
Mozda opet pricamo isto samo sa druge polazne tacke. Imas osnovnu cenu TitanaX i cenu 980 Ti koja je jeftinija za proizvodnju zato sam i rekao da je jeftinija proizvodnja 980 Ti tj nesto skuplja TitanX i obrnuto.

Takodje sve zavisi od toga kakav su dogovor napravili, da li se gleda cena po vaferu ili po cipu.

Veoma nezahvalna tema za pricu jer imamo nepoznanicu.

A poredjenje matore babe sa devojkom tu si bas preterao ;)

Sve ove nazovi nove kartice nisu dovoljno dobre da AMD-u naprave pare i to je veliki problem i ne bi me iznenadilo ako stvarno odvoje gpu odeljenje u novu firmu ili tako nešto...

Ne čitam taj sajt, užasan je. Video sam na ars i nije glasina da se nešto dešava samo je pitanje šta će biti.

To je diskutabilno iz razloga jer da bi se ostvarila masovna produkcija kolicina skarta nije dovoljna.
Tu mora laserski da se oslabljuje cip i samim tim ih proizvodnja izadje jeftinije.

Oni namenski prave "TitanX" sa iskljucenim jedinicama. Deo skarta naravno da ide u distribuciju ali je to jako mali broj da bi jedna serija mogla da se oformi.
Mozda opet pricamo isto samo sa druge polazne tacke. Imas osnovnu cenu TitanaX i cenu 980 Ti koja je jeftinija za proizvodnju zato sam i rekao da je jeftinija proizvodnja 980 Ti tj nesto skuplja TitanX i obrnuto.

Takodje sve zavisi od toga kakav su dogovor napravili, da li se gleda cena po vaferu ili po cipu.

ne znam ko ti je pricao o tome da se laserski oslabljuje cip ... sam proces izrade je jadan ... tj tehnologija je takva kao sito-stampa nesto jednostavno ne ispadne ocekivano ... i to se iskljucuje to sa skrabanjem laserom nisam bas siguran

Elem neko je postovao ovo pre par dana ... odlican clanak kako je to ATI odradio pre par godina

http://www.anandtech.com/show/2679

imas sve ovde objasnjeno molim te procitaj ceo clanak vrhunski je i imas objasnjeno to sto ti pricam o skartu .... vrlo lepo objasnjeno, e tako oni dolaze do tih obogaljenih kartica.

Sama proizvodnja cipa je toliko jeftina da je sijesno i pricati o razlici u troskovima izmedju titana i 980ti, za tu razliku bi vjerovatno mogao kupiti paklo zvaka, jeftinijih :)

Marketing je tu cenu progurao, a oni koji titana zarade za par dana ne čekaju na 980ti nego kupuju i zabole ih.

Znaci cekali smo E3, a sad cekamo 24-ti, da bi konacno saznali ono sto nas najvise zanima.
a onda cekamo odgovor zelenih :D
ja cekam sa parama...

Tužno je ko je sve "novinar" u današnje vreme.
Za trenutak sam pomislio da je AMD napravio ogromnu grešku prema Kitguru sajtu time što ih je možda diskreditovao ne dajuči im Fiji ali sada mislim da ne da ne treba da dobiju karticu već na svaki event koji budu pravili treba posebnog izbacivača da stave na ulaz da sačekuje predstavnika ovog medija.

Ironično je koliko se u izjavi pozivao na "nepristrasno" i "nepotkupljivo" trestiranje uređaja a u ovom je videu, nedelju dana pre nego što im je AMD udario packu izneo 50% netačnih informacija i 50% nagađanja koja nemaju veze za životom.
Čovek je pomešao arhitekture, godine, nazive. A time se bavi godinama.
Bože moj, nisu ga pustili da vidi Fiji pre svih. Strašno.

Patetično iritantan lik. Ne vezano za AMD, ovakav lik više pripada žutom novinarstvu.

Covek nije izneo nijednu neistinost i vrlo je objektivno pogledao situaciju. Cinjenica da AMD pokusava da prodaj GPU iz 2011 pod novim imenom posle vec jednog rebranda 2013 je zaista zacudjujuca. Takodje i 290/290x postaje rebrand i samo Fury zaista predstavlja novi prozivod. Iskreno mene i ne cudi sto nemogu da skinu cenu 390x karti nize od trenutne jer ona u sustini jeste stari proizvod i da je cena mogla dole vec bi i ranije otisla dole. Spavaju i spavaju poslednje 4 godine. Malo su skalirali 7970 cip, stizemo do Fury zaeto jedinom novotariom u vidu HMB i iskreno zaista se zbog njih samih (a na kraju krajeva i nas) nadam da Fury moze da "oduva" GTX980Ti za bar 10-20% pa da kazemo da su eto postigli nesto i da su poslednje 4 godine nesto i radili osim lepljenja novih etiketa na stare kutije.

Uz koliko samo price i pompe i "turiranja mase" najavljuju Fury i to traje vec 3 meseca. NVidia je GTX970/980 lansirala onako... skupili novinare i boom, evo vam 2 karte. Posle 6-7 meseci u stilu evo vam sada 980Ti, manje price, vise rada ako mene pitate.

Poslednja izmena:
Nema ništa začuđujuće, AMD nema para za razvoj i otud opet stari čipovi u novim kartama.

Covek nije izneo nijednu neistinost i vrlo je objektivno pogledao situaciju. Cinjenica da AMD pokusava da prodaj GPU iz 2011 pod novim imenom posle vec jednog rebranda 2013 je zaista zacudjujuca. Takodje i 290/290x postaje rebrand i samo Fury zaista predstavlja novi prozivod. Iskreno mene i ne cudi sto nemogu da skinu cenu 390x karti nize od trenutne jer ona u sustini jeste stari proizvod i da je cena mogla dole vec bi i ranije otisla dole. Spavaju i spavaju poslednje 4 godine. Malo su skalirali 7970 cip, stizemo do Fury zaeto jedinom novotariom u vidu HMB i iskreno zaista se zbog njih samih (a na kraju krajeva i nas) nadam da Fury moze da "oduva" GTX980Ti za bar 10-20% pa da kazemo da su eto postigli nesto i da su poslednje 4 godine nesto i radili osim lepljenja novih etiketa na stare kutije.

Uz koliko samo price i pompe i "turiranja mase" najavljuju Fury i to traje vec 3 meseca. NVidia je GTX970/980 lansirala onako... skupili novinare i boom, evo vam 2 karte. Posle 6-7 meseci u stilu evo vam sada 980Ti, manje price, vise rada ako mene pitate.

Očigledno nisi pogledao klip. Čovek je izneo pola neistinitosti i subjektivno je sagledao situaciju.

Čovek govori (nešto posle 6. i 12. minuta) da kupci koji kupuju sve ispod Fury-a i osim Hawai čipa kupuju "tehnologiju iz 2011." Za gospodina informacija, R9 380 je Najnoviji čip od AMD-a, Tonga. Jedini čip koji je 2011. rebrand je R7 270.
Dalje govori o rebrandu HD7970 u R9 280X a onda u R9 380??? Takođe, R9 380 je Tonga, nije Tahiti. Tongu ne pominje u nabrajanju oko 6. minuta.

Za gospodina je "problematično" zato što ga nisu pustili u AMD presentation room na Computex-u, (kao ni jednog novinara) da vidi kako radi Fiji.
Njemu je bilo samo bitno da vidi da to radi, ne trebaju mu specifikacije kartice, niti performanse (oko 3:45) jer ON misli da bi morali to da pokažu NJEMU i novinarima nekoliko nedelja pre plasiranja proizvoda i to što mu nisu pokazali mu je izuzetno "problematično"

Posle 10. minuta govori o tome da ukoliko nešto moraš da objašnjavaš onda si na gubitku i sumnja u količinu i propusnu moć HBM memorije. OK, to bi bilo u redu da nije dva puta pomenuo u klipu koliko veliku propusnu moć memorije ima HBM i da je bio na zvaničnoj prezentaciji a onda se glupira izjavom da ako je to istina "gejmerima mora da se objasni da 4 GB HBM nije isto što i 4 GB GDDR5) što je istina jedino ako su gejmeri veverice pa i dalje veruju da je 2 GB GDDR3 memorije bolje od 2 GB GDDR5 memorije.

Problematičan je rečnih "what ever the hack" gospodina koji ima problem sa informacijama kojima raspolaže (koje mu je neko ostavio na papiru) i pola stvari koje je rekao su njegova nagađanja.
Moli se Bogu da AMD Fiji bude bolji od GTX980, postavlja veliku sumnju da će dostići GTX980 Ti i uveren je da ne može da priđe TITAN-u.

KitGuru se izglupirao objavljivanjem ličnog mišljenja jednog od njihovih članova u njihovo ime. Pogotovo zato što nije raspolagao informacijama i zato što pola stvari koje je rekao je prosto nagađanje.

Ozbiljno novinarstvo se ne rukovodi time već činjenicama.
Kao što rekoh, ovaj gospodin bi se bolje snašao u nekoj žutoj štampi, nekom theinquirer ili semiaccurate listu. Ili kuriru :)

Pogledao sam klip i ne vidim nista sporno u njemu kao sto sam vec rekao. Nisu samo njemu onemogucili da vidi cip/kartu vec svim novinarima. Ne bih rekao da je "uvredjen" ili bilo sta slicno. Da ostaje "X" otvorenih pitanja to nema sumnje. 24.jun je dan pa cemo videti, medjutim cak i pre tog datuma jasno je da AMD ide jednim novim putem koji je usvojen pre 2-3 godine, a to je da rebrendira stare karte pod novim imenom prilikom lansiranja najnovije serije. Videcemo da li to dobro prolazi kod kupaca. Na kraju krajeva trzisni uspeh je za njih jedino bitan, a ne nacin na koji su do njega dosli. Ako kupcima to odgovara kupovace karte. Sve ce biti mnogo jasnije za nedelju dana, a pravi rezultati ce se videti tek za 1-2 godine.

Poslednja izmena:
Vrh Dno