Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Mislio sam zbog standarda u nasoj zemlji. Ako se ti izdvajas onda svaka cast ;)

Njima je bitno da Furiji postave dobru cenu ali opet imaju problem sa troskovima i produktivnoscu..
Pa ja nisam rekao da se nece kupovati ali broj sigurno nece biti nesto bitan, tek toliko da serija opstaje.
Uostalom videces koliki ce odnos biti kada pokazu koliki je trzisni udeo.

Po meni onaj ko hoce da ide na AMD trazice po oglasima R9290/X jer tih 8GB ne igra nikakvu ulogu a ni malo visi klokovi.
Oni koji su za nesto novo ici ce na 970/980. To ce tako funkcionisati, nema tu neke filozofije.

Meni je iskreno zao sto u toj srednjoj klasi nisu izbacili neke manje Furije, pa tu stavili 8GB, jer ocito da ima nekih poboljsanja
bar po onim specifikacijama.

Update: Haha. Nadjoh sad ovo. Ove glasine vise ubijaju u pojam. Dobro neko rece. Cekam da izadje pa da sudim.

http://wccftech.com/amd-fury-30k-units-2015-air-liquid-cooling/

teskim radom i zalaganjem uspeo sam da se izdvojim :)

Da na taj link sam mislio :) 30k jedinica ... realno gledano uz sve poteskoce kapiram da nije nemoguce ipak je ogroman cip ... i novi layout sa memorijom pored cipa trebace malo vremena da se to uigra.

sto se tice kupovine tu si u pravu, smao to ce vaziti prvih 6 meseci, posle ce se to srediti, smanjice cene za pocetak :)

a trzisni udeo ce uvek biti na strani Nvidie bar dok se nesto radikalno ne promeni

i realno da treba cekati i videti sta ce biti .... jos 4 dana :)

TitanX je imao prodaju krajem Aprila,
NVIDIA GeForce GTX TITAN X 0.04% 50,000,
sada je stanje da ima 0.06%, znaci oko 70-80K, prodatih jedinica.
http://store.steampowered.com/hwsurvey/directx/?sort=pct.
Neverovatno, ali i dalje se ova "obogaljena" gtx 970 najbolje prodaje u poslednjem periodu, a i gtx 980 se dobro drzi, a pod AMD Radeon R9 200 Series koja obuhvata sve grafe te serije, cak ispod i gtx 980 po prodaji,(bez ljutnje, nista licno):).
http://store.steampowered.com/hwsurvey/directx/?sort=chg.

Poslednja izmena:
Koga interesuje to kako se titan prodaje u R9 temi? pa imas tamo u susjednom podforumu i temu za titan i ostale Nv karte, nas druze interesuje AMD i to je to ko hoce da baca 1000$ samo naprjed, uvjek je bilo ovaca za sisanje :d

Pa, mislio sam u odnosu na ovu najavu o 30K jedinica za AMD Fury X, sa te strane, itekako ima veze, da se vidi stanje stvari,) na terenu.
Majku mu:eyebrows:, pa to su cinjenice, nema veze ko pripada kom taboru.
I ono, onaj ko ima za TitanX i pride da ga stavi pod vodu i u neki SLI, njemu to nije bacanje para, verovatno ima mogucnost gaminga u 4K, vrhunsko iskustvo i uzivanje.:p.
Druga je stvar, sto su cene grafika otisle visoko, i sto imamo problem sa nasim standardom.

Poslednja izmena:
Pa, mislio sam u odnosu na ovu najavu o 30K jedinica za AMD Fury X, sa te strane, itekako ima veze, da se vidi stanje stvari,) na terenu.
Majku mu:eyebrows:, pa to su cinjenice, nema veze ko pripada kom taboru.
I ono, onaj ko ima za TitanX i pride da ga stavi pod vodu i u neki SLI, njemu to nije bacanje para, verovatno ima mogucnost gaminga u 4K, vrhunsko iskustvo i uzivanje.:p.
Druga je stvar, sto su cene grafika otisle visoko, i sto imamo problem sa nasim standardom.

Pa ta prica o 30K vec je jutros demantovana, svasta se pise suvisno je to komentarisati dok Furka ne izadje...

Ok, deluje nekako nerealno mala cifra, sve ce zavisiti od cene AMD Fury X, ne znam samo kako ce biti ako bude samo na vodi.

ma sve im prosto samo dok ne uleti neki zelenas da nam soli pamet kako je cena za 390x 450 gaziliona evra.samo neka smo to pregurali,nista mi posle vise tesko ne pada.

mene vise interesuje kako su resili to vodeno hladjenje ... tj da li naleze i na naponsku jedinicu ili samo preko GPUa posto ako ne naleze na naponsku ... onda je fail :( sta ce da odvodi tu toplotu kad ne ventilator nema :(

a zelene komentare treba ignorisati :)

Pretpostavljam da je samo gpu pod vodom, sumnjam da je asetek napravio full cover block. Verovatno ima samo hladnjak preko VRM-a.

U danasnjim igrama vrlo mali uticaj ima 8GB naspram 4GB, i to u 4K sa sve AA. Tako da ce to lagano da izguraju ove grafe dok ne izadje HBM druge generacije.

U danasnjim igrama vrlo mali uticaj ima 8GB naspram 4GB, i to u 4K sa sve AA. Tako da ce to lagano da izguraju ove grafe dok ne izadje HBM druge generacije.

danasnje?, a karta jos nije izasla sta cemo sa igrama sutra?
inace GTA 5 vec u 2K trosi 4GB

stoji da vecina igara ce i 4GB biti dovoljno ali generalno najlepse igre ce trosit vise a za njih se ova graficka bas i kupuje

He, he, narocito ovi developeri koji rade za NV i za taj GameWorks i za 980Ti od 6GB.:eyebrows:

Poslednja izmena:
Sta bese sa onim, da ce se u Win 10 sabirati memorija u SLI i CF?
Da li je to proverena informacija, u slucaju toga, onda bi 4+4Gb bilo sasvim okey.

I dalje sam ubeđen da će dobri drajveri uspeti da izguraju i neoptimizovanih 4K kroz "samo" 4GB HBM-a. Ali videćemo uskoro

Kakve veze imaju driveri i kolicina zauzetog rama?

Na kolicinu potrebnog rama utice jedino nacin rada engina sa memorijom kao i velicina texturi...

@reviewsrb
Nece win10 ili DX12 automatcki sabirat GPU ram u SLI/CF ceo engine igre mora biti tako napisan da isto podrzi, e sad koliko je to komplikovano to cemo tek videt

Poslednja izmena:
Mislim da, pošto je memorija dosta brža i ima dosta veći protok, neće biti usko grlo. Karta će moći da procesira potrebnu količinu informacija dovoljno brzo. Potrebno je samo da joj neko (BIOS i drajveri) kaže kako. Ali kao što rekoh, videćemo testove.

P.S. Baš Gameworks (nVidia) naslove treba optimizovati, pošto njihova zlatna koka ima 3.5 GB :D

Sve je je znaci potvrdjeno chip nosi naziv Fiji XT karta nosi ime Fury X po ovim specifikacijama egal sa Full Gm 200 presudice taktovi, a za potencijalne kupce vjerovatno samo ce cjena biti presudna posto ovo hladjenje mora biti bolje od Titana -x ostaje samo da se vidi cjena/performanse, mozda Nv izgubi krunu najbrzeg singl gpu-a u 28nm procesu.

Nisam siguran da tek tako mogu da obave test, jer pitanje je da li imaju drajver...
Sto se memorije tice, vi izgleda zaboravljate Tongu i sta je tu uradjeno.

p.s. protok opet otisao na 640 :D

Interesantno je da R9 390 ima samo nizu frekvenciju u odnosu na 390X, sa svim stream procesorima netaknutim. Ako bude korektna cena bice odlicna kupovina.

Interesantniji je TDP. :D

Mada, kao sto kazu, moguce da je greska u pitanju.

postala praksa da se izbacaju 2 karte isti performansi (titan-x /GTX980Ti) sad 390 i 390X cemu ovo? a ovaj tdp neko se zahebava iz Msi :d

Vrh Dno