Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Koliko se secam 970 i 980 imaju neku Color compression memoriju koja i sa manjom sabirnicom daje bolje rezultate nego 780Ti sa vecom sabirnicom ali obicnom memorijom, tako da i 970 manje gubi na jacini pri vecim rezolucijama od Kepler kartica.

Slabo sta sam uspeo da upratim u ovoj temi. Zanima me samo jedna stvar, da li sam napravio gresku jer sam prodao 280x a sebi ostavio 7970? Ako sam dobro shvatio 280x ce postati 370x?

Jedino ako 280x mutira u 370X, kao sto smo mi mutirali od ameba.:beat:
Pa 280X i 7970 su prakticno iste karte, ali ipak je 280X novija, ne znam kako si ostavio 7970, valjda je bolje da imas noviji chip.

Poslednja izmena:
280x = 7970 = razlika je u imenu.

Ne zna se još u šta će mutirati ova grafa. Ali pošto svi bacaju predloge i proriču ja bih rekao lagano u 380X :p

penzionise se tahiti,presudila mu velika potrosnja. :( sto se tice kakav bi maksvel bio na siroj magistrali,verovatno za nijansu brzi u 2 i 4k zbog vec spomenute kompresije.ionako je to vec prevazidjena prica zbog prelaska na stekovanu memoriju u sledecoj generaciji.

Slabo sta sam uspeo da upratim u ovoj temi. Zanima me samo jedna stvar, da li sam napravio gresku jer sam prodao 280x a sebi ostavio 7970? Ako sam dobro shvatio 280x ce postati 370x?

O tome se nista ne zna, samo neka nagadjanja - saznacemo najverovatnije do kraja meseca. A diskutabilno je da li ima smisla da 280X postane 370X.

R9 280X je novi naziv za 7970, cist rebrand. Samo radi na malo drugacijim taktovima.
(ista stvar sa R7 250X = 7770; R7 260X = 7790; R7 265 = 7850; R9 270/X = 7870; R9 280 = 7950)

Gresku si napravio samo ako si sebi ostavio kartu sa kracom garancijom. :d

Poslednja izmena:
Ma, kakva 2K i 4K rezolucija, pa ova moja 980 i to klokovana ne moze da se izbori ni sa 2K u ovim novim igrama, a kamoli neka 290X ili 970.
Sve ove kartice su za HD rezu i nekim maximalnim grafickim postavkama.:alo:

eto ga sad je uvredjen ko kalimero :)

kazem ti zanimljivo mi je da sam ti pre toga 2 puta ukazao na gresku ... tako da nije lapsus ... nego ne citas odgovore i ne uvazavas tudje misljenje :)

Daleko od toga da branim AMD, samo nikako mi nece odgovarati da propadnu ....

Opet ti o "ukazivanju" 2x pre toga... idi radi nesto pametnije u zivotu od vodjenja statistike jer sve da AMD ima i 2048 bita to ne menja stanje stvari ;)

Ma, kakva 2K i 4K rezolucija, pa ova moja 980 i to klokovana ne moze da se izbori ni sa 2K u ovim novim igrama, a kamoli neka 290X ili 970.
Sve ove kartice su za HD rezu i nekim maximalnim grafickim postavkama.:alo:

Slazem se sa ovim, 2K je maximum za 970/980 i 290-ke.

reviewsrb:

pa ja sa 280x cf-om sam tu negde sa tobom (ti bi rebao da budes brzi u gameworks naslovima i to znacajno) pa skoro sve naslove (ukljucujuci i gtaV) ganjam bez problema u 2k (VSR,ti imas DSR) bez ili sa jako malo kompromisa.ne vidim sto ti ne bi radio isto. :)

CF kako radi (ili neradi tamo gde treba) bolje da i ne postoji... nista bolje misljenje nemam ni o SLI

Sta znam, sa nekim malim kompromisom, moze da se potera i u 2K.
Ja igram sve na 60fps lock i onda mi verovatno treba malo vise snage i od grafe i proca, zbog tog minimalnog 60fps-a.
Mislim da su TitranX i 980Ti idealni za tu 2K rezoluciju.

EDIT: Procitao sam da je 2K preko DSR-a nesto malo zahtevniji od native 2K rezolucije.

Poslednja izmena:
i ja preferiram vsync (sem u suterima) i samo u nekoliko igara koje igram nije oguc bez ozbiljnijih kompromisa.mislim da taj dsr-ov overhed nije nista znacajan da nemere da se koristi.moje misljenje je da od 970 i 290x krece taj 2k segment.

Mi smo navodili hipoteticke primere. Sta bi se desilo kada bi GTX 970 imala 384 bita ili 512 bita.
U svakom slucaju nevezano za cip moze da ima i jednu i drugu memoriju.

R9290X ima blagu prednost u 4K upravo zbog 512 bita, nista vise.

P.S. 780 Ti je takodje jaca karta, uvek bila.

Eh da je babi muda :D sta mislis koliko bi GTX970 imala memorije da ima 384bita? 3GB? i jos bi joj iscurilo pola Gb sta bi joj ostalo? bila bi krs teski :d nisu u Nv inzinjeri mahniti dobro omakne im se ponekad ne komuniciraju dobro sa marketinskim timom.
Kako li je GTX780Ti jaca karta kad se svi kunete i postavljate testove sa Tp i zadnji test u UHD kaze da GTX780Ti gubi od R9 290X
Bez ljutnje samo argumentujem ;)
perfrel_3840.gif

GTX 970 i sa 384 bita moze da ima 4GB rama samo je pitanje koliko bi to zakomplikovalo stvari i koliko povecava troskove.
Nisam neki pristalica te 4K rezolucije pre svega sto to nece skoro zaziveti ali su mi ovi uzivo testovi interesantni.
Recimo ovde u BF4 se jasno vidi da je snaznija karta.

, nasao sam i ovaj

Sa druge strane moguce da si upravu jer stalno izlaze novi drajveri pa se situacija menja.

Da Tp redovno osvjezava testove novim driverima ,ovo sto si postavio su vjerovatno testovi sa starijim dirveima.. po techpowerup-u R9 290X je znatno napredovala u odnosu na GTX780Ti da li su uzrok samo driveri ili nove igre koje su dodane u test ne znam ali je cinjenica da je R9 290X zavisno od rezolucije negdje sporija negdje brza kao sto Goran kaze sve je to unutar 5% i jako jako slicno, i po meni sve sto je unutar 5% to je malte ne isto nema tu neke razlike.
Ono sto je bitno jeste cinjenica 3 Gb kod GTX780Ti i 4GB kod R9 290X vec GTA V kad se sve odvrene na 1080p trazi vise od 3Gb a kamoli na vecoj rezi recimo 1440p mozda je i ta memorija malo doprinjela da R9 290X na vecoj rezoluciji preuzima primat.

Opet ti o "ukazivanju" 2x pre toga... idi radi nesto pametnije u zivotu od vodjenja statistike jer sve da AMD ima i 2048 bita to ne menja stanje stvari ;)
Dobro kalimero... Nisi pomenuo da si primetio, nemoj se vredjas ;) sta cu da radim u zivotu moja je stvar kao sto je i tvoja sta pises i tvrdis, i da... To nece promeniti cinjenice tu se slazemo

90% amd articleova na wccftech su rumori ili rumori preneseni sa drugih sajtova [cesto kineski forumi koji ne nudi nimalo kredibilnosti].

cena oko 450 evra, kod nas kontam da ce tako biti...

Taman malo skuplja od GTX970, a verovatno i za 10-15% bolja od nje.

Mada, mozda ovi nasi precene jos vise - ipak je to 8GB karta. :d

Poslednja izmena:
kome oni misle to da prodaju meni nije jasno.pa prvi ja bi dodao za 980 non ti koliko god prezirao zelene (sto se sve cini da cu i da uradim).

Suludo velika cena ukoliko grafa bude istih performansi. Ma po svim procurelim info kolko vidim odradice oni rebrand cele 200 serije I napraviće dva il tri fury modela I idemo.

nece biti istih performansi,to se ocekuje od 390 bez x,sa x je utegnut havajac do granica.

Evo napokon proverenih cena (potvrdjene kroz nezvanicne kanale).

4feQ7yJ.png

Cene deluju prilicno dobre. Jeste da nisu doneli nista realno novo, ali makar su cene pristupacne.

Nazad
Vrh Dno