Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

ma slazem se :) nebuloza su nam cene ... ne znam sta se mi grudvamo .... ionako vecina nas kupi polovne karte kad ima padne cena ...

Ni jedna ni druga karta nisu za 4k, osim u cf/sli, to su karte za opušteno igranje u 1080p.

hebes me ...

"da ne budem lose shvacen ni jedna ni druga nisu za 4K igranje ... ali ... realno obe su vise nego dovoljne za 1080 igranje test je zanimljiv da prikaze "snagu" samog cipa"

odmah ispod sam napisao ...

i da za 1080p su savrsene ... ne vidim potrebu za jacim, ali sam pokusavao da ukazem na "snagu" e sad sto AMD nije to malo nategao ... pojma nemam ... mozda sa ovim refreshom srede nesto ... videcemo

Poslednja izmena:
Ma te cjene mogu se promjeniti na sat prije lansiranja, pisali su za Titan -x 1499$ pa na kraju spade na 999$ bez potrebe je sada o tome diskutovati dok ne bude potvrde ja stojim pri svome misljenju da 390X nece preko 400$ to bi bilo realno koliko para toliko muzike jedino da je u pitanu neki drugi chip poboljsani havaji sa 8Gb to ostavlja mogucnost da su te cjene tacne, nego jeste li vidjeli sliku pcb-a nekako mi se cini prosta naponska sekcija kao da potrosnja nije kao sto su ovde neki pominjali 350 ili 400w koliko se lupalo po forumu.
http://videocardz.com/56122/amd-radeon-r9-fury-exposed-in-new-renders
AMD-R9-FURY-vs-GTX-980-Ti-PCB-comparison-900x752.jpg

Jos ni traga ni glasa o tonga Xt chipu ja mislim i gotovo sam siguran da je ovaj Fiji XT pola tonga Xt chipa ta tonga bi mogla da bude dobar chip ukoliko se uklopi do 250$
Nv treba da popuni rupu izmedju GTX960- 970 i GTX980 - 980TI, vjerovatno cekaju AMD pa ce se i to desiti.

Treba cena dole za GTX750/Ti ili zamena (rebrand :d), i neki novi GTX960Ti izmedju one dve.

Poslednja izmena:
Jos ni traga ni glasa o tonga Xt chipu ja mislim i gotovo sam siguran da je ovaj Fiji XT pola tonga Xt chipa ta tonga bi mogla da bude dobar chip ukoliko se uklopi do 250$
Nv treba da popuni rupu izmedju GTX960- 970 i GTX980 - 980TI, vjerovatno cekaju AMD pa ce se i to desiti.

Mislim da "rupa" zimedju GTX960 i GTX970 treba da se "zakrpi", ali izmedju GTX980 i GTX980Ti nema rupe, to je 30% razlike i nema potreba "popunjavati", dok 60% razlike izmedju GTX960 i GTX970 treba resiti, recimo jednom GTX960Ti.

Nedostatak full tonga chipa (tonga XT) je tuzan. Imaju jos vecu rupu tu.
Sto se tice 390X-eva, ako su to prave cene onda su imbecili, i ko god im radi strategiju je pametan ko Steve Balmer.

Zasto bi iko za ime svega kupio 390X koji ima komparativne performanse sa 970, za 200$ vise. To je preko 70% skuplje...
Ajde, mozda ljudi koji imaju 4k ekran, ali ti koji imaju 4k ekran imaju para za 980ti/titan x. Zasto bi kupili ovu kartu za te pare. Bilo ko, nejasno totalno.
Nista ne znaci 8gb vrama kada karta ne moze da je iskoristi...

Nedostatak full tonga chipa (tonga XT) je tuzan. Imaju jos vecu rupu tu.
Sto se tice 390X-eva, ako su to prave cene onda su imbecili, i ko god im radi strategiju je pametan ko Steve Balmer.

Zasto bi iko za ime svega kupio 390X koji ima komparativne performanse sa 970, za 200$ vise. To je preko 70% skuplje...
Ajde, mozda ljudi koji imaju 4k ekran, ali ti koji imaju 4k ekran imaju para za 980ti/titan x. Zasto bi kupili ovu kartu za te pare. Bilo ko, nejasno totalno.
Nista ne znaci 8gb vrama kada karta ne moze da je iskoristi...

Mogao bi ja jos jednu 970gtx kad padne ispod 40 000 rsd, dx12 plus 8gb memorije, miran 3 godine :D

Samo vidi kako ce da puni DX12 tih ubogih 0.5gb :)

Verovatno je mislio na koji nacin ce DX12 da sabira memoriju.

Ako se bude punila prvo memorija sa prvog GPU-a pa tek onda od druge, to ce biti problem jer mozda dodje do nekih problema tih 0.5gb.

A ako se bude punila jednako tj kao threads na CPU, to ce biti odlicno i dolazice do problema tek posle 7GB popunjenog vRam-a. :)

^ Upravo tako.

Ajde molim te objasni samo kako ovo da urade... i zasto :)

Jedan je razlog sto je razlika izmedju karti preko 30%, a u prosloj generaciji imali su 4 karte na high end gpu-u unutar 30%( gtx780,780ti,titan,titan black)

Drugi razlog je sto ce obicni Fury(fiji pro) po svemu sudeci biti na pola puta izmedju 2 pomenute karte, to je jos jedan razlog zasto smatram da ce Nv izbaciti jos jednu kartu na Gm 200 chipu.
Imam utisak da cemo vidjeti 4 karte na GM 200 chipu jednu koja ce se smjestiti ispod GTX 980 ti i jos jednu kartu na Full GM 200 chipu sa zategnutim taktovima (ovo pod uslovom da Fury X bude brzi od Titana-x a izgleda da hoce)

Nema dvi portova! Uostalom šta se brinem kao da ću kupiti grafu kad izađe :)

Mogao bi ja jos jednu 970gtx kad padne ispod 40 000 rsd, dx12 plus 8gb memorije, miran 3 godine :D

To u Srbiji nema može da ide samo gore zbog povećanja kursa evra, kosmičkog zračenja i drugih nepovoljnih kretanja....pa ovde su i kartice stare po nekoliko godina sa jako sličnom cenom kada su se i prvi put pojavile...loginčno ne?

Ja ne shvatam zašto poredite 970 i buduću 390X kad stara 290X parira bez problema 970?!
390 i 390X bi trebale da se nose sa 980 i 980ti

brate borate,dakle imao si je u svojoj masini?pa kako ne uslika i provrti neki bench da vidimo kako radi,dodjavola? :)

Ma pusti Borata curi mu memorija pa nervozan :p ili je zavidan na ovi full 8 GB :D

Ma pusti Borata curi mu memorija pa nervozan :p ili je zavidan na ovi full 8 GB :D

jesam zavidan sam na 8gb, rebrand lol treci put ista graficka ??? zavidan mogu biti samo na fury ako bude bolji bar 20 %...a sto se ovoga tice za ovo im nije trebao mozak da promene ime...mozda i ja promenim ovo pravoslavno u neko drugo ime hahahha rama na primer :D

Poslednja izmena:
Znam da je ista GCN arhitektura, sto bi zli jezici rekli "rebrand" al trebala bi biti jaca od 290 a i po mogućnosti stetljivija/hladnija.
U svakom slučaju 390 i bez X bi trebala biti jaca od 970.

i nije treci ribrend havaaca vec drugi,bonaire-u i piticairn-u je treci.naravno,to ne menja cinjenicu da su preterali,narocito u tom segmentu,ali ocigledno nemaju resursa da guraju na svim frontovima.

Znam da je ista GCN arhitektura, sto bi zli jezici rekli "rebrand" al trebala bi biti jaca od 290 a i po mogućnosti stetljivija/hladnija.
U svakom slučaju 390 i bez X bi trebala biti jaca od 970.

Da, da. To ce sigurno biti. Pored 8gb rama i povisenih taktova. Ono ipak, sve je moguce na papiru.
Nije iskljuceno da AMD objavi neke nerealne specifikacije a da to u stvarnosti ne bude tako sto svaka logika i zakoni nalazu da ce biti.

Taj nategnuti rebrend ne moze da bude ni stedljiviji a ni hladniji od R9290/R9290X.
Nego jel neko video kako izgleda referentna karta ili ce za tu seriju biti nereferentne?
Nereferentne ce ohladiti cip i smanjiti buku, to je sigurno.

Koliko ce da pariraju 970/980?

Ako su taktovi onakvi kakvi su receni da ce biti tesko da ce se tu znantno nesto promeniti.
GTX970 ume poprilicno da napravi razliku u pojedinim igrama u odnosu na R9290X.
Imas na tubetu video snimke pa pogledaj sam a jos kad se overklokuju tu svaka R9290X gubi znatno.
Trulo je sto ne odradise nesto novo. Steta.

Postoji li neko ko nije? Danas marketing sve pokriva.

Ja sam mislio npr. stave specifikaciju od 300w potrosnju a karta sigurno trosi vise.
Fizicki mora da trosi vise i samim tim vise i da se greje. Na to sam mislio.

Stavi ampermetar na PCIE priključak i uračunaj efikasnost VRM-a na karti i otvori nam oči.

inace je amd poznat po laganju kupcima.

Stavice 8 gB RADICE KAO 7 :d :d
malo je cudno zaista ako imaju chip od 4096sp zasto izbacaju rebrand hawajca, nesto tu ne stima po meni ili fiji nema one specifikacije ili hawaii nije rebrand bice neko iznenadjene samo pozitivno ili negativno vidit cemo.

Nazad
Vrh Dno