B-ZiGER
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.08.2007
- Poena
- 379
Dalje govorite o propasti vec 5god, pa dajte okanite se vise ti glupi prica, firma koja proda 22M primjeraka chipa za konzole ne moze nikako da propadne ko ce da pravi chipove za PS4 i MS konzolu? mozda Nvidija? cime? imaju li konkurenciju na polju konzola?
Gotovo da imaju zagarantovanu i narednu generaciju konzola sa te strane im se smjesi svjetla buducnost, na polju Pc Gaminga u najmanju ruku Fiji ce biti konkurent Gm200 chip-u +/- 5% nema tu jasnog pobjednika, jedino gdje AMD zaista lose stoji jeste CPu segment tu je Intel odmakao daleko i moze jos da odmakne svjetlosnu godinu ispred AMD-a.
Da je Amd napravio 295x2 u sigle chipu ili ti 5632 shaders-a tako bi kapiram dobili 980Ti lagano.Baš čudno da nisu otišli na tu varijantu nekako je to trend unazad bio, vrv zbog proizvodnog procesa.
Pogledajte prilog 171619
najveći GPU čip sa dimenzijama od 50 mm x 50 mm
Konzole ih ne cupaju nista specijalno, tu su marginalne zarade, mislim da to nije dovoljno da ih odrzava u zivotu.
sta se ne racuna tako??? Amd sam kaze 322gb/s za 290x i 640gb/s za Fury.290x je 512bitna kartaa koliko sam pratio na HBMu se ne racuna bas tako kao sto si napisao
ah da ... i memorija ce biti tik uz cip ... vodeno hladjenje ce biti nikad lakse .... jedna povrsina i to je to
da ne bude da se svadjam po forumu,samo cu reci da gresis.
5 fps ??? HBM ja ocekivo bar 30 % brze ???
pali goldi masu, ako ne bude 20 % brze od titana to je cist kolaps...
Skrenuli su s uma ako su ovo prave cene.
sta se ne racuna tako??? Amd sam kaze 322gb/s za 290x i 640gb/s za Fury.
ne vidim nikakav probelm sa cenama ? sto jel treba 390x da bude 250e da bi bila dobra cena ? ok ... mozda su trebali da je zacene na 400$ i tako postanu konkurentniji Nvidii ali ni ovako nije strasno 8GB 290x karta je do skoro kostala 550$ + sad je na 430$ verovanto su trebali da se zaustave na 430$ ali ... sta sad uvek mozete da kupite 970![]()
390X nece biti brzi od GTX 980 jer je 290x vec poprilicno nategnut. Tako da ne smeju da ga (za)cene na 500$, jer ne mogu da nadoknade losije termalne karakteristike sa (nepotrebno) velikim VRAMom pa da kazu da karta vredi te pare.
prvo nigde nisam pominjao 980nego 970 sa njim se takice koliko vidim ....
Takmice se sa kartom od 300$ sa kartom od 500$? Ok... :/
evo zanimljiv test ... 290x 4gb i 8gb verzije vs 970 u 4k 290x sa 8gb radi bolje .. sudeci po testu, e sad ... jos malo dotegnuta verzija ... ce raditi jos bolje ... i neminovno biti malkice bolja kupovina za ljude koji nisu naklonjeni nvidii zbog raznih "benefita".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari