Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Nema svrhe ni kupovati te karte, pogotovo ne dve :D
1680 i 1920 su apsolutni vladari u rezoluciji koja se koristi, a kome oni prikazuju 4k samo oni znaju.
Ja već imam duže vreme 1440p monitor, a planiram neki 4K u sledećih par godina, čim se pojave kod nas za neku prihvatljivu cifru.
Brzo će 4K da zameni 1080p, to će masno da poguraju proizvođači televizora, jer im je to jako bitan sledeći kec za prodaju novih aprata.

meni 6850 radi sasvim fino na ovom LC poweru... planiram 270x koja kontam da ide do 50w vise od 6850 i sad se bas pitam da li ce to raditi kako treba... nesto mislim i nadam se da hoce, ne daje mi se jos para za napajanje...

I ja imam 6850 i savrseno radi sa sadasnjim napajanjem,ali ne znam kako bi sa R9 280x i nekim haskijem i5 koje nameravam da kupim za koji mesec...

Btw mislim da je R9 280x vise ulog za buducnost od 270x pre svega zbog 1 gb memorije vise....ali ostaje pitanje koliko ce biti skuplja za neki mesec kada se slegnu cene...

bbnpurl.png

:D :D :D

Jos samo kada bi EA igre bile na Steamu. :) Al ok, ovakav pristup oko Mantle-a je ono sto nam treba, da veliki engineovi [UE3, UE4, Cry, Source 1/2,...] to ubace jednom, i onda da podrska stoji sve do sledece verzije Mantle-a.

I ja imam 6850 i savrseno radi sa sadasnjim napajanjem,ali ne znam kako bi sa R9 280x i nekim haskijem i5 koje nameravam da kupim za koji mesec...

Btw mislim da je R9 280x vise ulog za buducnost od 270x pre svega zbog 1 gb memorije vise....ali ostaje pitanje koliko ce biti skuplja za neki mesec kada se slegnu cene...
isao bih ja na 280x, al mi je nekako mnogo da dajem 200e preko ove kad je prodam... 270x mi je nekako bas po meri i po ceni i po performansama... i ovako sam dugo merkao 7870, tako da :D

Imam jedno pitanje posto mi nije najjasnije...

Ako sam dobro shvatio "Mantle" menja "Directx" i nudi bolje performanse, da li ce i NVIDIA da bude u mogucnosti da podrzi to kao sto danas i jedni i drugi podrzavaju DX ili... :(

Nema šanse da Nvidija podrži Mantle jer je u pitanju AMD-ov low level API samo za grafike sa GCN arhitekturom (u prevodu čak ni starije AMD-ove grafike nisu podržane).

Ja već imam duže vreme 1440p monitor, a planiram neki 4K u sledećih par godina, čim se pojave kod nas za neku prihvatljivu cifru.
Brzo će 4K da zameni 1080p, to će masno da poguraju proizvođači televizora, jer im je to jako bitan sledeći kec za prodaju novih aprata.

Za ljude kao sto si ti su ove high end grafike i napravljene.
Medjutim vecina je i dalje na 1080p, a 4k cu da razmatram kada bude bio 200e IPS monitor, a to nece biti jos 3 do 4 godine.
Za 3 godine koju god grafiku sada da kupis bice zastarela.

Toliko o tome da je ubica Titana izgleda AMD cilja na 780ku ;)

Mozda po ceni cilja na 780, a performanse da budu izmedju titana i 780. Dok ne izadju validni testovi nista ne verujem i tek onda moze da se donese neki sud.

AMD cilja cjenom na GTX780, performansama udara na TITAN, pa ne bi nvidia najavljivala GTX780Ti da se obicna GTX780 moze nositi sa R9 290X.
Sacekajmo testove po svim najavama u toku ove sedmice sve ce se znati ;)

Kakve adute da pokaze? Poenta je samo u performansama, a iz AMD-a su rekli da ne rade toliki posao zbog 2-3%. Znaci, vjerovatno ce donijeti do nekih 20% na sadasnje performanse, sto bi bilo odlicno.

ma mogu da pricaju koiko hoce o mantile tehnologiji, dok ne vidim kako se stvarno ponasa i kolika su pobolsanja necu nikome da verujem :p
sad me samo zanimaju cene i performanse od 290 i 290x

€479
http://xtreme.metacomp.de/Shop/DE/Product/Details/3482/1361381/false/

Chip: Hawaii Pro • Chiptakt: 800MHz, Boost: 947MHz • Speicher: 4GB GDDR5, 1250MHz, 512bit, 320GB/s • Shader-Einheiten/TMUs/ROPs: 2560/160/64 • Rechenleistung: 4096GFLOPS (Single), 1024GFLOPS (Double) • Fertigung: 28nm • Leistungsaufnahme: keine Angabe (TDP), keine Angabe (Leerlauf), 3W (ZeroCore-Power) • DirectX: 11.2 • OpenGL: 4.3 • OpenCL: 1.2 • Shader Modell: 5.0 • Schnittstelle: PCIe 3.0 x16 • Bauweise: Dual-Slot • Kühlung: 1x Radial-Lüfter, Referenzdesign • Anschlüsse: 2x DVI, HDMI 1.4a, DisplayPort 1.2 • Externe Stromversorgung: 1x 8-Pin PCIe, 1x 6-Pin PCIe • Abmessungen: 274x38mm • Besonderheiten: AMD TrueAudio, AMD Eyefinity, integrierter 7.1 HD Audiocontroller, unterstützt 4-Way CrossFireX • Herstellergarantie: keine Angabe

MSI R9 290X 4096MB GDDR5

Mada nema na stanju ali cena je tu :d

http://shop.ba-computer.at/catalog/product/view/id/977076

Chip: Hawaii XT • Chiptakt: 800MHz, Boost: 1000MHz • Speicher: 4GB GDDR5, 1250MHz, 512bit, 320GB/s • Shader-Einheiten/TMUs/ROPs: 2816/176/64 • Rechenleistung: 4506GFLOPS (Single), 1126GFLOPS (Double) • Fertigung: 28nm • Leistungsaufnahme: 250W (TDP), keine Angabe (Leerlauf), 3W (ZeroCore-Power) • DirectX: 11.2 • OpenGL: 4.3 • OpenCL: 1.2 • Shader Modell: 5.0 • Schnittstelle: PCIe 3.0 x16 • Bauweise: Dual-Slot • Kühlung: 1x Radial-Lüfter, Referenzdesign • Anschlüsse: 2x DVI, HDMI 1.4a, DisplayPort 1.2 • Externe Stromversorgung: 1x 8-Pin PCIe, 1x 6-Pin PCIe • Abmessungen: 274x38mm • Besonderheiten: AMD TrueAudio, AMD Eyefinity, integrierter 7.1 HD Audiocontroller, unterstützt 4-Way CrossFireX • Herstellergarantie: keine Angabe

Poslednja izmena:
Nema se sta pominjati na zvanicnim slajdovima pisalo je 5,6 TFLOPs ne znam otkuda te informacije kupite..
Po svemu sudeci u 3dmark11 i firestrike testu ima po 1000 poena vise u odnosu na TITAn nije malo vidicemo kako su optimizovali igre.
Na papiru izgleda sila!!!

Poslednja izmena:
4.5 / 800 mhz * 1000 mhz = 5.6

5.6 tflops na boost kloku?

Pa valjda je 1000mhz pravi takt na 800 spusta bas kad prigusti...
1000mhz valjda u igrama to je konstantno, bra bi trebalo da je tako vidicemo za 2 dana :D

Ocigledno ni prodavci neznaju taktu radi :d

Takt je takt :) Covek ima 7970dc2 i bucna mu je kaze da ga izldjuju ventilatori i po forumima ima "neki koji se zale na isti problem" meni je ono..doduse malo jeste :) ako sad uzme neku (...) treba svoju staru da mi da po povoljnoj ceni :D

Poslednja izmena:
Koliko para toliko i muzike jeste matrix bolji nema price, ali 70€ nije malo.
Vjerovatno je ta PC R9 280X najlosija dok je matrix najbolji, ali opet 70€ nije mala razlika...
Nek uzme matrix :d

Koliko para toliko i muzike jeste matrix bolji nema price, ali 70€ nije malo.
Vjerovatno je ta PC R9 280X najlosija dok je matrix najbolji, ali opet 70€ nije mala razlika...
Nek uzme matrix :d

Ma covek lud za medlju Francuz:D Fotograf sta da ocekujes,ptice mu nisu "bucne" ventilatori jesu :) Mogu da se kladim da ce uzme neku sestu,nego eto opet da mu prenesem mislenje svojih.I ako se dogovorimo za njegovu staru do 150e ja heepy;)

Nazad
Vrh Dno