Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Sto toliko prasine oko 280x cist rebrand 7970-ke... cekajte 290x

Nikad ove turbine nisu mogle da ohlade karte, tako da cekamo neref. siguran sam da je temp na firu tacna, nadam se da nece da stavljaju ove tanusne kao na 280X. Mnogo ih volim sto su stavili ne jedan nego dva stikera na srafove za kuler da se ne skida i menja pasta ili ne daj boze potopi

70 stepeni u metrou je ok za referentno hladjnje :)

Poslednja izmena:
Bitne su performanse/cjena izace karte od asusa, MSI giga i drugi partnera sa boljim hladjenjima bitno je sta karta moze na polju performansi i kolika ce cjena biti.
Pogledajte prilog 125915
Pogledajte prilog 125916

Ne vjerujem da ovo Titan moze sustici na zraku.
Ako su rezultati vjerodostojni ovo je TITAN KILER :d

Hm..necu reci da je test fejkcina ali nesto mi ovde smrdi, tacnije CPU score mi ne stima, po CPU-Z testirano je na [email protected]. Pitanje: a otkud mrtvom haswell-u physix score od 12171? Mnogo je kume:D
Ja ne mogu izvuci ni 10k i to sa memorijom na 2400, na 4.4GHz izvlacim sa hasetom tacno 9876:
3dm114.4.jpg

Ne kazem da je test za grafiku kesa, ali ako je friziran skor za CPU, ja bih sa rezervom uzeo i isti za GPU.

Da sacekamo mi lepo prave testove ipak.

Sto se tice cpu scora ja imam oko ~11200 sa SB na 4.7 tako da sta znam. Bilo bi lepo da je ovo tacno jer su ovo ubitacne performanse za single gpu i ono sto je lepo videti je znacajan dobitak u odnosu na predhodnu genertaciju, napokon...

Hm..necu reci da je test fejkcina ali nesto mi ovde smrdi, tacnije CPU score mi ne stima, po CPU-Z testirano je na [email protected]. Pitanje: a otkud mrtvom haswell-u physix score od 12171? Mnogo je kume:D
Ja ne mogu izvuci ni 10k i to sa memorijom na 2400, na 4.4GHz izvlacim sa hasetom tacno 9876:
Pogledajte prilog 125950

Ne kazem da je test za grafiku kesa, ali ako je friziran skor za CPU, ja bih sa rezervom uzeo i isti za GPU.

Da sacekamo mi lepo prave testove ipak.

Kume cini mi se da moze i7 4770K na 4.5ghz da ima ovakav physic score pogledaj direktno poredjenje.
3dmark11 TITAN.jpeg
3dmark 11.jpg
Znaci i TITAN I R9 290X kloknuti su po 100mhz za gpu, za memoriju 200mhz.
Procesori su na 4.5ghz moguce da na PT I CT utice i verzija 3dmarka najbitniji je GPU score..
Kod tebe je nesto mali physic score, ali ako se gleda kompletan skor u odnosu na tahiti drasticno ubrzanje ;)

Sto li je ovolika razlika u cpu voltazama? Sve u svemu mislim da je validan rez.

285797.jpg
Sapphire R9 280X 3GB

285802.jpg
Club 3D R9 280X Royal Queen 3GB

286002.jpg
Gigabyte R9 280X OC 3GB

285976.jpg
Asus R9 280X DirectCU II TOP 3GB

285978.jpg
Asus R9 270X DirectCU II TOP 2GB

Poslednja izmena:
Dobar i los primjerak haseta :D
Ja mislim da je skor validan i zaista je ogroman napredak u odnosu na tahiti, vidicemo jos u igrama, ali mislim na visokim rezolucijama i tamo gdje je bitan mem. protok kidace R9 290X

Pa ocigledno je da su cilj visoke rezolucije jer niko vise i ne testira 1080p ( a trebalo bi jer je najzastupljenija rez ) medjutim, nema svrhe testirati na manjim jer su overkill i AMD i nVidia flagship karte, nema svrhe :)

Nema svrhe ni kupovati te karte, pogotovo ne dve :D
1680 i 1920 su apsolutni vladari u rezoluciji koja se koristi, a kome oni prikazuju 4k samo oni znaju.

Pa ocigledno je da su cilj visoke rezolucije jer niko vise i ne testira 1080p ( a trebalo bi jer je najzastupljenija rez ) medjutim, nema svrhe testirati na manjim jer su overkill i AMD i nVidia flagship karte, nema svrhe :)

Ocigledno ove karte su za rezoluciju vecu od 1080p (mada je 1080p najbitnija za 90% gamera), na vecim rezolucijama kao 1440 1600p pokazace pravu snagu sto zbog samog chipa tako i zbog sire magistrale i velikog mem. protoka.
Slazem se da su overkill i titan i ova R9 290X za 1080p
Evo i 3dmark11 na def taktu.
3dmark 11 R9 290X def.jpg
3dmark11 TITAN def.png
Cini mi se da je u odnosu na TAHITI XT ( R9 280X ili HD7970) povecanje oko 40% mozda i vise (govorim o gpu scoru)
Impresivno je u istom proizvdnom procesu povecati ovako performanse.
U odnosu na TITAN 10% veci gpu score u 3dmark11 testu.

Poslednja izmena:
Meni idu na nerve sa rebrendiranim modelima, samo prave konfuziju.

R9 290X nece biti overkill cim stignu nextgen multiplatform igre. For a while dobijacemo currentgen up-portove kojima je nazad posveceno malo paznje zbog nextgen verzija igre.

Dok ne izadju next gen igre izacice i bolji gpu ... gpu je jedna od stavki na kompu koja najbrze zastareva ... tj sa gpu nema future proofinga tako da je najbolje uzimati po potrebi i ne trositi pare. Za 1080p uzmes 270x/280x danas i igras 99.9% igara sve na max u 1080p. Za god i po uzimes za 200e novi gpu koji ce da bude jaci od 290x i ne samo sto ukupno gledano prodjes jeftinije nego imas i moderan gpu koji ce gotovor sigurno da manje trosi i da se manje zagreva.

Poslednja izmena:
R9 290X nece biti overkill cim stignu nextgen multiplatform igre. For a while dobijacemo currentgen up-portove kojima je nazad posveceno malo paznje zbog nextgen verzija igre.

Tarzan serbiš :D

da li se zna kakvo je potrebno napajanje (tj koje minimalne snage) za R9 270x i 280x kartice?

au,solidna(najblaze receno) potrosnja....koliko sam shvatio,ostale komponente se ne racunaju u tom testu.....

verovatno misle na PRAVIH 500-550W.....sto znaci,neophodno je imati neko napajanje sa SRPSKOG trzista koje je deklarisano bar na 600-700W.....mislim,ko hoce da je siguran i da ne rizkuje sa nekim,manje ili vise,kung-fu napajanjem...

au,solidna(najblaze receno) potrosnja....koliko sam shvatio,ostale komponente se ne racunaju u tom testu.....

verovatno misle na PRAVIH 500-550W.....sto znaci,neophodno je imati neko napajanje sa SRPSKOG trzista koje je deklarisano bar na 600-700W.....mislim,ko hoce da je siguran i da ne rizkuje sa nekim,manje ili vise,kung-fu napajanjem...

Pa ne znam ko bi uzimao kartu od 200-300 evra i kung fu napajanje od 20-30 evra, naravno da misle na pravih 500W.

Naravno da se računaju ostale komponente, to je potrošnja celog sistema sa tom kartom unutra. Uzmeš neki TT Smart Modular od 630W i pevaš. To je nekih 6500 dinara. Mada verujem da bi radilo dobro i sa 530W ali je samo hiljadu manje ako ti to nešto znači.

pa bilo je dosta reci o tome da i neka firmiranija napajanja (npr cooler master,lc power) na nekim svojim (obicno jeftinijim) modelima nemaju bas najrealnije podatke sto se tice snage u W.....npr deklarisani da imaju 600W,a u praksi jedva ima 500W,itd,itd......

a kung fu skalamerije od 30 eura i ne racunam....(mada,paradoksalno,neki ljudi u Srbiji i sa takvim napajanjima teraju snaznije i novije komponente...dokle ce,nemam pojma)

Naravno da se računaju ostale komponente, to je potrošnja celog sistema sa tom kartom unutra.

cek,na ovom sajtu

http://www.guru3d.com/articles_pages/radeon_r7_260x_r9_270x_280x_review_benchmarks,10.html

npr za R9 280x karticu stoji:

Power consumption AMD Radeon R9-280X

System in IDLE = 119W
System Wattage with GPU in FULL Stress = 350W
Difference (GPU load) = 231W
Add average IDLE wattage ~10W
Subjective obtained GPU power consumption = ~ 241 Watts

a pre toga je naglaseno

We'll be calculating the GPU power consumption here, not the total PC power consumption.

ja sam shvatio da SAMO 280x kartica pod najvecim mogucim opterecenjem povuce 350w,a kao Subjective obtained GPU power consumption je 241 W

e sad,na tu potrosnju treba dodati i potrosnju CPU-a,pre svega,i ostale komponente.....jos ako je CPU ili GPU klokovan,potrosnja raste...

Pogrešno si shvatio. Kartica troši do 250W na default setovanjima. Ako ima 2x8pin konektore onda možda i dobaci do tih 350W ako je klokuješ kao životinju. Ako ima 6 i 8 pinske konektore onda ne može povući 350W ni u teoriji.

meni 6850 radi sasvim fino na ovom LC poweru... planiram 270x koja kontam da ide do 50w vise od 6850 i sad se bas pitam da li ce to raditi kako treba... nesto mislim i nadam se da hoce, ne daje mi se jos para za napajanje...

Moja radeonka 5850 Pow.col me gasila na sa ovim banana pros na 4.4 i to overdive voltaza oko ispod 1.3 na ovom napajnju http://www.bequiet.com/de/powersupply/38 sa kat.
na full
@Nikornla-270x je 180w znaci stavi jos 50w..Lc neznam koji imas idi gledaj koliko ti daje na na 12w/a i gledaj deficijent-koliko moze da isporuci u startu i to ti je to

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno