Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

@goldi bios mu je G77 temp su sad ove na 1090/1700 na 65% vent ali samo 665 KHs

kopanjeMSI280X.jpg

Poslednja izmena:
@goldi bios mu je G77 temp su sad ove na 1090/1700 na 65% vent ali samo 665 KHs

Pogledajte prilog 125860

Hvala za info vrlo korisna informacija u moru ne korisni ;)
Ovo si ti sredio zestoko odlicne temperature, malo daje pri tim taktovima, probaj se igrati sa taktovima dok poleti preko 700 kh/s, zanimljivo gpu_z je prikazuje kao HD7970 :D koje drivere koristis jesi li ove nove 13.11 beta?

Ma ja mislim da su jedine razlike u kartama kako su podesene latencije mem. u biosima za ovu vazi da moze da ide ladno do 1750 za mem ali je vrlo vrv da su latencije opustene pa zato kaslje u kopanju ali za igrice otkida. Nekada su mogle u ATI toolu da se steluju latencije dok ne pocne da baca artifakte i onda tako prepravis bios.

Moguce i to... po tvom iskustvu reklo bi se da je za igre ta MSI GAMING R9 280X odlicna, sa zamjerkom na tu fabricku pastu, moze li se zamjeniti pasta da se ne primjeti, mislim na garanciju?

Stavili su stiker na jedan sraf tako da ako to gledaju nema sanse da se ne vidi da je menjana pasta ili kuler ici ce ona iduce nedelje u podmornicu kao i sve druge tako da cu jos malo da je silujem sa igricama evo sta baca na LIVADI sa drajverima 21.11 i njihovom pastom

R280X1150_1700.jpg

Poslednja izmena:
Stavili su stiker na jedan sraf tako da ako to gledaju nema sanse da se ne vidi da je menjana pasta ili kuler ici ce ona iduce nedelje u podmornicu kao i sve druge tako da cu jos malo da je silujem sa igricama evo sta baca na LIVADI sa drajverima 21.11 i njihovom pastom

Pogledajte prilog 125877

Koliko daje na Heavenu 4 ? Jesi li to pustao, ako nisi aj pls pusti bas me zanima koliko daje na vazduhu. Tnx

Asus

Da li neko zna kad ce stici Asus R9 280X DCII???

Fabrička verzija Asusa stiže kad i AMD-ova verzija, a overklokovane verzije od većine proizvođača stižu negde krajem novembra-početkom decembra(zavisno od firme do firme). To treba da ti da okvirnu sliku šta i kada da očekuješ.

Pitao je za R9 280X, a ne za 290X. ;)

@batat,

Mislim da to niko ne zna jer sam sve moguce zvao, svi vicu sledece nedelje, vec 3 nedelje. :D Ali trebalo bi do kraja meseca da budu na policama.

Da se nisi zeznuo goldi, po testu koji si okacio Asus je predzadnji po temperaturi ali jeste prvi po buci. Pre bih rekao da je HIS objasnio, ima 5-6C manje od Asusa, i od 0.1 do 0.9DB vise.

MSI i Safir najgori po tom kriterijumu, Gigabyte se dobro pokazao, znaci ko kupuje kod nas, ili GB ili Asus.

Poslednja izmena:
Da se nisi zeznuo goldi, po testu koji si okacio Asus je predzadnji po temperaturi ali jeste prvi po buci. Pre bih rekao da je HIS objasnio, ima 5-6C manje od Asusa, i od 0.1 do 0.9DB vise.

MSI i Safir najgori po tom kriterijumu, Gigabyte se dobro pokazao, znaci ko kupuje kod nas, ili GB ili Asus.

Nisam se zeznuo uzeo sam odma HIs u razmisljanje, ali nazalost ne uvozi se tako da u startu otpada, ovo sto stize na trziste asus je najbolji, MSI, sapphire lose skroz po ovome testu.

@ Zexx moram da je izvadim iz rudnika

Sve sam vam rekao u postu gore MSI je OK kad se uradi ovo sto sam rekao postavi vent iz AB ili TRIXX ili novi bios. Po meni svi proizvodjaci su isli na to da se karte strpaju u dva slota zbog CF jer 2x280X je 600e u ceni 290X a vrv brze od nje

Koliko vidim GPU score je 4200 ?

Ovde sam nasao da su testirali GPU score pa moze da se uporedi:

3dmark11-e.png

Sva sreca pa ne igramo Furmark.

mislim da ce tu ipak morati neko nereferentno hladjenje za opusteno igranje... preterano je ovih 90C+ imo.

Asus stiže krajem sledeće nedelje ili početkom naredne. Dakle nekoliko dana pre kraja meseca. Rezervisao sam primerak pa ću javiti kad mi stigne.

U 3dmark 11 i firestrike testu zgazi titana ne moze titan izbacit ovaj skor.
I dalje mi je sve sumnjivo ocito da GPU-z baguje...

@Uruk
Temperature su sasvim OK, pogledaj Metro. ;)
3DMark — 52 °C
3DMark + OC — 55 °C
Metro 2033 — 70 °C
AMD je verovatno hteo da smanji buku ventilatora da bi mogao da iole parira nVidijinom kuleru, pa otud i temp. u Furmarku.

Bitne su performanse/cjena izace karte od asusa, MSI giga i drugi partnera sa boljim hladjenjima bitno je sta karta moze na polju performansi i kolika ce cjena biti.
Firestrike-Extreme.jpg
3dmark 11.jpg

Ne vjerujem da ovo Titan moze sustici na zraku.
Ako su rezultati vjerodostojni ovo je TITAN KILER :d

Bitne su performanse/cjena izace karte od asusa, MSI giga i drugi partnera sa boljim hladjenjima bitno je sta karta moze na polju performansi i kolika ce cjena biti.

naravno, nego ovo referentno resenje ... mozda je vreme da smisle nesto novo ako su ove temperature.

U 3dmark 11 i firestrike testu zgazi titana ne moze titan izbacit ovaj skor.
I dalje mi je sve sumnjivo ocito da GPU-z baguje...

Gde vidis gazenje Titana? Ja vidim da na default-u baca 4200 slicno kao GTX 780.

AMD Radeon R7 250 koju graficku menja iz 7-serije???

Nikad ove turbine nisu mogle da ohlade karte, tako da cekamo neref. siguran sam da je temp na firu tacna, nadam se da nece da stavljaju ove tanusne kao na 280X. Mnogo ih volim sto su stavili ne jedan nego dva stikera na srafove za kuler da se ne skida i menja pasta ili ne daj boze potopi

Poslednja izmena:
Vrh Dno