Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Da, meni je nešto amlo radilo u pozadini, Firefox nekoliko tabova, na drugom monitoru Ryzen Master i Radeon SW da pratim šta se događa ali ništa grafički zahtevno

Najbolje da pogasiš sve da bi uporedni testovi sa drugima imali smisla.

Ne verujem da je uticalo mnogo, 1% zauzetost pre testa.

Sa kojim programom najbolje obrisati drivere stare kako bi se novi instalirali?Znam da je ovde pominjano ali nemam pojma na kojoj strani?

^ DDU, display driver uninstaller

Da li koristite DDU kada prosto izađe nova verzija AMD drajvera, ili idete na sam instaler drajvera (uz možda uključenu onu opciju "factory reset", ili čak i bez nje)?

Graficka mi se stalno penje na 100C, u pitanju je nova MSI Dual RX 6700 XT kartica. Kako da je ogranicim da ne ide preko tipa 80C? Ne trebaju mi te performanse...
1677225618290.png
Afterburner mi omogucava da promenim core clock, voltazu i fan speed, ali ne mogu da mu postavim temp limit ili power limit.

Da li je oduvijek išla na 100C?
Za početak drži uključen V-Sync, ako ti je monitor 60Hz, da ne renderuje više od 60 fps jer i nema potrebe.

Da li je oduvijek išla na 100C?
Za početak drži uključen V-Sync, ako ti je monitor 60Hz, da ne renderuje više od 60 fps jer i nema potrebe.
Pretpostavljam da nisi video, napisao sam da je nova grafa, tako da ne bi trebalo da bude ikakvih problema. Da, V-Sync resava trenutno problem jer onda usage nikada ne ide preko 50%, ali bih svakako zeleo da ogranicim temperaturu ako je moguce.

100C hotspot ili edge temp? Imas u samom drajveru opciju za power limit i Radeon Chill.

Pretpostavljam da nisi video, napisao sam da je nova grafa, tako da ne bi trebalo da bude ikakvih problema. Da, V-Sync resava trenutno problem jer onda usage nikada ne ide preko 50%, ali bih svakako zeleo da ogranicim temperaturu ako je moguce.
Čudno da ide na 100c pod full opterećenjem, možda imaš neki problem. Da je do 80c je nekako i ok ali je ovo bas visoka temperatura.

Čudno da ide na 100c pod full opterećenjem, možda imaš neki problem. Da je do 80c je nekako i ok ali je ovo bas visoka temperatura.
110C je max i "normalno" za hotspot. Problem je ako je razlika izmedju edge i hotspot veca od 30C.

Da li koristite DDU kada prosto izađe nova verzija AMD drajvera, ili idete na sam instaler drajvera (uz možda uključenu onu opciju "factory reset", ili čak i bez nje)?
Full install uz Factory Reset opciju. Retko kada sam koristio DDU, bilo da je nVidia ili AMD u pitanju.

Ima opcija u Radeon software installeru da obriše stare drajvere pre instaliranja novih. Radi sasvim dobro u skorašnje vreme. Unisnstalira stare prvo rebutije pa tek onda instalira nove i neda windowsima da ubaci svoje. Ima i opcija da sačuva settings ili ne. Praktično isto kao i DDU.
Imaš i ovo
Valjda AMD bolje poznaje svoje proizvode i drajvere.

Upravo sam takve odgovore i očekivao, tako sam radio i na GTX, pa ću tako i sada na AMD, samo njihov instaler uz opciju da prethodno sam potpuno ukloni stare drajvere. I ja računam da oni znaju gdje šta treba da uklone.

110C je max i "normalno" za hotspot. Problem je ako je razlika izmedju edge i hotspot veca od 30C.
Nije naveo ili nisam video gde mu je temperatura 100c, da li GPU ili je hotspot. Ako je hotspot onda kako si naveo može da se smatra na neki način “normalno”

I već metnuo na doboš.
Ah ti testovi...

Što bi Cile rekao u "Kenguru"....🥹🥹🥹🥹
"to je jače od mene" 🙂🙂👌👌
Sad mi je srce "k'o lumbalon" 🤣🤣
Samo uninstall,bocno,skinuo,update,test i cepaj 🙂🙂🙂
Definitivno,kao što sam i rekao,nije za mene AMD da se ne lažemo 🙄

Prilozi

• 20230224_141821.jpg
    20230224_141821.jpg
    288.1 KB · Pregleda: 61
  • 20230224_134840.jpg
    20230224_134840.jpg
    382.5 KB · Pregleda: 70
Koga zanima više detalja o arhitekturi

Posto sam od skoro uzeo Sapphire RX6600XT Pulse.Zanima me koju temp da pratim? Posto mi hotspot ide do 80 max kada sam u igrama a GPU temp ide do 60-65 maximalno.Pa me zanima koju temp da pratim.Inace konfa je tu iz potpisa sve.Moj skor sve difolt nista cackano nije

Prilozi

• Superposition_Benchmark_v1.1_5563_1677323020.png
    Superposition_Benchmark_v1.1_5563_1677323020.png
    604.2 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Posto sam od skoro uzeo Sapphire RX6600XT Pulse.Zanima me koju temp da pratim? Posto mi hotspot ide do 80 max kada sam u igrama a GPU temp ide do 60-65 maximalno.Pa me zanima koju temp da pratim.Inace konfa je tu iz potpisa sve.Moj skor sve difolt nista cackano nije
Elem, javi kako si zadovoljan sa GRAF. Imamo isti KOMP, samo sto ja jos ovu vozim RX570...Jos je dobra iskljucivo zahvaljujuci FSR... No blizi se vreme kada je treba menjati, izbor pravi jeste 6600XT... Samo jos razmisljam da li je pametno dodati malo za 6700 ili 3070\3080, na ovaj nas procesor :unsure: Doduse mene i napajanje maalo ogranicava - da ne idem dalje i jace od ovih nabrojanih...

Nisam znao za taj HotSpot pa sam sada na Red Devil 6700XT pustio Satisfactory koji ovih dana igram bez V-Sync, GPU usage je otišao na 97-98%, nakon koji sat igranja HotSpot je bio na stabilnih 82 C, GPU je bio na 58 C, ventilator na GPU je bio na samo 31% a potrošnja oko 204 W. Sa tim je renderovao 100 - 120 fps na 1440p.

Veoma sam zadovoljan, u odnosu na GTX 970 koji je sa 97% davao oko 32 fps, i pri tome je bio dosta bučan, ovaj 6700XT ne čujem ni kad radi ovako na 97% (pri tome mi je kućište trenutno otvoreno).

Elem, javi kako si zadovoljan sa GRAF. Imamo isti KOMP, samo sto ja jos ovu vozim RX570...Jos je dobra iskljucivo zahvaljujuci FSR... No blizi se vreme kada je treba menjati, izbor pravi jeste 6600XT... Samo jos razmisljam da li je pametno dodati malo za 6700 ili 3070\3080, na ovaj nas procesor :unsure: Doduse mene i napajanje maalo ogranicava - da ne idem dalje i jace od ovih nabrojanih...
Pazi imam je nekih 4 dana igram Metro light redux, bright memory infinite..Nemam zamereke za grafu..Inace i ja sam prodao drugaru rx570 sa 8gb i dodao uzeo ovu polovnu nasao dobru cenu i ocuvana grafika...Hteoh 3060 ali preskupe su mi bile, pa sam naisao na 6600XT top cena i ekstra grafa, jos nisam stigao malo duze da se igram da vidim kako se ponasa itd.

Normalno je, malo visoko ali nista alarmantno u zavisnosti od ambijentalne temp i brzine ventilatora.

110 stepeni nije normalno. Ne u smislu da će vam se nešto pokvariti ali je to maksimalna temperatura na kojoj će vam karta ići u throttle. Nema potrebe da je vozite na maksimalnoj temperaturi, ako ništa onda zbog smanjenih performansi koje će neminovno da isporučuje.
Poradite na protoku svežeg vazduha u kućištu. Ni ventilatori na grafičkoj nisu nešto specijalno efikasni ako treba da hlade karticu vazduhom koji je već vruć.
Uradite malo i undervolt-a. Ja imam 6900 XT kartu i to OC verziju koja je pojačana u svemu pa mi hotspot pri najjačem opterećenju ne prelazi 92-93 stepena.
Odnosno, generalno rečeno, potrošite malo vremena da optimizaciju svog računara, isplatiće se.

Kod mene taj hot spot ide cak do 106C, gpu do 77 pri 45% brzine ventilatora.
U sobi je malo toplije 26,5C

Ja bih lično pojačao te ventilatore. Makar na 95+ stepeni.
Igraj se u adrenalinu sa tim, dosta korektno može da se namesti.

Da li ste vi svoje grafe sami instalirali? pretpostavljam da nije neka mudrost, ne bi da cekam ponedeljak pa da nosim u servis, grafa je Asus Dual rx 6650 XT.

Vrh Dno