Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Jel se dešavalo nekome neki dropovi frejmova u igrama? Na brzinu sam pustio Witcher 3 i Vice City remastered i imao sam neke čudne dropove. Imao sam i AMD i nVidia karticu ore ove 6900XT, nisam obarao sistem. Ali brisao sam sa DDU. Koristim poslednje one drajvere 22.11, nisam WHQL stavio.
Ima li neko ideju? Da ne obaram sistem i krenem redom sve da isprobavam 😁

Ja iskljucim sve gluposti iz drajvera, ostavim Anti-Lag i Enhanced Sync i radi kao blesavo :D

Kada vec nisam mogo da uzmem 6900xt kao sto sam hteo ovo mi je utesna nagrada.

Prilozi

• IMG20221119192751.jpg
    IMG20221119192751.jpg
    235.4 KB · Pregleda: 119
Kod instalacije drajvera sta da izaberem, full install, minimal ili driver only?

@jurodivi Ne znam čemu odgovor nije velika razlika? Razlika je 100% u korist 6900xt. @KovacTibor je kupio odličnu karticu i čestitam na novoj kartici i nemoj moj post smatrati da sam imao lošu nameru u bilo čemu.

Poslednja izmena:
Trebalo je da uzme 6900XT, planovi su se izjalovili, morao je da uzme 6800XT. Rekoh mu to da se ne bi bedačio što nije uzeo 6900XT...šta tu nije jasno?
6800XT je i dalje odlična karta i razlika u performansama postoji, naravno, ali nije toliko velika, nije tipa 3080 vs. 3090.

@jurodivi nisi dobro video, nisam uzeo RX 6800 XT nego RX 6600 XT. Kamo lepe srece da sam bar uzeo 6800 XT ali dobro nije ni ovo lose.

mozda je mislio u odnosu na 1070ti?

Kod instalacije drajvera sta da izaberem, full install, minimal ili driver only?

Driver only ako imaš neki drugi program za nameštanje kao recimo Afterburner. Minimal takođe slično. Neznam zašto neki izbegavalu Full, izuzev mesta na disku ništa ne smeta. Ima i Clean install ako nisi DDU a imao neku drugu AMD. DriverStore Explorer https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer da se vide i eventualno uklone ostaci starih drajvera ako ostane neki.

Trebalo je da uzme 6900XT, planovi su se izjalovili, morao je da uzme 6800XT. Rekoh mu to da se ne bi bedačio što nije uzeo 6900XT...šta tu nije jasno?
6800XT je i dalje odlična karta i razlika u performansama postoji, naravno, ali nije toliko velika, nije tipa 3080 vs. 3090.
Čovek je uzeo 6600xt, a ne 6800xt. Odmah sam napisao da ne mislim ništa loše i da nikog ne omalovažavam. Verujem da se desilo nešto oko finansija.

Da odgovorim sam sebi za problem koji sam imao, Radeon Enhanced Sync mi je pravio fps dropove. Cim sam isključio to djubre, sve je kako treba. Čisto ako zatreba nekome.

Jel imas FreeSync monitor ili ne? Ja jedino to i Anti Lag koristim od svih silnih opcija.

@Gulftown

Sto si ga palio uopste?
Bas gledam, kod mene stoji ugasen po defaultu... Neko isto spomenuo da je imao dropove, da li zbog njega ili zbog Radeon anti-laga (koji mi jedino stoji upaljen)

Po defaultu mi bilo uključeno, nisam ništa dirao.

Default je uključeno ako na početku (prvi put kad uđeš u Adrenalin) izabereš "gaming" opciju. Ako skipuješ to, ne pali se ništa. :)

Iskliktao next i zavrsio u Human CentiPad :p

Nisam davno imao AMD karticu i igrao nešto na njoj. Imao sam za bacanje slike 5870 ili 7970, ne sećam se.
Išao sam na minimal installation samo, to znam da sam odabrao.

Jel se dešavalo nekome neki dropovi frejmova u igrama? Na brzinu sam pustio Witcher 3 i Vice City remastered i imao sam neke čudne dropove. Imao sam i AMD i nVidia karticu ore ove 6900XT, nisam obarao sistem. Ali brisao sam sa DDU. Koristim poslednje one drajvere 22.11, nisam WHQL stavio.
Ima li neko ideju? Da ne obaram sistem i krenem redom sve da isprobavam 😁
Isto pitanje kao i tvoje, juce pokrenem igricu, odjednom izbaci iz igrice i izadje poruka pukli drajveri. Restartujem komp, dropovi uzas. Stavio najnovije, bolje je, al nije i dalje to to. Provalim da mi je memorija sisla na 2400 (umesto 3000), kako i zasto nemam pojma. Vratio sam xmp na 3000, probao na brzinu, izgleda kao da je sad opet sve u redu, ali nissm stigao detaljno da testitam. Provericu i za ove enanced fore da li su se nekako upalile...

Sve se ispeglalo sa vracanjem rama na 3000mhz. I avg fps se vratio u normalu. Gremlini...

Momci, u svetlu nove serije 7000, da li je 6900 red devil za nekih 800e nov sa domaćom garancijom dobra investicija? Ne bih da se *****em.... Kontam da će 7000 serija biti makar 1300e kad izađe što mi već prelazi mentalnu barijeru. Nvidia ne bih ni pominjao. Rez je 1440p, igra se i esports ali bih prošao sve što sam propustio u poslednjih par godina tipa RDR, cp2077 i slično.
Imam Corsair hx 850 pa kontam da je to ok? Hvala mnogo!

Momci, u svetlu nove serije 7000, da li je 6900 red devil za nekih 800e nov sa domaćom garancijom dobra investicija? Ne bih da se *****em.... Kontam da će 7000 serija biti makar 1300e kad izađe što mi već prelazi mentalnu barijeru. Nvidia ne bih ni pominjao. Rez je 1440p, igra se i esports ali bih prošao sve što sam propustio u poslednjih par godina tipa RDR, cp2077 i slično.
Imam Corsair hx 850 pa kontam da je to ok? Hvala mnogo!
Ne, nije ni blizu dobre investicije. Za 650-700 da, ali 800 je mnogo.

Hvala na ekspres odgovoru, zamalo da povučem obarač...

Za 800 evra sa domacom garancijom jeste.
Prvo , graficka je zver. Imam je vec nekih mesec dana sa slicnim napajanjem koje si naveo i za te igre koje si naveo neces morati da brines.
Jedino cyberjunk tu mozda nece brilijirati zbog manjeg broja raytracing jedinica nego neki nvidia pandani.
Ako si u mogucnosti da nabavis isti takav red devil samo 6800xt po odgovarajucoj ceni, mislim da bi ti to jos bolji deal bio.

Hvala ljudi! Stiže mi uskoro ovaj lg gn850 pa ću staru 1070ti da penzionišem. Imam PowerColor AXRX 6800XT 16GBD6-3DHR/OC za nekih 700e. Svrbi me da pazarim nešto, a ne znam da li da čekam ove nove...

Ma ne moras. S`obzirom da ce ti monitor biti 1440p @144hz nista ti jace od toga ne treba a vala ni skuplje.
6800xt bi trebalo da moze da se nadje po boljim cenama od 700e. Ja sam moj 6900xt kupio za 730evra nov.

Nazad
Vrh Dno