Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Koji je najstabilniji dravjer za ovo djubre? Crashuju mi igrice iz drajvera u drajver, 6600 XT. Napajanje odlicno, temperature dobre, igrice crashuju. Ozbiljno se razmisljam da predjem na Intel + Nvidia nakon 8+ godina na Radeon grafikama i na Ryzenu od kako je izasao.
zavisi od igre. to je ono sto ja pricam, pojedini naslovi rade bez problema, a pojedini jednostavno imaju problem... *** imao sam 980ti pre 6800xt, armored warfare picio na 60fps, a sa 6800 fazon 20 :D i nema leka... batalio sam...

Da kucnem u drvo, nisam imao problema sa kresovanjem ni sa jednom verzijom drajvera

Kada se vec dosta ljudi nalazi u temi, koliko je pametno da menjam gtx 1070ti stara vec 3-4 godine a mozda i vise za neku rx 6600 nova? Ako mi vrate neke pare mozda upadne polovna rx 6600xt.

Gledajuci testove rx 6600 tek nesto bolja od moje.

ja bi sedeo miran jos neko vreme i cekao narednu generaciju. ako uz to dodje i smak sveta i propast kripta kao i kraj kopanja i svog ostalog zla, onda ces da nalazis 6600xt u kutijama pored kontejnera.... barem tako kazu poznavaoci?

ja bi sedeo miran jos neko vreme i cekao narednu generaciju. ako uz to dodje i smak sveta i propast kripta kao i kraj kopanja i svog ostalog zla, onda ces da nalazis 6600xt u kutijama pored kontejnera.... barem tako kazu poznavaoci?
a 6900xt ce biti u kontejnerima :D
Kada se vec dosta ljudi nalazi u temi, koliko je pametno da menjam gtx 1070ti stara vec 3-4 godine a mozda i vise za neku rx 6600 nova? Ako mi vrate neke pare mozda upadne polovna rx 6600xt.

Gledajuci testove rx 6600 tek nesto bolja od moje.

iskreno ako je neka mala doplata, sto da ne, dobijas mnogo efikasniju i noviju karticu, koja je odlicna za 1080p

ne znam ja tako pricaju experti... mene ako pitas ne bi se proslavio, ja sam dao 1000 evra za 6800 non xt

zadnje dve i po godine, izmenjao 1080Ti, rx580/8gb, rx5700xt i sad na kraju 6900xt, sve u istom kompu i na istom win10.
Niti jednom nisam upotrebio taj DDU, kad sam skinuo nvidiu, deinstalirao drajvere i rucno obrisao nvidia iz reg-a.
od rx580, nijednom nisam deinstalirao amd drajvere, samo picio instalaciju novih preko starih, i niti jednom nijedan crash nisam imao.....
stvarno ne verujem sta citam kako se neki ljudi muce sa tim crashovanjem.....
Cak i sad kad sam izvadio 5700xt, samo sam ubacio 6900xt, amd drajveri je prepoznali i udri Mile!

ja se jos pitam kako covek ima 120 fps u rdr2, a on evo imao ryzen 5800x u 2017. godini :D znaci da je insajder, pa ni ne cudi me da je tako, ja bi imao 800 fps da imam takav pristup hardveru!

ja se jos pitam kako covek ima 120 fps u rdr2, a on evo imao ryzen 5800x u 2017. godini :D znaci da je insajder, pa ni ne cudi me da je tako, ja bi imao 800 fps da imam takav pristup hardveru!
aj dobro de ne sitnicari, zaboravio sam da pomenem promenu procesora, do proleca prosle godine je bio Ryzen 3600XT, onda sam pojacao na 5800X :)

Sve se slazemo samo u tom slucaju od prodaje moje kartice onda nema nista. A to je prvenstveni cilj da prodam moju i da dodam nesto i kupim novu.

iskreno ako je neka mala doplata, sto da ne, dobijas mnogo efikasniju i noviju karticu, koja je odlicna za 1080p

Pa koliko sam gledao na kp ima da se kupi nova za nekih 310 evra. E sada sve zavisi koliko uspem da zavaljam moju 1070ti tolika ce doplata bude. Naravno nisu to oni vrhunski modeli nego povercolor hellhoound i xfx speedster swft 210.

ne slazem se da je bitniji average. nikako se ne slazem. dzabe meni sto igra sat vremena radi savrseno i jedne sekunde mi secne kad se to desi dodje mi da bacim kompjuter kroz prozor. zato ja gledam iskljucivo min fps uvek.

Pa, to je, već, tvoja lična stvar. Ja kao neko ko je počeo PC igranje sa "Relentless - Twinsen Adventure" i "Ečstatica" koje su išle u "3 frejma u 2 sekunde" ne smeta ni najmanje kad mi RDR2 nakratko zaštuca (Sen Deni, noć i magla, sa uličnim osvetljenjem otkida grafiku). Prelazak sa prvog Tomb Raidera u 640x480 (***, tada se imalo samo za te Hansol monitore...) na Banshee i 1024x768 je bio "mindblowing", sve posle toga je potpuno nebitno što se tiče grafike. Bar meni.
MOZDA JE U PITANJU PROCESOR? ja imam 3700x. zasto taj osmoglavi mamlaz nije dovoljan za rdr2? naravno ja sam zapeo da sklapam komp u vreme najveceg divljanja kovida kad 5600x nije imao nigde ni za lek, pa sam bio prinudjen na ovaj 3700x, reko bice dovoljan. sto je najgore dogovorio sam se sa drugom da trampimo 5600x za 3700x glava za glavu jer njemu igre nisu toliko bitne, i nikako to da uradim...
Pitanje je koliko bi dobio sa tim. Po OVOME razlike u igrama su minimalne. Koliko vidim po YT i drugim testovima AMD procesor sa 3D memorijskom tehnologijom (5800X3D) je kao stvoren za igre. Šteta je samo što je preskup.

aj dobro de ne sitnicari, zaboravio sam da pomenem promenu procesora, do proleca prosle godine je bio Ryzen 3600XT, onda sam pojacao na 5800X :)
ma zezam se :D 5800x je prava mera, sklopljen ti je komp da niko ne moze da nadje zamerku.

Pa, to je, već, tvoja lična stvar. Ja kao neko ko je počeo PC igranje sa "Relentless - Twinsen Adventure" i "Ečstatica" koje su išle u "3 frejma u 2 sekunde" ne smeta ni najmanje kad mi RDR2 nakratko zaštuca (Sen Deni, noć i magla, sa uličnim osvetljenjem otkida grafiku). Prelazak sa prvog Tomb Raidera u 640x480 (***, tada se imalo samo za te Hansol monitore...) na Banshee i 1024x768 je bio "mindblowing", sve posle toga je potpuno nebitno što se tiče grafike. Bar meni.

Pitanje je koliko bi dobio sa tim. Po OVOME razlike u igrama su minimalne. Koliko vidim po YT i drugim testovima AMD procesor sa 3D memorijskom tehnologijom (5800X3D) je kao stvoren za igre. Šteta je samo što je preskup.
apsolutno. opet kazem, ovih dana igram switch koji kad imas srece ima 30 fps i ne zalim se. ali sve ima svoj kontekst. i ja sam imao hansol-a :D haha ali nije bio los, 1280x1024 @ 75Hz :D

e pa ako ni procesor nije u pitanju, ja stvarno onda ne znam.

Mene zabrinjava i od nabavke Radeona odvraca ovo driver timeout... jel kartica nesto u autu i kako utvrditi? Ili je nesto na relaciji komp grafika?

i ja sam imao hansol-a :D haha ali nije bio los, 1280x1024 @ 75Hz :D
Uuuuu, to je bila fensi sprava. :) Kad sam kupovao svoj prvi monitor jedino sam mogao da priuštim 14" Hansol na 800x600. A pošto sam kupovao po jedan deo mesečno u želji da sastavim što pre, moj mučni CYRIX P166 je na jedvite jade izguravao Relentless,a Ečstatica je ličila na interaktivni strip. :) Ali sam bio presrećan što je tako. Posle sam uzeo i S3 Virge, pa Philips monitor od 17", pa onda i Voodo Banshe...
Ali radost kada pokreneš bilo kakvu igru na onome što si sklepao je neopisiva. Ma kako ružno, sporo i seckavo radilo. :) Zato mi sad ni najmanje ne smetaju padovi u frejmrejtu u bilo kojoj zahtevnoj igri, to je, jednostavno, tako. Navikao sam se.
e pa ako ni procesor nije u pitanju, ja stvarno onda ne znam.
Prateći more testova na YT i sajtovima naučio sam jedno - u 4K rezoluciji će sa, na primer, RX6800 igra potpuno isto raditi na superoverklokovanom Intel i9 12900KS i na AMD Ryzen 3 3300. Na 4K u igrama procesor ne igra ama baš nikakvu ulogu. Nešto je drugačiji slučaj sa 1440p, ali je na 1080p skroz suprotno, pa svi testiraju procesore u igrama na 1080p.

A što se tiče tvoje situacije bar 50 stvari mogu da budu problem. A jedino može da ti reši GREG SALAZAR , ali on je malo podaleko. :D :D ;)

Jel radi FreeSync sa "Driver only" instalacijom drajvera?

Isto me zanima i za SAM, da li i to radi ako instaliras samo drivere bez onog Adrenalin software-a ?

Mozda ni GPU memorija ne moze da se stavi na fast timing ?

uh, teska prica da radi bez softwarea, posto u samom amd softwareu imaju slideri i za SAM i za Freesync..... mada ko zna.....

Za SAM:

If the driver you are using is disabling it you can enable it in registry by going to reg edit and going to this key

[Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]
And set

KMD_RebarControlMode
To value = 1

FreeSync ne radi sa "Driver Only". Sada isprobavam 22.5.1 "Minimal".

Meni monitor prijavljuje da je FressSync uključen
Resizable BAR sam uključio u bios-u

Prilozi

• 6800xtgpuz.gif
    6800xtgpuz.gif
    26.2 KB · Pregleda: 47
  • Gigabytemonitor.png
    Gigabytemonitor.png
    200.7 KB · Pregleda: 48
Probah na kraju i neke igre. WoW (Warships) zakucano na 180Fp/s, stariji CoD ogroman raspon od maksimalnih 44 na jednom do preko 580 u nekom drugom, 1080P a u igrama sve na max.

@CountMike
Nisam znao da igraš brodiće kapetane :D
Imam RX570 4Gb, gađam ili Powercolor RX6600/6700 non XT zavisi od budzeta do kraja meseca.
Safirka 6700 ima jedan osmopinac, a Powercolor 8+6 iz nekog razloga.

6700 ima punih x16 na PCIe portu, moze biti vazno za nas sa matorim 3.0 plocama.

Služio u mornarici, oduvek voleo more pa eto, jedina masovna online igra.
Uzeo sam non-XT iz nekoliko razloga. Imam PCIe x16 v3 tako da XT ne bi ništa donela. I drugo, pošto je x8 ostaje mi još 8 PCIe linija za 2xNVMe adapter u drugom PCIe x16 slotu da rade punom brzinom.

@Ostoja
Onda bih mogao mozda "dosta" i da undervoltujem i smanjim temperaturu kad već brže ne može.

Probah na kraju i neke igre. WoW (Warships) zakucano na 180Fp/s, stariji CoD ogroman raspon od maksimalnih 44 na jednom do preko 580 u nekom drugom, 1080P a u igrama sve na max.
Opa i ja igram WoWS gotovo isključivo :)..jesi li na NA ili EU serveru? Verovatano si na NA?
Kod mene sve max + sve aa buzice 1440p u Wows 6700xt tera 130 fps.

Poslednja izmena:
Da li se neko mlatio sa undervoltom na 6900xt vec mozda?
Ja prvi put pokusavao jutros (mada iskreno neznam ni sto to radim kad je pod vodom ultra hladna na full loadu), ali nasuprot rezultatima po YT sto sam gledao - tamo idu i do 1050-1060mV bez problema - ako spustim ispod 1130mV, prilikom klika na APPLY puca AMD software. na 1130 i 1140mV stress test prolazi dobro, ali mi u Hunt Showdown pocinju neki cudni svetlosni efekti da se javljaju, dok Metro exodus radii bez problema. na 1150mV mi i Hunt Showdown radi super.
Ovako na 1150mV je je 5-7C jos hadnija sad, pa neznam da li da je ostavim tako.....
Default voltaza joj je 1200mV.

Ako ti je tem ispod 90 ostavi na default (nije džabe takav) šta ima veze jel 80 ili 90 kada je oko i 95 100...

Nazad
Vrh Dno