Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

napajanje nece imati problem sa 6900xt, 850w je dovoljno. proveri samo da li moze da isporuci 400w grafickoj ili ne. i ako ne moze nije jad, nemoj da joj das da vuce 400w i problem resen.

inace 6900xt ce da cucne tacno na pola naredne generacije, ako su glasine tacne, tako da nit je to prejaka kartica nit se isplati nesto preterano, jer ce mid rangeri naredne generacije da daju te performanse, i trosice manje i bice tise samim tim...

ali ako zaista mozes da je dobijes dzabe, pa sta se mislis? ja sam dobio na poklon oneplus 9pro telefon i- iako je ******, prodao i kupio galaxy fold... neka je 6900xt tres, sto je dzabe i bogu je drago...
pa kao sto rekoh, sice pola sledece generacije LOL
a da mi trebaju tise grafike, pa ne trebaju mi, imam custom vodeno kao sto vec pomenuh, prilicno ultra tiho je sve, i jos upakovano u TT level 20 GT kuciste.....
nije da ce me bas dzabe izaci, ali uz prilicno malu doplatu.....

Tiha nije, al mozda moze da se napravi da bude ok
SVAKA moze... ja sam mog powercolor zmaja ukrotio... dokle god ne krene da zuji (oce ponekad...)
pa kao sto rekoh, sice pola sledece generacije LOL
a da mi trebaju tise grafike, pa ne trebaju mi, imam custom vodeno kao sto vec pomenuh, prilicno ultra tiho je sve, i jos upakovano u TT level 20 GT kuciste.....
nije da ce me bas dzabe izaci, ali uz prilicno malu doplatu.....
ja stalno hejtujem ta vodena hladjenja, dokle god nije izvedeno napolje iz stana... al ajde ako vec imas... bice tisi sam komp, ali.... nece ti ukloniti temperaturu iz sobe, kad je vrucina bice vrucina i dalje. kad je ladno... bice manje vrucina :D sad gledam, pa moja 6800 dok kopa manje greje nego kad slusam muziku sve te jeb*alo, aman jeftinije mi je da kopam eth nego da slusam leb i sol....

anyway, mala doplata - samo napred!!!!

Poslednja izmena:
Loši ventilatori i loše hlađenje su to što su...
Undervolt može da pomogne ali ne može od magarca da napravi konja.

Poručen Gigabyte GV-R66EAGLE-8GD kod Baito, 46.930 RSD. treba da stigne u petak. Poslaii potvrdu posle 5 minuta, posle par sati zvali telefonom da se izvine što im je e.mail u problemu a malopre poslali narudžbenicu. Priličnio efikasno. Kod njih sam takođe kupio R7 5800x skoro.

Šta da se radi, naj jeftinija u BGD p i na KP za nekoliko soma razlike.

Stvar momenta trzista. One 6700 su bile 400e dok ih je bilo. Sa srecom i u zdravlju koristio svakako.

Ma da, tržište je skroz na skroz poremečeno, 3-4 godine. Sada su još priče da proizvođači imaju višak a da neće izaći sa novim dok se sve ne rasproda a ne žuri im se dok ne izvuku sve pare koje mogu pre toga pa posle mogu da tresnu cene kako hoće.

Ako te ne mrzi (i ako to uopste budes radio) javi how low can it go, tj kakav je undervolt.

Da, videću, nemam iskustva sa ovim novijim karticama. Afterburner ne radi baš naj bolje sa AMD-m. Videči, možda Asus Twaek UI može bolje.

AMD driveri imaju manje više sve što treba ne trebaju ti treći programi.

Samo sto amd drajveri su dobri samo za ono osnovno a sve nesto vise oko podasevanja i stelovanja kartice se radi sa nekim drugim programom. Posto njihovi drajveri su ok par dana i onda iz cista mira zabodu u igri i resetuje se racunar kada se podigne sistem ponovo i pogleda se u amd podesavanjima sve je vraceno na fabricke vrednosti, vise puta testirao svoju teoriju dok sam imao amd karticu i svaki put je njihov softver bio problem, kada sam sve to isto odradio u msi afterburner ni jedan problem nisam imao ali sam svakako iskoristio ponovno ludilo za kopanjem kada je bilo i prodao kartu za lepe pare i uzeo jacu gtx 1070ti.

A jos neko je bio pisao o istom problemu.

A eto ja imao Vegu64 sada 6700xt i overklokovao i undervoltovao doduše ne nešto drastično i nikakvih problema nisam imao...custom PC je čudna zverka :)...
U svakom slučaju čak da se nekom i ne dopadaju mislim da je korisno da se od njih krene pa ko vole vole ko ne vole koristi neki drugi program :)...

Na mojoj nasviranoj rx 6800 nikad nije pukao drajver niti se resetovao profil, ja sam licno imao vise problema sa nvidia drajverima

oooo kod mene bogami jeste... i kad sam je przio da ide dokle moze, i kad sam je uv :D mozda nisi bio dovoljno ekstreman :D

Samo sto amd drajveri su dobri samo za ono osnovno a sve nesto vise oko podasevanja i stelovanja kartice se radi sa nekim drugim programom. Posto njihovi drajveri su ok par dana i onda iz cista mira zabodu u igri i resetuje se racunar kada se podigne sistem ponovo i pogleda se u amd podesavanjima sve je vraceno na fabricke vrednosti, vise puta testirao svoju teoriju dok sam imao amd karticu i svaki put je njihov softver bio problem, kada sam sve to isto odradio u msi afterburner ni jedan problem nisam imao ali sam svakako iskoristio ponovno ludilo za kopanjem kada je bilo i prodao kartu za lepe pare i uzeo jacu gtx 1070ti.

A jos neko je bio pisao o istom problemu.
Nisam skoro imao nikakve probleme sa AMD drajverima na potpuno ispravnim grafikama. Sa ovom skupoćom grafika nisam ih ni overclockovao jer se dobija vrlo mali do ništa a veći je rizik. Samo mali undervolt ako može i agresivniju krivu ventilatora. Ova Rx 570 je prilično hladna, nikada nije pregrevana i još uvek je 100% dobra.
Jedina komplikacija sa ovom 6600 će biti sa izlazima, samo jedan,glavni monitor mi je sa HDMI, drugi secundarni deli ulaze sa TV box-om pa mora DVI i tu mi treba HDMI ili DP adapter. Treći monitor deli ulogu sa securiti kamerama pa i tu mora DVI ili VGA adapter.
Mali off ali da ne pravim novi post.
Imam na ploči USB 3.1 gen 2 izlaz a vidim da postoje adapteri na skoro sve konekcije na monitore a nezman kako i koliko dobro to radi. Uzeo bih neki manji (12-15-17") monitor samo za display vitalnih informacija systema, Frekvencije, load, FPS i temperatura.
Da li ti adapteri dele resorse sa GPU ili šta ?

ja nikako da nadjem neki glup razlog, pa da kupim i probam ovo.... prilicno je jeftino, ali eto ja imam dva monitora od kojih drugi ne radi nista kad je ukljucena igra, pa na njemu pratim. ali ta avantura se zavrsila onog momenta kada sam shvatio da kompjuter koji sam platio 2000 evra ne moze da igra fookin wow. igra secka, slide show, a opterecenje procesora 20%, graficke 30%...

ali eto prilike za tebe :D javi dal vredi nesto

To radi preko USBa ali treba mislim Aida 64 da bi radilo...a nisam siguran jel besplatna verzija radi...a mislim da treba i mini hdmi mada piše da ne treba...isto tako malo su sumjivi programi koje traže da se instaliraju...da nije neki trojanac :p....

Poslednja izmena:
pa u tome je poenta da bude preko usb-a, da ti ne zauzima port za ekran. sasvim si u pravu to za programe, mada ja sam ovo linkovao ne zato sto sam istrazivao i zelim bas ovaj da probam, vec samo da pokazem koncept, to mi prvo izaslo kad sam guglovo. verovatno da ima i neki legit uredjaj ovog tipa, a ne samo sumnjivi...

Ima ali košta 100 funti Lampton ali njemu treba sve ono što sam gore naveo...i ja sam razmišljao o takvom ekrančiću...ali me ti kineski programi odbijaju...

sad sam video, ono ne treba kupiti samo iz principa jer koriste micro usb na produktu od 100 evra

Pa slažem se idealno bi bilo onaj kineski ekran i kršeteni software...ali toga nema...imao je nekada davno unekom drugom svetu lc i asus...čini mi se i thermaltake.

Ima i iCUE NEXUS Companion Touch Screen ali to nije baš to.

Poslednja izmena:
Poručen Gigabyte GV-R66EAGLE-8GD kod Baito, 46.930 RSD. treba da stigne u petak. Poslaii potvrdu posle 5 minuta, posle par sati zvali telefonom da se izvine što im je e.mail u problemu a malopre poslali narudžbenicu. Priličnio efikasno. Kod njih sam takođe kupio R7 5800x skoro.

Čuj, dobru si cenu ubo. Ova karta je u Nemačkoj 376€, što je nešto manje od 44.000.

Samo sto amd drajveri su dobri samo za ono osnovno a sve nesto vise oko podasevanja i stelovanja kartice se radi sa nekim drugim programom. Posto njihovi drajveri su ok par dana i onda iz cista mira zabodu u igri i resetuje se racunar kada se podigne sistem ponovo i pogleda se u amd podesavanjima sve je vraceno na fabricke vrednosti...

Imao sam 5700XT i sada 6800 i ni najmanjih problema da drajverima. Dobro, samo par puta mi se desilo kada sam tek kupio 5700XT, ali od kada su Adrenalin zamenili Catalyst-e ni jedan jedini problemčić.

ja nikako da nadjem neki glup razlog, pa da kupim i probam ovo....

Ja samo iz glupih razloga i kupujem na Aliju. :) :) Hvala za link, naručiću ovo pa makar ne uspeo da povežem, ali ću probati...

nemoj bas ovaj, mozda nije najbolji izbor. istrazi malo mozda ima neki bolji. ali sam koncept je kul ja bi reko.

Ma, ko ga šiša, nije mnogo, a ako ne bude uspelo, uvek mogu da ga utopim za 10 evra manje.

Nažalost, ne razumem se najbolje u Raspberry, inače bih ODAVDE naručio nešto samo kad bi znao šta i kako može ovako da funkcioniše...

zabrinutost je na mestu, ali pazi, ili ces uzeti ekran koji ima hdmi konekciju i onda ti ne treba nikakav softver, ali ti zauzima port na grafickoj (sto za mnoge nije problem, ali za CountMike-a eventualno jeste), ili ces uzeti ekran koji ide na usb i njemu logicno treba specijalizovan sw koji je sumnjivog porekla.

ko hoce prvu opciju, meni se ovo recimo svidja : sekundarni ekran za pracenje temperatura i ventilatora mada nije jeftin, bolje uzeti normalan ekran za te pare. ali ima minijaturnih ekrana do 10" pun aliexpress

To izgleda jako interesantno ali nema šanse da kupujem odatle. Mene je samo zanimalo kako radi USB na VGA/DVI/HDMI adapter da mogu da nabavim neki običan, mali 17" monitor. čak ima i jedan studijski monitor sa gomilom ulaza ukljiučujući i analogni cinch. VGA, mini HDMI pa čaki SCART ali je komplikovan za nameštanja a kada se ugasi zaboravi nameštanja. Zato ga više i ne upotrebljavam.
Ovi adapteri sa USB imaju samo po jedan izlaz a ja bih rado prvo nabavio mali monitor (verovatno polovan) pa prema njegovim ulazima i adapter.
Ne smeta mi ako treba da držim program stalno otvoren samo da ne ide preko grafičke.

Nazad
Vrh Dno