Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Neka zlatna sredina bi bila ideal, ali to retko biva ⚜️

Ona saradnja Asusa i Noctue na kartici konkurentskog proizvodjaca je nista drugo nego custom shroud sa "obicinim" 12cm fanovima, samo nije necija licna budzevina, nego "fabricka".
Napredni korisnici kao MegaSkot ili Nessa verujem da mogu da naprave lepse i od fabrike :)

istina. samo je po meni mnogo bolje resenje da ti kartica u slotu stoji bez ventova zakacenih na nju. kad cistis komp, skines karticu, ocistis heatsink, vratis... nemas korak skidanja venta svaki put.

Kako je krenulo grafike ce biti dimenzije dve cigle (25×12×12) pune marinijuma i imace jedan vent na pocetku hladnjaka (u kucistu) i jedan na kraju (tamo gde je back i/o panel) i izbacivati napolje vreo vazduh. Kao jako debeli blower fan. Kao sto serveri imaju forsirano hladjenje od napred ka pozadi.

Ono, zezam se, al kako je krenulo sa 500w disipacije mozda i nije zezanje...

ja sam povuko crtu na 200w. 30-50w preko 200 mogu da tolerisem, ali 300 i vise ne zelim. pa neki red mora da se zna.

Kad menjas ventilatore na grafickoj od 500 eura barem kupi par ventilatora od po 20-25. P12 su dobri ali ima i boljih.

yo rekao sam ti da sam seo na amazun da porucim 5 noktua, i izduvo sam ga. ovo p12 mi stajalo prvo sledece i ja kupio taj paket od 5, stiglo, namestio - radi. ne cuje se? sad me mrzi i da menjam... i za noktuu traze 30 evra x 5 = 150. nije neka para, a nije ni moranje ako mi ne treba.

eh da sam je bar platio 500... nego 1200, 300 koliko bese su bile tad?

mnogo mi ide na zivac ova nestasica elektronike. hocu da kupim steam deck sad, kupicu ga za 32 godine.

pa nema samo na amazonu noctua :D

Kako je krenulo grafike ce biti dimenzije dve cigle (25×12×12) pune marinijuma i imace jedan vent na pocetku hladnjaka (u kucistu) i jedan na kraju (tamo gde je back i/o panel) i izbacivati napolje vreo vazduh. Kao jako debeli blower fan. Kao sto serveri imaju forsirano hladjenje od napred ka pozadi.

Sad vidim da sam zapravo detaljno opisao Antminer 🤣. Ne pratim, rece mi covek da pogledam, i stvarno, to je to...

pa nema samo na amazonu noctua :D
haha, ma pusti.... meni je to jedini nacin da kupim te ventove. zvao sam neku radnju bio koja ih navodno ima, na sajtu sve bilo slovima ispisano ne umem da procitam, nasao nekako broj, al dzaba kad ne umem da objasnim sta mi treba... samo amazon bato :D

Ako je verovati GPU-Z, ova MSI Gaming 1060 3GB undervoltovana na 0.925V (sa, cini mi se, 1.040V) trosi 100W, greje se do 66C i ventilatore drzi do 1000rpm. I to sad kad je 27C u stanu. Zimi moram da ispratim, nije me zanimalo posto se nije cula a tmperature su bile oko 62, 63.

Bice jako tesko naci zamenu koja je jednako tiha ili tisa. Morace da padne budzologija neke normalne kartice po svoj prilici. Kakva su iskustva sa 6600/XT , sta da ocekujem od undervolta (da, lutrija je, znam), ali onako okvirno...?

Nadjoh na yt: oko 100mV i oko 25W manje.

Izasli novi drajveri sa OpenGL optimizacijom i novom Noise Supression opcijom https://www.amd.com/en/support
+46% u Unigine Superposition https://www.overclock.net/threads/official-amd-radeon-rx-6900-xt-owners-club.1774299/post-29014339

Highlights​

• Swordsman™ Remake.
  • Radeon™ Boost using Variable Rate Shading with Elden Ring™, Resident Evil Village™ and VALORANT™.
  • Microsoft® Windows® 11 version 22H2.
  • Microsoft® Agility SDK Release 1.602 including new minor features.
  • Microsoft® Agility SDK Release 1.606 including Microsoft® Shader Model 6.7.
  • Additional Vulkan® extensions. Click here for more information.
  • AMD Noise Suppression
    • Our newest feature: AMD Noise Suppression reduces background audio noise from your surrounding environment using a real-time deep learning algorithm, providing greater clarity and improved concentration whether you are focused on an important meeting or staying locked-in on a competitive game. To learn more, check out our blog post HERE!.
  • OpenGL® Optimizations
    • Up to 79% increase in performance in Minecraft™ @ 4k Fabulous settings, using Radeon™ Software Adrenalin 22.7.1 on the Radeon™️ RX 6950XT, versus the previous software driver version 22.6.1 RS-491
    • Up to 75% increase in performance in Minecraft™ @ 4k Fabulous settings, using Radeon™ Software Adrenalin 22.7.1 on the Radeon™️ RX 6400, versus the previous software driver version 22.6.1 RS-495
  • Radeon™ Super Resolution
    • Expanded support for discrete Radeon™ RX 5000 and 6000 series GPUs on AMD Ryzen™ processor notebooks with hybrid graphics.
    • RSR has been improved to provide a more seamless experience in borderless fullscreen mode with a performance/quality slider to personalize your gaming experience.

Fixed Issues​

• Lower than expected Folding@home™ compute performance with OpenCL™ API on some AMD Graphics Products such as the Radeon™ RX 6800.
  • Auto Undervolt may disable Zero RPM fan feature.
  • Hitman 3™ may freeze when rapidly switching between windows in Fullscreen Exclusive mode.
  • Video upscaling in browsers appears blurry with some AMD Graphics Products such as the Radeon® RX 6900 XT Graphics.
  • Enhanced Sync may cause games to lock to 15FPS with video playback on extended monitors.

Known Issues​

• Stuttering may be experienced while playing Call of Duty®: Warzone™ on the Caldera map with some AMD Graphics Products such as the Radeon™ RX 6900 XT Graphics.
  • Radeon™ Super Resolution may fail to trigger after changing resolution or HDR settings on games such as Nioh™ 2.
  • Virtual Reality headsets may flicker with some AMD Graphics Products such as the Radeon™ RX 6800 XT Graphics.
  • GPU utilization may be stuck at 100% in Radeon performance metrics after closing games on some AMD Graphics Products such as Radeon™ 570.
  • Display may flicker black during video playback plus gameplay on some AMD Graphics Products such as the Radeon™ RX 6700 XT.
  • Enhanced Sync may cause a black screen to occur when enabled on some games and system configurations. Any users who may be experiencing issues with Enhanced Sync enabled should disable it as a temporary workaround.

Important Notes​

• AMD Software Capture and Stream features and Overlay support for Clone mode and Eyefinity display configurations will be introduced at a later date.
  • Microsoft® Shader Model 6.7 Relaxed Format Casting and Advanced Texture Operations are currently limited to Radeon™ RX Vega and later AMD Graphics Products.

Колко вуче струје 6700 ХТ? Видим да тренутно нема боље куповине за 400 евра

Cene padaju ali postoji i donja granica. Ne verujem da će 6700XT sići do 400e.

Hoće, ako žele pre sledeće serije da ih prodaju. Majneri prelaze u trejdere, a iza njih ostaju tone elektronskog krša.

samo neka prelaze. no nece. opterecenje mreze raste, a ne opada.

A ove 6700 10GB? Negde na pola puta izmedju 6600xt i 6700xt...

ljudi manite se kupovine stare generacije, nova je na pomolu, 7800 stize i bice verovatno brza od svega sto moze sad da se kupi.

Ne igraju svi u 4K na 1440p monitorima sa odvrnutim podesavanjima. Nova generacija kad izadje taman je vreme da se kupi prethodna. Drajveri koliko-toliko ispeglani, cena pala, nema zime :)

a ne bavim se ja vise tim sportom :D kupujem steam deck da mogu da nolajfujem kad nisam kod kuce, a kompjuter sam metno na oglas, ali ostace on kod mene, niko nece da kupi tu sklopociju, mislim da nema dva ludaka kao ja na svetu, to je unikat.

Nazad
Vrh Dno